Şimdi Ara

SİGARA BIRAKILIRMI ?? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
4.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hokage arkadaşımızın dediği doğrudur. Ben istersem bırakırım diyerek devamı geliyor zaten. Tıpkı sen gibi söyleyen en yakın 2 arkadaşıma yüz kere içme göründüğü gibi değil desem de dinlemediler ve şu an bağımlılar maalesef...
    Sen beni tanımazsın ben seni. Gel sen iyice tiryakiler arasına girmeden hiç bulaşma derim. Yinede karar senindir tabii kim ne karışır.
    Atalarımız her koyun kendi bacağından asılır demişler
  • Tecrübeli olanlar sizlersiniz tabiki. Ben 1 senedir içiyorum kendime de güveniyorum diyelim. Ne olacağını ilerde hep birlikte görürüz şimdiden bilemeyiz.
  • 17 yıl bilfiil kullandığım sigaradan 27 mart 2010 cumartesi günü sabahı kurtuldum, bir anda oldu, bir gün öncesinden filan verilmiş bir kararda değildi, daha öncede bırakmayı hiç denememiştim, sadece sabah kalktım, yine her sabah olduğu gibi ilk sigaraya elimi attığım anda bir şimşek çaktı sanki beynimde ve ''napıyorum ben ya'' dedim kendime, bile bile her sabah aç karnına bu mereti niye içiyordum, yeni bir başlangıç yapmam gerektiğinin kararını o gün o sabah verdim ve cebimdeki yarım paket sigarayı kırdım attım, 1 tam paketim vardı birde, her zaman ya sigarasız kalırsam diye yedek taşırdım, onuda balkondan aşağı salladım o kadar...
    Şimdi o günden bu yana birkaç kez pişman oldum niye bıraktım diye, zamansız bıraktığımı düşündüm ara ara, ama artık sigara içmiyorum, hayatım boyuncada bir daha içmiycem, çok canım istese, çok zor durumda kalsam bile içemiycem...
  • Bir sigara bırakma postuda benden 14 yıl sürekli sigara içen biri olarak 03.10.2010 tarihinde sigarayı bıraktım ve bir daha da içmedim. Bence hap vs hikaye. Tamamen beyninizde bitirmeniz gerekiyor. Çok mutluyum darısı bırakmak isteyenlerin başına...
  • Bulaşık yıkarken elinde eldivenler varken ellerini hiç kullanmadan sigara içen bir tanıdığım vardı. Yaklaşık 30 yıldır içiyor. 6 ay önce bıraktığını söyledi. Dün akşam karşılaştık ve yanında biri sigara yaktığında gerçekten o kokudan tiksindigini gördüm. Olay tamamen iradede. Sigaradan nefret edebilirsen olay kapanıyor. Vücut istemiyor bunu, sen istiyorsun.
  • Kaç yıldır bağımlı olduğunun bir önemi yok. Önemli olan bırakmak istemen Herşey kafanda başlıyor. Bırakırsın bir gün sonra milleti içerken görürsün ve canın çeker içersin.. yada kendini sıkar bi anda bırakırsın. Ben şöyle bırakmıştım ; Günde 1 & 1.5 paket içen birisiydim ilk başkta bi anda kesmiştim ve 3-4 gün dayanabilmiştim daha sonra bir dal aldım ve içtiğimde rahatsız etti bıraktım yine 2-3 gün içmedim.. Ve bunu devam ettirerek bıraktım tamamen bıraktım..
  • allen carr kitabını okuduktan sonra 4 ay sigara içmedim, tekrar geri başladım. Acaba kitabı tekrar okusam bırakabilirmiyim. Videosu varmış birde ona bakayım diyorum .

Aslında sigaranın piskolojik bir yeri olduğuna katılıyorum. Çünkü evde kaldığım müddetce sigara içmem, ilk sigarayı bıraktığımda 1 hafta iş yerinden izin alıp evden çıkmamıştım. Zaten 1 hafta bırakan biri, sigarayı bırakmış olarak sayıyorum.
  • sana 1 handikap verip sigaraya 5 orandan yüz lira atıyorum bakalım 500 liram olcak mı.

Let the game begin :)
  • evet 14. ulusal sigara bırakma maratonu tekrar başlıyor. Bu sefer gol olacak, bu sefer gol.
    Bu gün 1. gün yani bugün içmedim. Allen amcayı okudum, busefer penaltılara kalmadan maç benim olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: æbyæd

evet 14. ulusal sigara bırakma maratonu tekrar başlıyor. Bu sefer gol olacak, bu sefer gol.
    Bu gün 1. gün yani bugün içmedim. Allen amcayı okudum, busefer penaltılara kalmadan maç benim olacak.

