Şimdi Ara

..:: Şifrelenmiş Veri ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda varsa kusuruma bakmayın bulamadım. Şimdi benim kuzen Windows' ta bir klasöre sağ tıklamış ve özelliklere ardından gelişmişe girmiş ve "veri içeriğini şifrele" yi tıklamış. Dosya yazıları yeşil olmuş. Bakmış bir password felan istemiyor (aklı sıra şifrelemek kimseler açmasın istemiş) neyse demiş geçmiş. Sistemi formatlayıp ve o klasörü yedek almıştık harici hdd' ye. Şimdi geri alamıyoruz ve dosyaları açamıyoruz (fotoğraf). Ne yapmamız gerek. Şimdiden teşekkkürler...

"Bu CA kök sertifikası güvenilir değil. Güvenilir olması için bu sertifikayı Güvenilir Kök Sertifikaları Yetkilileri deposuna yükleyin." diye bir uyarı var ayrıntılarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuakeM -- 11 Şubat 2008; 3:01:27 >

• benimde başıma geldi soğuk su içtim.
  • Arkadaşlar ilginiz için sağolun. Lakin derdime tam çözüm değil. Klasörde dosyaları görüyorum lakin ne önizleme yaptırıyor ne de kopyalama. Eğer kurtaramazsak çok yazık olacak yedeği yok başka...
  • Bir uzmana götür, bilgisayarcı olabilir. Bu kadar çabuk içmeyin soğuk suyu.
  • kuzeninin yaptığı şifreleme yöntemi klasöre key felan koymaz.sifreden kastı başka bir ağdaki kişi kendi bilgisayarıyla senin bilgisayarına girdiğinde şifrelenmiş klasöre ulaşamaz.aynı bilgisayardaki kullanıcılar istedikleri gibi girip çıkarlar ama başka biri ken pc sinden seninkine sızdığında o klasörün içeriğine ulaşamaz.o harici diskteki veriler için ise yapılabilecek bir şey yok malesef onlara ulaşılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOUND BLASTER -- 12 Şubat 2008; 14:53:33 >
  • Live cd den çalışan bir linux dağıtımıyla klasöre ulaşmayı deneyin. Belki olur.
  • @SOUND BLASTER kardeşim dediğin gibiyse hapı yuttuk yani. @pavlov kardeşimin dediğini bende düşündüm. Linuxtan iyi anlayan bir arkadaşıma sorayım en iyisi. Herkese teşekkürler...
  • wala bnmde başıma geldi bütün accountlarımın yazılı olduğu notpad uçtu açılmıor şimdi
  • O problemin bir çözümü yok. Bundan sonra yapacağınız tek 2 şey var. Biri çok soğuk içmememk diğeri ise windowsunuzun klök sertifika yedeğini almak ve bir kenara koymak. Olurda buna benzer bir şey yaparsanız o yedğini aldığıunız sertifikayı import edip şifreli dosyaları açabilrisniz. Haricinden başka bir yol yok bildiğim kadarıyla. Bende yıllar önce Xpnin ilk günlerinde tonla veri kaybetmiştim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.