Şimdi Ara

SİGARAYA REKOR ZAM %40... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
3
Favori
10.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başbakanımızdan yine çok iyi bir müdahale
    durmak yok yola devam
  • 2 gün önce bende içiyordum bu videoyu bıraktım bıraktım valla belki sizede yararı olur hep bir bahanem oluyordu sigara için bu videodan snra her şeyi anladım bakın isterseniz.

• normal sigaraya zam gelirse
    kaçak sigaraya da zam gelir :/
  • Hâyırlı uğurlu olsun artık sigarayı bırakırsınız... üzülmeyin nefes almak bedava... sigaraya köle olmuşsanız yazık size...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Sigara firmasında satış temsilcisiyim...

Devletimiz sigaradan toplamda %80,25 vergi almakta... üstelik daha üretim aşamasındayken peşin olarak...

Bir kartonu 50 lira olan herhangi bir sigaranın 40 lirasını devlet alıyor...

Devletimiz sigara tiryakilerinin bağımlılığını ciddi bir gelir kaynağı olarak görmektedir... Tıpkı akaryakıt kullanmak zorunda olan araç sahipleri/ya da şirketler gibi...

Hepimiz devlet için sağılacak birer gelir kaynağıyız...

Ben kendi adıma bu kadar pahalı yakıt tükettiğim için ve bu kadar pahalı sigara içtiğim için lanet ediyorum ve bu işin başındakilere (yasama-yürütme-yargı olarak hepsine) bela okuyorum...

Hükümetin sigara üzerindeki fiyat politikaları asla ve asla caydırıcı olmak, tüketimi azaltmak yönünde değildir...

Emin olun hükümet keşke daha fazla sigara içilse, tüketim artsa da kasaları doldursak diye bakmaktadır olaya.... özetle aslında ülkemizde tek bir sigara üreticisi ve satıcısı vardır o da hükümettir...

Ayrıca bir yandan da milleti kaçak sigaraya kaçırmama derdinde ama kaçak sigaranın pazar payı şu anda % 20 leri bile çoktan aşmış durumda....

5 büyük sigara firmasından 3 tanesininin daha üzerinde bir pazar payı demek bu...

Bu durumda hem üreticiler zarar etmekte bu işten ekmek yiyenler olarak, hem de çalışanlar ve aileleri...

Hadi bunu da geçtim diyelim ki sen adam gibi bir devletsin o zaman kaçak sigarayı kökünden engelle ben razıyım sigarada %90 vergi ödemeye....

Vatanım milletim için ödedim devletim sağolsun onun kasasına girdi para derim....

Ülkede satılan her 4 sigaradan biri neredeyse kaçak sigara iken kimse gelip de bana hükümetin yaptığını doğru buluyorum demesin....

Tekrar söylüyorum hakkım haram olsun...

Bu iş milyar dolarlık işler... kimse sütten çıkmış ak kaşık değil....

Bu kadar sigara fiziki olarak da ciddi bir hacme sahip sonuçta buhar değil ki bu yakalayamıyorum diyesin....

Yazıklar olsun....

Edit :imla

Ahhh ahh keske bu anlattiklarini o iktidar yandaslari anlasa.nerdeeeee ben bunlari anlatmaya basladam bak yanlis yoldayiz desem ohoooooo.oyre civitiolarki ozellikle iktidar partisine oy veripte sindiki zamlara lanet okuyup kacak icerim diyenlerede vatan haini diyorum.ama
    Anlamiyor iste.benzin oyle dogalgaz oyle tasitlar oyle tasitlarin vergisi oyle. Bugun bi kose yazisinda okudum Atiyorum 100 lira nomral 1.6 arabanin vergisi buna ek 18 kdv.% 40 ta oyv ama 100 liranin degil 118 liranin %40. Bu olanlar muz cumhuriyetinde olmaz

Ayrica kapitalizmin kolelerine de burdan selamimi iletiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 21 Aralık 2012; 23:24:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: atroce

bu zam az ciddiyim, bizim milletimiz her konuda bilinçsiz tüketici bu şekilde engellenmez sigara içimi çünkü çok pahalı değil, en kötü sigara 30-40 lira olmalı

birileride içen yine içecek bende içecem kaçak alacam demiş, birde üstüne pkk ya gidecek diyor, olum bu nasıl bir karakterdir, parasının pkk ya gideceğini bile bile gidip kaçak almak nasıl bir mantıktır, bunun adı hainlik değil de nedir?

not:sigara içiyorum

Seni bekliyorduk bizde hoşgeldin.
    Bu zamların gerçekten halkın sağlığının korunması için yapıldığını düşünüyorsan gerçekten diyecek lafım yok.

