Şimdi Ara

Sigaraya başladığına pişman olan var mı??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bakidoruk

ben pişmanım. günde bir paket aylık 30 lira masraf..

Senin sigaranın paketi 1 lira mı ?
  • ben içmiyorum ama babam günde 2 paket marlboro light içiyor.
    5,5 tl x 2 = 11 tl.
    11 x 30 = 330 tl
  • aga bu post için de ii küfür yicem biliom ama

sigara-içki içmeyip tavuk derisi-işkembe corbası içmeyip-kırmı et yemeyip saglıklı beslenip 10 sene fazla yaşicagıma bunların hepsini yapıp 10 sene az yaşarım.ama adam gibi yaşarım

edit:bi arkadaş 10 yıl erken ölceksiniz demiş.ondan 5 leri 10 a cıkardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ange dechu -- 25 Ekim 2009; 10:59:59 >

• pişmanım. fakat zararı yüzünden değil. her paket sigaraya 4.30 tl verdiğim için (muratti) 2 günde bir alıyorum. ha bide şerefsiz mat siyah zippom var 2 si beni gayet güzel zehirliyor
  • dedem 60 senedir iciyor. suan 85 yasinda hala gunde 1 paket iciyor. gecen seneye kadar hergun disari cikip gezer kahvdye giderdi. ta bu sene bacaklarnda damar tikanikligi baslamis.
  • Arkadaşım 2. sınıftan beri içiyor. Şimdi 16 yaşında. Vazgeçirmek için elimden geleni yaptım ama hala devam ediyor.. Burada bir adam var çok sigara içmekten 2 bacağıda yok. Çalışamıyor da, akülü arabası var onunla gidiyor gideceği yere. Para ile giden sağlığınızı, ciğerlerinizi, her çekişte zarar gören damarlarınızı geri alamazsınız. Ancak gidince anlarsınız değerini.
  • okulda bir hoca vardı yaşı 40 - 45 arası bir şeydi..Sigaraya bu yaşına kadar verdiği parayla İstanbuldan bir daire alabilecek parası çıkıyordu.Yani sigra içmeseydi şimdi bir dairesi olacaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Evet 1 liraya geliyor.. 21 liralık Diyarbakır tütünü ve 3 kutu filtreli sigara tüpü topalm 30 lira..
  • 4 yıldır içiyorum yaş 20 bin pişmanım. Ara deniyorum bırakmayı en fazla 2 gün dayanabiliyorum. O olmazsa olmazım gibi.
  • pişman degilim,seviyorum içime cekmeyi o gri dumanı..

şu dünyadaki en güzel icat..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Evet 1 liraya geliyor.. 21 liralık Diyarbakır tütünü ve 3 kutu filtreli sigara tüpü topalm 30 lira..

Yakışır...

• Babaannem: 59 yıllık içici
    Anneannem: 51 yıllık içici

Anneannem de babaannem de sigarayı çok sever ellerinden düşürmezlerdi. Günde 2 pakete yakın içer, kızdığımızda bu benim tek dert ortağım, bana karışmayın der başların savuştururlardı (18 yıl önce). Babaannemin bacaklarında hafif karıncalanmalar, ağrılar oluşmaya başladı (15 yıl önce). Başlarda fazla dert etmese de yaşıtları pazara markete torunlarıyla giderken kendisi ev işlerini bile zor yapar oldu (12 yıl önce). Artık ayakta duramaz hale geldiğinde doktora gittiler ve akciğer yetmezliğiyle birlikte, damarlarda tıkanıklığa bağlı yarı felç tehşisi kondu. Doktor eğer sigara içmese daha ilk tedavide iyileşeceğini ve şimdi sadece rutin kontorroller için ziyarete geleceğini söylediğininde babaannemin yüzünü görmenizi isterdim. Çünkü artık doğru düzgün yürüyemeyecek, nefes alamayacak, dahası oksijen aleti olmaksızın nefes alamayacaktı. Tüm bu olanlardan sonra çok şükür sigarayı bırakabildi.

