Şimdi Ara

Sıfırdan yeni sistem yardımı (DENON 1911, YAMAHA NS 777 ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle müzik ağırlıklı ama filmlerde de başarılı bir surround olucak bir sistem kurmak istiyorum..

İlk başta bu media markttaki Pioneer kampanyasını düşünüyordum ancak sonrada kafam biraz karıştı.

Bütçe olarak 1600 düşünmüştüm anca tek tek sistemi kurarsam sanırım 2500leri bulucam..

İlk seçenek dediğim gibi Pioneer seti..

Seçenek 1: 1600TL
    İçerik:
    Amfi olarak Vsx 520k
    Kule ve surround olarak S-ES3TB
    Sub olarak S-21W

Diğer türlü sistemi tek tek toplarsam:

Amfi olarak yine Vsx 520k yada Denon 1611'den birini düşünüyorum ama sanırım Pioneer kağıt üstünde daha üstün gibi, hem de fiyatı 200lira daha uygun..

Kule olarak Yamaha NS 555 düşündüm..

Tabi bu sefer bu ikisini alınca yani amfi ve kule bütçe bitmiş oluyor, arka hoparlör için evdeki Scott kolonlarımı kullanmayı düşünüyorum..
    İleride NS 333 ve NS C444 ile yada başka surround hoparlörler ile sistemi tamamlarım diye düşünüyorum..

Yani kısacası baştaki set ile alttaki kurabileceğim set arasında yaklaşık 1000TL (alttakinde sub da yok, yani sub hariç 1000lira) fark var bu farka değer mi, yoksa Pioneer set sinema ve müzik keyfi için yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 22 Şubat 2011; 10:05:46 >

• Fikri olan yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: allornone

Fikri olan yok mu
    kardeşim şevkini kırmak istemem ama 1600 yada 2000 tl ye kuracağın bir sistemde müzik için büyük beklentin olmasın.
    sinema için kafi olacak ama müzikte belli bir kalitenin ötesine geçemeyecektir bu paraya alacağın sistem.
    müzikte başarılı bir sistem zaten sinemada uçacaktır.sen hedefi ters koymuşsun,sinema ağırlıklı ama müzikte dinleyeceğin
    bir sistemi ancak bu bütçe ile alabilirsin.
    bence amfi olarak pio520 yerine 1611i al,hop. olarakta dali nin ekonomik fakat performansı yüksek concept serisinden
    concept6,center ve surraund larından oluşan bir set alarak şimdilik sistemi tamamla,ilerleyen zamandada elin rahatlayınca
    sisteme bir sub ilave eder noktayı koyarsın.
    tekrar hatırlatayım,eğer hedefin müzik performansı yüksek bir takım kurmaksa bu sana en az 4000-5000 tl ye mal olacaktır.
    1500-2000 tl ye ancak film izlersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Zyvox

kardeşim şevkini kırmak istemem ama 1600 yada 2000 tl ye kuracağın bir sistemde müzik için büyük beklentin olmasın.
    sinema için kafi olacak ama müzikte belli bir kalitenin ötesine geçemeyecektir bu paraya alacağın sistem.
    müzikte başarılı bir sistem zaten sinemada uçacaktır.sen hedefi ters koymuşsun,sinema ağırlıklı ama müzikte dinleyeceğin
    bir sistemi ancak bu bütçe ile alabilirsin.
    bence amfi olarak pio520 yerine 1611i al,hop. olarakta dali nin ekonomik fakat performansı yüksek concept serisinden
    concept6,center ve surraund larından oluşan bir set alarak şimdilik sistemi tamamla,ilerleyen zamandada elin rahatlayınca
    sisteme bir sub ilave eder noktayı koyarsın.
    tekrar hatırlatayım,eğer hedefin müzik performansı yüksek bir takım kurmaksa bu sana en az 4000-5000 tl ye mal olacaktır.
    1500-2000 tl ye ancak film izlersin

Alıntıları Göster
    Hocam yani bu Yamaha Ns'lerden oluşan set kursam müzikte Pioneer S-ES3TB'lerden çok birşey farketmez mi?
    Yani iki set arasında bütçe olarak neredeyse biri diğerinin 2 katına mal olucak eğer değmez diyorsanız hiç masrafa girmiyim geri kalan bütçeyle bi ps3 alıyım bluray derdinden kurtulayım :)

• quote:

Hocam yani bu Yamaha Ns'lerden oluşan set kursam müzikte Pioneer S-ES3TB'lerden çok birşey farketmez mi?
    Yani iki set arasında bütçe olarak neredeyse biri diğerinin 2 katına mal olucak eğer değmez diyorsanız hiç masrafa girmiyim geri kalan bütçeyle bi ps3 alıyım bluray derdinden kurtulayım :)

Alıntıları Göster
    Başka yorumda bulunacak yok mu :(

Anfi olarak upscale özelliği içim onkyo 578 alırsam ne kadar işe yarar?
    Yani işe yarayan bi özellik mi bu upscale..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 18 Şubat 2011; 23:06:16 >

• quote:

Başka yorumda bulunacak yok mu :(

Anfi olarak upscale özelliği içim onkyo 578 alırsam ne kadar işe yarar?
    Yani işe yarayan bi özellik mi bu upscale..