Hadi hayırlısı ben konuyu açtığın günden beri içmiyorum bıraktım gitti sigarayı artık.
  • 16 yaşında başlamıştım ben 1 sene kadar düzenli olarak içmiştim daha sonra 2 sene hiç içmedim ağzıma sürmedim Elime hiçyakıştıramamıştım. Bazı arkadaşların dediği gibi birden bi şimşek çaktı kafamda yaa dedim ben ne yapıyorum. o an kendimden tiksindim ve 2 sene içmedim. Daha sonra yeni bi arkadaş grubuna katıldım işte kızlar falan filan. Uyduk orda şeytana ve tekrar başladım. Şunu söylemeliyim ki o 2 sene içinde belki aklıma gelmiyordu ama aklıma geldiği zaman cidden sigaraya hağla isteğim olduğunu farkediyordum ama çok kararlıydım aşırı kararlıydım her gün kabuslar görüyodum sigara içerken görüyodum kendimi güya sigarayı bıraktığımı unutmuş oluyodum ve daha sonra kahroluyodum nasıl içtim diye. sonra uyandığımda sadece bi rüya olduğunu anladığımda rahatlıyodum. dediğim gibi şeytana uymuş oldum 1 ay hep bu ortamın içindeydim daha sonra o ortamdan koptum ama bırakmam mümkün olmadı sigarayı günde 1 paket veya daha az kullanıyorum. Yine bırakma gibi bi niyetim var fakat bu sefer başarabilirmiyim bilmiyorum. Şu an 22 yaşındayım. Aslında zor bişey değil ama ilk dönemler aşırı zor oluyor. Eniştem 55 yaşlarında 45 yaşında bıraktı fakat hala bazı zamanlar istek duyduğunu söylüyor ve hiç içmemiş 10 senedir

BU ARADA DİKKAT!!: Bazı arkadaşlar piskolojik demiş ve vücut ihtiyaç duymuyor buna siz ihtiyaç duyuyorsunuz demişler. Şu an söyliceklerim bu yazılarınızı okuyunca aklıma geldi. bi haberde görmüştüm kazan görewlisini yanlış hatırlamıyorsam Karadul türünde bir örümcek ısırmış bu örümcek gerçekten çok tehlikeliymiş. belli bi süre bitkisel hayatta kalmış kendine geldiğinde bi süre şuğursuz dewam etmiş ve o süre içinde hiç sigara içmemiş yada kimseden sigara istememiş. Tamamen kendine geldiğinde (bilinci yerine geldiğinde) sigaraya hiç bi istek hissetmiyormuş. şu an sağlığı çok iyimiş. Karadul Come please ye beniiiii

Herkese başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JiOxP -- 11 Ocak 2011; 0:17:52 >

• Bırakamadım sandınız demiii

14. ulusal sigara bırakma girişimim baarı ile sonuçlandı, o kadar yöntem araştırdım bir link ile sigarayı bırakacağım aklıma bile gelmezdi,
    hadi bakalım inşallah 15. ulusal sigara bırakma girişimine ihtiyaç duymamak ümidi ile herkezi Allen amcanıza havale ediyorum. Tabi sigara içenleri
  • 3. aya giriyorum çok rahatım hayatım değişti diyebilirim 6 senedir tiryakiydim :)
  • 2. ay dolmuş ilk mesaja bakarak hesapladım ya vaybe hakikaten rahatlık varmış bu konu benim efsane konumdur artık arkadaş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezing

2. ay dolmuş ilk mesaja bakarak hesapladım ya vaybe hakikaten rahatlık varmış bu konu benim efsane konumdur artık arkadaş :D

1 ay daha ekleyelim 3 ay olsun
  • Keske
  • 15 yıldır günde 3 paket sigara içiyorum ciğer falan kalmadı. bende kararlıyım 2 gündür düşünüyorum. Gündüz uyanında gözümü açar açmaz ilk iş sigara yakmak. Yarından itibaren 1 nefes bile içmeyeceğim. Benden çok şey götürdü sigara ilk başta sağlığımı. Koştuğum zaman nefes kıçımdan çıkıyor.
  • ah bırakabilsem geçen ay 6gün içmedim gecenin 2buçuğunda arkadaşlar yüzünden başladık ah akılsız kafam o saatte ne ararsın dışarıda yatıp uyusana
  • Bende bırakırım ama yerine koyacak başka birşeyim yok.Sıkılınca yakıyorum bir tane evde otururken, yolda yürürken arkadaş oluyor bana.Şimdi vize sınavları bitti herkes memleketine gitti ben kaldım evde tek başınayım sigarada olmasa ne yapacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hokagé

Bende ara rar bırakma dönemleri olmakla birlikte 11 senedir içiyordum.Aylardır hep bugün yarın bırakmaya çalıştım ,en sonunda dün geceden itibaren bırakma girişimim başlamış oldu.Feci öksürüğüm var son aylarda besbelli sigara yüzünden kronik bronşit yolunda ilerliyoruz.Kararlıyım bu sefer diğerlerinden farklı öncekilerde 7-8 saaat dayanamadan paket alıp yakmıştım cigarayı.Ne illet bir şey yalnız adamı nasıl bağımlı hale getiriyor.Neyse 24 saattir içmiyorum bırakmaya devam ettiğim günler yazarım buraya.

Bu mesajı attığım günden beri içmiyorum , temiz hava temiz akciğerler güzelmiş 5 ay olmuş valla.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.