Bir arkadaşım bu konuyla ilgili muzdarip,ben anlamadım size sormak istedim arkadaşlar.Oturduğu yerin 100 m.ilerisinde internet kafe var.Wireless şifresini almış kafeden ve evinde girmeyi denemiş olmamış(sinyal full gözüküyomuş.).Yanlış şifre olabileceğini düşünüp kafeye gitmiş,sorunsuz internete girebiliyormuş.Benim aklıma gelen sinyal tam göstermesine rağmen gerçekte yetersiz olabilir.
Sizin fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi alabilirmiyim arkadaşlar.Eğer yeni bir wireless almak gerekirse hangisini tavsiye edersiniz?
Bence, gelen sinyal internet kafeden değil, yakın çevredendir. 100 mt uzun bir mesafe, çekse bile full olacağını sanmıyorum. Güçlendirici bir sistem mi var ki arada full çekebiliyoru 100 metreden? Yakın bir kaynaktan geliyorsa sinyal tabiki şifre uymayacak ve arkadaşın bağlanamayacak...
Biraz daha teknik bilgi verebilirsen daha aydınlatıcı cevaplar alabilirsin (Mesela, cafenin SSID'si, laptop'ta çıkan ve full gösteren yayının SSID'si, varsa arada güçlendirici -router- falan yani)
quote:
Orjinalden alıntı: cok_yasa_kamil
Bence, gelen sinyal internet kafeden değil, yakın çevredendir. 100 mt uzun bir mesafe, çekse bile full olacağını sanmıyorum. Güçlendirici bir sistem mi var ki arada full çekebiliyoru 100 metreden? Yakın bir kaynaktan geliyorsa sinyal tabiki şifre uymayacak ve arkadaşın bağlanamayacak...
Biraz daha teknik bilgi verebilirsen daha aydınlatıcı cevaplar alabilirsin (Mesela, cafenin SSID'si, laptop'ta çıkan ve full gösteren yayının SSID'si, varsa arada güçlendirici -router- falan yani)
Teşekkür ederim öncelikle.Ben kendisine bi sorayım yarın daha ayrıntılı yazarım.Peki sinyali güçlendirmek için ne tavsiye edersin?Yani bilgisayara takılabilecek?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme