Şimdi Ara

Sigara yakar yakmaz tuvaletim geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
15.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizi açıp bi kahve sigara keyfi yapayım diyorum.Sigarayı yakar yakmaz tuvaletim geliyor.Size de oluyor mu bu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sigara İçince Tuvaletin Gelmesinin Nedenleri

Sigara içmek, bazı kişilerde tuvaletin gelmesine neden olabilir. Bu durumun birkaç olası açıklaması vardır:

• Nikotin Bağımlılığı: Nikotin, bağımlılık yapan bir maddedir ve bağırsak hareketlerini kontrol eden kasları uyarabilir. Bu, sigara içtikten sonra tuvalet ihtiyacına yol açabilir.
    • Kafein: Sigaralarda bulunan kafein, bir uyarıcıdır ve idrar söktürücü olarak etki edebilir, bu da idrara çıkma ihtiyacını artırır.
    • Sigara Dumanı: Sigara dumanı, bağırsakları tahriş edebilir ve ishale neden olabilir. Bu da tuvalet ihtiyacına yol açabilir.
    • Psikolojik Faktörler: Bazı kişiler, sigara içmenin rahatlatıcı etkisiyle tuvalet ihtiyacı arasında olumlu bir ilişki kurabilirler.

Sigara içtikten sonra tuvaletin gelmesi, genellikle kısa süreli bir etkidir. Ancak, düzenli olarak sigara içiyorsanız ve sigara içince tuvaletiniz geliyorsa, altta yatan başka bir tıbbi durumun olup olmadığını araştırmak için bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Sigara İçince Tuvalet Gelmesi Ne Zaman Bir Sorundur?

Sigara içtikten sonra tuvaletin gelmesi genellikle endişe verici bir durum değildir. Ancak, aşağıdaki belirtilerle birlikte ortaya çıkıyorsa, altta yatan bir tıbbi durumun işareti olabilir:

• Şiddetli karın ağrısı
    • İshal
    • Bulantı ve kusma
    • Ateş
    • Kilo kaybı

Bu belirtilerle karşılaşırsanız, derhal tıbbi yardım almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olmuyor.
  • En mantikli açiklamasi;beyne yeterince oksijen gitmiyor, beyin dolaşimi hizlandirmak için adrenalin salgiliyor. Bu da mesaneyi gevşetiyor.
  • Aç karnına çok yaşıyorum ben o durumu. Sebebi sigara dumanının bağırsakları hızlandırmasıymış. Eski bi arkadaşım söylemişti, bana mantıklı geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Dot

En mantikli açiklamasi;beyne yeterince oksijen gitmiyor, beyin dolaşimi hizlandirmak için adrenalin salgiliyor. Bu da mesaneyi gevşetiyor.

Tuvalette sigara içen biri olsam sigara psikolojik olarak tuvalet ihtiyacını tetikliyor , bağırsakları çalıştırıyor diyeceğim ama tuvalette bir kez bile sigara içmişliğim yok.

Sizin söylediğiniz mantıklı sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cringer

Aç karnına çok yaşıyorum ben o durumu. Sebebi sigara dumanının bağırsakları hızlandırmasıymış. Eski bi arkadaşım söylemişti, bana mantıklı geldi.

Öyle diyorsunuz da çoğu zaman ben daha ilk dumanı çekmeden oluyor bu durum .
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    evet bende de aynısı oluyor. Sigara boşa yanmış oluyor. Hatta hafif sıvı çıkıyor dışkım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cringer

evet bende de aynısı oluyor. Sigara boşa yanmış oluyor. Hatta hafif sıvı çıkıyor dışkım

Sıvı çıkması kısmı benim için de geçerli
  • quote:

En mantikli açiklamasi;beyne yeterince oksijen gitmiyor, beyin dolaşimi hizlandirmak için adrenalin salgiliyor. Bu da mesaneyi gevşetiyor.

Adrenalin pompalandığında mesane içe çekilir. Boşaltım sindirim ve oksijen alımı dışında kasları güçlendirmek için gereken diğer hayati fonksiyonlar yavaşlar vs vs. Mesane büyümez kısacası.
  • sigara içmeyi bilmeyenlerde böyle olur
  • Nikotin parasempatik sistemi calistiriyor bu da ganstrointestinal sistemin calismasina sebep oluyor boylece hizli calisan barsak seni feces birakmaya zorluyor.

Bu arada sigara kafein etkilerini baskiliyor eger uykusuzsaniz sigara ile kahveyi ayri icin.
  • quote:

Adrenalin sempatik sistem elemanidir mesaneyi gevşetmez daraltir hocam. Tuvalet ihtiyacını getirmez, giderir. Tuvalet ihtiyacı için parasempatik sistem gerekir geceleri de bu yüzden idrar fazla gelir. Böyle biliyorum yanlış mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hallederizz

quote:

Adrenalin sempatik sistem elemanidir mesaneyi gevşetmez daraltir hocam. Tuvalet ihtiyacını getirmez, giderir. Tuvalet ihtiyacı için parasempatik sistem gerekir geceleri de bu yüzden idrar fazla gelir. Böyle biliyorum yanlış mı?

Mesane sempatik/parasempatik olaylarda diğer sistemlere göre ters çalişir diye aklimda kalmiş. Kan damarlari daralirsa mesane genişler. Hatta hocamiz heyecanlandiğimizda tuvalet gelme olayi bundandir derdi.

• Tuvalette sigara içmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz beyin iki aktivite arasında sıkı bir bağ kurmuş olabilir.
  • ben sade neskafe içince böyle oluyorum bağırsaklar harekete geçiyor hemen
  • Özellikle sabahları çok oluyor.
  • Ben ayda yılda bir sigara içerim bende de oluyor.
  • Şuraya Biraz farma yazalım diye geldik millet sempatikçi coxçu olmuş . Forumdaki seviyeye şaşırıyorum bazen . Birazdan mdr falan da konusursunuz siz . Helal lan duygulandım eğer vikici değilseniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hallederizz

quote:

Mesane sempatik/parasempatik olaylarda diğer sistemlere göre ters çalişir diye aklimda kalmiş. Kan damarlari daralirsa mesane genişler. Hatta hocamiz heyecanlandiğimizda tuvalet gelme olayi bundandir derdi.

Yanlış aklında kalmış. Bir hocanın korkunca çiş gelme nedenini adrenalin ile açıkladığını hiç zanmetmiyorum. Güvenilir kaynaklardan okumanj tavsiye ederim

• Konu sahibi kakam geliyor demek istemis ve boyle bir durum var. Lisede oda arkadasim tuvaletteyken yakardi cok guzel oluyor diye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.