Kaçak alanlara hain demişsin doğrudur buna katılıyorum. Peki bütçe açığını vatandaşın üzerine yüklediği vergilerle kapatmaya çalışmayı tam olarak hangi sıfatla niteliyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

bu zam az ciddiyim, bizim milletimiz her konuda bilinçsiz tüketici bu şekilde engellenmez sigara içimi çünkü çok pahalı değil, en kötü sigara 30-40 lira olmalı

birileride içen yine içecek bende içecem kaçak alacam demiş, birde üstüne pkk ya gidecek diyor, olum bu nasıl bir karakterdir, parasının pkk ya gideceğini bile bile gidip kaçak almak nasıl bir mantıktır, bunun adı hainlik değil de nedir?

not:sigara içiyorum

Seni bekliyorduk bizde hoşgeldin.
    Bu zamların gerçekten halkın sağlığının korunması için yapıldığını düşünüyorsan gerçekten diyecek lafım yok.

Kaçak alanlara hain demişsin doğrudur buna katılıyorum. Peki bütçe açığını vatandaşın üzerine yüklediği vergilerle kapatmaya çalışmayı tam olarak hangi sıfatla niteliyoruz ?

birincisi ben halkın sağlığı için yapılıyor demedim, ikincisi sigara yüzünden hasta olan kişilerin devlete çok büyük zararı var maddi anlamda, devlet bunuda düşnüyordur

bütçe açığı konusuna gelirsek iktidar ve iktidara bağlı herkes melek değil vardır illaki hortumcu, iktidar birkaç yanlış yaptı diye her yaptığına yanlış, birkaç doğru yaptı diye her yaptığına doğru diyemeyiz, bu tür olayları ayrı ayrı konuşmak lazım

• Sefalet edebiyatı yapan adama bakıyorsun cebinde marka sigara, elinde smartphone vs.vs.
    O zaman biraz da devlete koklat o sefaletinden.
    Kullanıyorsan ödeyeceksin, bu devlet hizmetleri suyla yapılmıyor, maaşları boncukla ödenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Zamları destekleyen arkadaşlar kusura bakmasınlar biraz etraflarını süzsünler. Kaçak sigara ekmek peynir gibi sokaklarda satılıyor. Her gün aynı kişiler aynı köşelerde. Hayatımda 2-3 kez kaçak sigara içtim birileri uzatmıştı. Hala köpek gibi pişmanım. Gürcistan üzerinden, İran üzerinden bir şekilde sokuyorlar bu illeti. Millet almak zorunda kalıyor çünkü inanılmaz ucuz oluyorlar. Madem zam yapıyorsunuz o zaman sokaktaki kaçakçıları da toplasalar belki bir ihtimal millet bırakır ama kaçakçılar atlet don satar gibi sigara satmaya devam ettiği sürece kimse zamı bahane edip sigarayı bırakmaz. Kendinizi kandırmayın.

Zammı yapanın üreticiler olduğunu sanırım okumadın.Üreticilerin güvenlik güçleri olmadığından böyle bir şey yapmaları mümkün değil.

• quote:

Devletimiz sigaradan toplamda %80,25 vergi almakta... üstelik daha üretim aşamasındayken peşin olarak...

Devletimiz sigara tiryakilerinin bağımlılığını ciddi bir gelir kaynağı olarak görmektedir... Tıpkı akaryakıt kullanmak zorunda olan araç sahipleri/ya da şirketler gibi...

Ben kendi adıma bu kadar pahalı yakıt tükettiğim için ve bu kadar pahalı sigara içtiğim için lanet ediyorum ve bu işin başındakilere (yasama-yürütme-yargı olarak hepsine) bela okuyorum...

Hükümetin sigara üzerindeki fiyat politikaları asla ve asla caydırıcı olmak, tüketimi azaltmak yönünde değildir...

Emin olun hükümet keşke daha fazla sigara içilse, tüketim artsa da kasaları doldursak diye bakmaktadır olaya.... özetle aslında ülkemizde tek bir sigara üreticisi ve satıcısı vardır o da hükümettir...

Ayrıca bir yandan da milleti kaçak sigaraya kaçırmama derdinde ama kaçak sigaranın pazar payı şu anda % 20 leri bile çoktan aşmış durumda....

5 büyük sigara firmasından 3 tanesininin daha üzerinde bir pazar payı demek bu...