Alıntıları Göster
    QUINTAS 5000 kullanan var mı?
    S-ES3TB İyimidir?

• quote:

QUINTAS 5000 kullanan var mı?
    S-ES3TB İyimidir?

Alıntıları Göster
    Bugün Yamaha Ns 555 ve Wharfedale 9.6 dinledim Yamaha'nın tizleri çok parlak rahatsız edici gibi geldi Wharfedale daha orta frekans ağırlıklı geldi karar veremedim açıkçası, bir daha dinlemem lazım sanırım..

• quote:

Bugün Yamaha Ns 555 ve Wharfedale 9.6 dinledim Yamaha'nın tizleri çok parlak rahatsız edici gibi geldi Wharfedale daha orta frekans ağırlıklı geldi karar veremedim açıkçası, bir daha dinlemem lazım sanırım..

Alıntıları Göster
    pioneer,wharfedale ve yahama birbirinden uzak markalar değil maalesef.Sana tavsiyem daha iyi bir markadan hoparlör bak. Tabi müzik dinlemek istiyorsan.Hi-fi giriş seviye markalarına bakabilirsin mesela dali,monitor audio,jamo vb. Orta kalite bir hoparlör alabilirsen biraz müzik dinleyebilirsin.Her durumda bütçeyi biraz aşman gerekecek diğer türlü sonuç alman çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

pioneer,wharfedale ve yahama birbirinden uzak markalar değil maalesef.Sana tavsiyem daha iyi bir markadan hoparlör bak. Tabi müzik dinlemek istiyorsan.Hi-fi giriş seviye markalarına bakabilirsin mesela dali,monitor audio,jamo vb. Orta kalite bir hoparlör alabilirsen biraz müzik dinleyebilirsin.Her durumda bütçeyi biraz aşman gerekecek diğer türlü sonuç alman çok zor.

Alıntıları Göster
    doğurudur hocam da bu işin sonu yok yani, şu durumda bile ne kadar bütçeyle başladım ne kadarlara çıktım ve büyük ihtimal surroundları bu aşamada alamacayağım o yüzden bu 2 hoparlör arasında bi tercih yapmam lazım, ha 1000TL civarına başka kule önerebilirseniz onları da listeme eklerim..

• quote:

doğurudur hocam da bu işin sonu yok yani, şu durumda bile ne kadar bütçeyle başladım ne kadarlara çıktım ve büyük ihtimal surroundları bu aşamada alamacayağım o yüzden bu 2 hoparlör arasında bi tercih yapmam lazım, ha 1000TL civarına başka kule önerebilirseniz onları da listeme eklerim..

Alıntıları Göster
    arkadaşım öncelikle sen iki farklı sistemi bir arada istiyorsun surrounda ses derinliğine ve frekans aralığına önem verilmez daha çok ani harketlenmelerde pc lerde işlenen gerçekten uzak seslere yani efektlere önem verilir o yüzden iki sistem çok farklı a ve z gibiler ben evimde hi-end olan biriyim aynı zamanda ayrı bir home cinema olan birisiyim şimdi başta hoparlör çok önemli burda öncelikle aktif bir sub olması gerek watt yüksekliği önemli değil öenmli olan db yüksekliği ayrıca hadi müzik dinlediğini var sayalım bu ikisini arada götürebilen amfiler yamaha ve marantz diyebilrim ama herzaman birinden taviz verir işin içinde müzik olacak o zaman kabinlerin 3-way olması gerek tiz mid bass için ayrıca bunların birbirlerini frkansıını engellememeleri gerek

bana sorarsan hoparlör olarak bunu öneririm ama müzik için sadece bu Avantgarde Uno baya bir pahalıya patlar herhalde

1600 tl gibi bir fiyata ne önermek lazım açıkcası bu tarz bir şey için fiyat düşük sadece amfiler o fiyattan başlıyor 2600 tl olsaydı sana güzel bir ürün önerirdim resim göstereyim

sistem bileşenleri
    Fronts: DM-305
    Rears: DM-302
    Center: CC-3
    Sub.: ASW500