Anneannem arasıra hafif hafif öksürür bunu mevsim değişikliklerine, boğazının hassaslığına bağlardı (15 yıl önce). Öksürükleri giderek şiddetlenmeye başladığında alerji ilaçları kullanıyor, doktorun sigaraya bağlı azaltmanız gerek uyarılarına pek aldırmıyordu. Bir gece ansızın nefesi tıkandı ve soluğu hastanede aldılar. Rutin kontrollerde göze çarpmayan ve sigara içilmediği takdirde ilerlemeyecek olan kanser hücreleri ciğerlerini sarmışlardı (2 ay önce). Yıllardır dostum dediği, elinden düşürmediği, her biri farklı markalarda ve boyutlarda olan sigaralarını eve döner dönmez parçalayıp çöpe attı. Çünkü doktorun söylediği aynen şuydu: "Annenizin (büyük büyük annem) ciğerleri henüz 12 yaşında bir çocuğun ciğerleri gibi tertemiz. Böyle bir durumu anneniz yaşamış olsa (96 yaşında) rutin kontroller ve gerekli tedaviyle, kemoterapiye dahi gerek duymadan bu sorunun üstesinde gelebilirdik. Ancak sizin durumunuzda rdayoterapi destekli 5-6 seansın ardından gidişat hakında bir fikir edinebiliriz" idi.

Şimdi her ikisi de sigaraya karşı birer düşman ve gördükleri her yerde derhal söndürülmesini istiyorlar. Başladıklarında anneannaem 15, babaannem 16 yaşındaydı. Şimdiyse babaannem 78, anneannem 67 yaşında. Yaşıtları torunlarıyla parklarda dolaşıp, birlikte zaman geçirebilirken, onları ancak ziyaretlerine gittimizde yataktan zar zor doğrulmalarıyla ziyaret edebiliyoruz.

Babam ve annemden duyduğum ise şu: Kendilerini bundan 20 yıl kadar önce uyardıklarında "Daha yaşımız genç be evladım, şöyle gelelim bir 30 yaşına zaten bırakacağım/ Şu zor günler bir geçsin 40 ıma gelmeden bırakırım size söz/ Zaten sıkıldım artık içmekten 50 yaşından sonra bir keyif de almıyorsun içtiğinden, bugün yarın bırakırım. Ve şimdi "İlk elime aldığım gün bırakma şansım vardı tadını bile beğenmemiştim zaten. Ne oldu da 60 yıl boyunca düşüremedim bunu elimden. Zaman geçiyor evlat, ömür de öyle, sizleri çok özlüyorum..."

Belki şimdi içtiğiniz bu maddeden keyif alıyorsunuz ancak sanmayın ki ilerleyen yaşlarda bu böyle devam edecek. İnsanlara en çok ihtiyaç duyan ve insanların en çok sevdiği kişiler siz olacaksınız. Ancak ya kapalı kapılar ardında, bir başınıza, yüzünüzde bir oksijen cihazıyla ya da parkta düşen torununuzu yerden kaldırmak için uğraşırken bulacaksınız kendinizi.

Seçim sizin, hayat sizin hayatınız. Nasıl devam edeceğini ve sonlanacağını kendiniz seçeceksiniz.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 25 Ekim 2009; 13:50:16 >

• Bir şey daha; Anlamıyorum, neden liseye giden her genç sigara içiyor? Gerçekten komik bir durum, o yüzden gülüyorum... Arkadaşım çok iyi biri, özenti değil ama ne yazık ki içiyor. Çıkışta yüzüne baksan şu kıza bak kesin sigara içmiyor dersin ama içiyor. Herşey özentilikten ve arkadaş çevresinden başlıyor. En çalışkan öğrenciden, en tembeline kadar. Yanımda sigara içtirmiyorum, gerekirse o kişiyi karşıma alırım.
  • Babam 56 yaşında,

Sigara yüzünden bir ayağını kaybetti. Şimdi destek olmadan yürüyemiyor. Çalışamıyor. Bize abim bakıyor.

Eğer adam olupta, doğrusunu yapsaydı şuanda ben okumak için çalışmak zorunda kalmayacaktım. ÖSS için dershaneye gidebilecektim. Daha çok imkana sahip olacaktım. Eğer çocuklarınızdan lanet duymak istemiyorsanız içmeyin şu illeti.

Pişman değilim diyenler, internette "burger" hastalığını aratsın. Benim babamın ayağı buyüzden kesildi.
  • Babam 10 sene önce Sigara + içkiyi bıraktı
    Annem hala içiyor
    Evimizdeki tek içici sigara içtiği zamanlarda babam ben ve kardeşim yanına gidip pis pis bakıyoruz
  • pişmanım, bırakamıyorum.

Sigaraya başlama nedenim şu : Lise 1'de ara karnemde 5 tane zayıfım vardı. Çevremde gördüğüm kadarıyla herkes sıkıntılı, stresli olduğunda sigaraya sarılıyordu. 6 ay arayla iki kez bıraktım. Toplamda bir yıl eder. Ama yine başladım. Arkadaşlarım bıraksa bende bırakacağım. Ne yazık ki çevrenizdekiler içtimi sizin için çok zor oluyor. Bakıyorum da 5 yıldır içiyormuşum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kysis -- 25 Ekim 2009; 17:42:07 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.