Bu durumda hem üreticiler zarar etmekte bu işten ekmek yiyenler olarak, hem de çalışanlar ve aileleri...

Hadi bunu da geçtim diyelim ki sen adam gibi bir devletsin o zaman kaçak sigarayı kökünden engelle ben razıyım sigarada %90 vergi ödemeye....

Vatanım milletim için ödedim devletim sağolsun onun kasasına girdi para derim....

Ülkede satılan her 4 sigaradan biri neredeyse kaçak sigara iken kimse gelip de bana hükümetin yaptığını doğru buluyorum demesin....

Bu kadar sigara fiziki olarak da ciddi bir hacme sahip sonuçta buhar değil ki bu yakalayamıyorum diyesin....

Yazıklar olsun....

Senin gibi güzel yalan hazırlayan görmedim BU ZAMMI SENİN FİRMAN YAPIYOR HANİ ŞU ÇALIŞTIĞIN.

• Geçenlerde de böyle diyorlardı bir şey olmadı. düşünülen kadar zam yapmadılar ama denildiği gibi 100%80 ni kasaya gidiyordu amaç bıraktırmak değil bence bana göre..

Ticari bir amaç

İnsanların ümüğünü sıktılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

bu gazetecileri anlamıyorum ya :D bahsettiği firmalar gizlilik politikalarını CIA gibi saklayan firmalar. bu tarz stratejik kararlar şirketin en kritik yerlerinde en üst düzey yöneticiler tarafından alınıyor. milliyet bu firmaların yönetim kurulu ile kanka herhalde

Profil resminizden sigaracı olduğunuz anlaşılıyor zaten...

• Şu Hükümeti Destekleyenlere Gerçekten İmrenip , Takdir Ediyorum.
    Not : Dalga Geçmiyorum , Gerçekten Öyle.
  • Zaten s...medik bi kulağımızın ardı kalmıştı onuda başardı bu hükümet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Yazıklar olsun....

Senin gibi güzel yalan hazırlayan görmedim BU ZAMMI SENİN FİRMAN YAPIYOR HANİ ŞU ÇALIŞTIĞIN.

Bu arkadaşa ne içirdiyseniz bi daha içirmeyin ondan....

Nispi vergiye gelen zam yüzünden artıyor fiyatlar...

Mevzuat yüzünden...

Bu mevzuatı firmalar değil devlet oluşturuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Geçen ay İngiltere'deydim, bi paket sigaraya 8 pound (~24tl) verince içime oturmuştu.. Biz de o yöne doğru gidiyoruz sanırım

İngiltere Asgari Ücret
    AB Ülkelerinde Asgari Ücretler
    AB istatistik kurumu Eurostat’ın verilerine göre asgari ücretin 412 Euro’yu bulduğu Türkiye, girmek için çaba sarf ettiği 9 AB ülkesi ve önümüzdeki yıl AB’ye girecek olan Hırvatistan’ı asgari ücreti ile geride bırakıyor.Türkiye’dekinden daha düşük asgari ücret veren ülkelerden Bulgarisan’dan sonra diğer ülkeler şu şekilde;Romanya, Litvanya, Letonya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya ve Polonya var. Asgari ücret Romanya 157, Litvanya’da 232, Macaristan’da 323,Letonya’da 287, Çek Cumhuriyeti’nde 312, Slovakya’da 327,Estonya’da 290, Polonya 353 Euro.Gelecek yıl AB ülkeleri arasına girecek Hırvatistan’da asgari ücret 374 Euro.

Ülke Asgari Ücret (Euro)

Romanya 157

Litvanya 232

Letonya 287

Estonya 290

Çek Cumhuriyeti 312

Macaristan 323

Slovakya 327

Polonya 353

Hırvatistan 374

Türkiye 412

Portekiz 566

Malta 680

Yunanistan 684

İspanya 748

Slovenya 763

İngiltere 1.244

Fransa 1.426

Hollanda 1.456

İrlanda 1.462

Belçika 1.472

Lüksemburg 1.801

ABD 998

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

Yazıklar olsun....

Bu arkadaşa ne içirdiyseniz bi daha içirmeyin ondan....

Nispi vergiye gelen zam yüzünden artıyor fiyatlar...

Mevzuat yüzünden...

Bu mevzuatı firmalar değil devlet oluşturuyor...

Tabi tabi nedense artık haberde farklı yazmışlar.

• İyi olmuş

• Yakında ortaklaşa kurbanlık alır gibi sigara alacaz galiba.
  • Çüş be.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.