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

arkadaşım öncelikle sen iki farklı sistemi bir arada istiyorsun surrounda ses derinliğine ve frekans aralığına önem verilmez daha çok ani harketlenmelerde pc lerde işlenen gerçekten uzak seslere yani efektlere önem verilir o yüzden iki sistem çok farklı a ve z gibiler ben evimde hi-end olan biriyim aynı zamanda ayrı bir home cinema olan birisiyim şimdi başta hoparlör çok önemli burda öncelikle aktif bir sub olması gerek watt yüksekliği önemli değil öenmli olan db yüksekliği ayrıca hadi müzik dinlediğini var sayalım bu ikisini arada götürebilen amfiler yamaha ve marantz diyebilrim ama herzaman birinden taviz verir işin içinde müzik olacak o zaman kabinlerin 3-way olması gerek tiz mid bass için ayrıca bunların birbirlerini frkansıını engellememeleri gerek

bana sorarsan hoparlör olarak bunu öneririm ama müzik için sadece bu Avantgarde Uno baya bir pahalıya patlar herhalde

1600 tl gibi bir fiyata ne önermek lazım açıkcası bu tarz bir şey için fiyat düşük sadece amfiler o fiyattan başlıyor 2600 tl olsaydı sana güzel bir ürün önerirdim resim göstereyim

sistem bileşenleri
    Fronts: DM-305
    Rears: DM-302
    Center: CC-3
    Sub.: ASW500

Alıntıları Göster
    unuttum nerden alabileceğini ben olsam 1000 lira biryerden bulur alırım bu sistemi zira amifye gerek yok ilk etapta çünkü sub amfili

Email: aydinalp77@hotmail.com 0532 434 7227

• quote:

unuttum nerden alabileceğini ben olsam 1000 lira biryerden bulur alırım bu sistemi zira amifye gerek yok ilk etapta çünkü sub amfili

Alıntıları Göster
    Herkese teşekkürler, bugün Denon 1911 ve Yamaha NS 777 aldım..
    Artık iyi mi yaptık kötü mü bunu sistemi kurunca anlarım :)
  • quote:

Herkese teşekkürler, bugün Denon 1911 ve Yamaha NS 777 aldım..
    Artık iyi mi yaptık kötü mü bunu sistemi kurunca anlarım :)

Alıntıları Göster
    ne kadara mal oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: proliant

ne kadara mal oldu?

Alıntıları Göster
    3000TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 14 Mart 2011; 9:37:48 >
  • quote:

amfi gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: live2lift

quote:

amfi gerekli

Alıntıları Göster
    Dvd ayarlarında ses ayarlarını PCM mi yapmalıyım yoksa Bitstream mı?
    Bir de görüntü ayarlarında progressice scan var bunu on mu yoksa off mu yapıyım :)

• quote:

Bir de görüntü ayarlarında progressice scan var bunu on mu yoksa off mu yapıyım :)

Alıntıları Göster
    Gayet Hoş Bir Sistem Olmuş Keyifli Dinlemeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Gayet Hoş Bir Sistem Olmuş Keyifli Dinlemeler.

Teşekkürler..

Bu konuda fikri olan var mı? surround ses için hangisini seçmeliyim?
    Dvd anfiye coaxiel'den bağlı..
  • quote:

Amfi ve kuleler 2500TL 10 ay taksitle

Eğer bütçe peşin değil ise yapacak birşey yok,
    Ancak sıcak para söz konusu ise, mutlaka ikinci el bileşenler değerlendirilmeliydi...
    Bu cümleyi sadece, bu topiği okuyan hi-fi adayları için yazıyorum, sistemi kurmak için acele etmesinler ve hi-fi tutkunlarının upgrade sebebiyle ellerinden çok uygun fiyatlar ile çıkarmak istedikleri bileşenleri değerlendirsinler derim...
    Yoksa alınmış olan en iyisidir, güle güle kullan allornone, selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursad_75

quote:

Amfi ve kuleler 2500TL 10 ay taksitle

Eğer bütçe peşin değil ise yapacak birşey yok,
    Ancak sıcak para söz konusu ise, mutlaka ikinci el bileşenler değerlendirilmeliydi...
    Bu cümleyi sadece, bu topiği okuyan hi-fi adayları için yazıyorum, sistemi kurmak için acele etmesinler ve hi-fi tutkunlarının upgrade sebebiyle ellerinden çok uygun fiyatlar ile çıkarmak istedikleri bileşenleri değerlendirsinler derim...
    Yoksa alınmış olan en iyisidir, güle güle kullan allornone, selamlar...

Teşekkürler..
    Valla ikinci ellere de baktım, sıfırını 900TL'ye bulduğum NS 555'lere 750TL istediler o yüzden vazgeçtim ikinci ellerden..
    mesela şimdi surround almak istiyorum sıfırına 390 verilen NS 333'lere 300 istiyorlar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.