Şimdi Ara

SİGARAYA REKOR ZAM %40... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
3
Favori
10.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pkk ya yardım azaldı ya kaçakğ arttırmak amaçç klasik devlet işlerii
  • 50 lira da yapsalar insanlar onu alıp içer.
  • Bazı çocukların bilmediği şeyler var yaşlarına veriyorum. Devletin amacı sigaranın bırakılması değil, tamamen ceplerini doldurmak çünkü soyacak başka yer kalmadı. Sigaraya zam geldikçe düşük fiyatlı garip markalar çıkıyor ve millet bu seferde onu içiyor. İşin özeti maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

• Alışır bizim millet. Neye alışmadık ki?

• Asıl şu kaçakçıların önünü kesmeleri lazım. İstanbul-Fatih Millet Cd.' sinde adam milletin gözü önünde paket paket satıyor ama buna bir dur diyen yok.
  • Kaçak içeceğim başka yolu yok. Hükümet beni kaçak içmeye zorluyor sigara tiryakisi olanların kolay kolay bırakamayacığını biliyorlar yinede 10-15 tl yapmaya çalışıyorlar sen hükümet olarak 700 lira asgari ücret verip sırf vergiden vurgun yapayım diye 10 liraya sigara satarsan bende kaçak içerim. Sen hükümet olarak bunun farkındasın bende herşeyin farkındayım isterse teröre gitsin bu para hükümete gitmesinde o derece rahatsızım hükümetten yapacak bişey yok. Zam zam zam böyle dedemde memleket yönetir bütçede açık var sat sat zam yap oh be olaya bak bi tek padişahımızın kafası çalışıyor zammı yaparsın satarsın açık kapanır nasılsa atadan armağan bu ülke tohumuna paramı saydın sat anasını satim. Milleti aç bırak zonra makarna kömür dağıt müslümanlık tasla.

• bazıları diyor en kötü sigara 40 tl olsun vs . atıyorum biri de internet kullanmıyor 1 mbps internet 100 tl olsun kabul mü ? size ne içenin sağlıgından
  • Soymaya devam ediyor devletimiz. Sıkıştıklarında Avrupadada fiyatı şu kadar diye örnekten giriyorlarda çıkıpta 1 kişi avrupada o adamın geliri bu kadar bizimde bu kadar diyemiyor.

Halkta zeki tabii. Bakınız konuda bolca mevcut. Umarım 30-40-50 lira olur diyeni var. Bende Mazotun, Benzinin litresi umarım 50 lira olurda kurtuluruz şu istanbulun trafiğinden diyorum. Görürsünüz ebenizinkini o zaman. Az bile size.

Milletçe bir türlü birlik olmasını öğrenemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 21 Aralık 2012; 14:28:37 >
  • Zamları destekleyen arkadaşlar kusura bakmasınlar biraz etraflarını süzsünler. Kaçak sigara ekmek peynir gibi sokaklarda satılıyor. Her gün aynı kişiler aynı köşelerde. Hayatımda 2-3 kez kaçak sigara içtim birileri uzatmıştı. Hala köpek gibi pişmanım. Gürcistan üzerinden, İran üzerinden bir şekilde sokuyorlar bu illeti. Millet almak zorunda kalıyor çünkü inanılmaz ucuz oluyorlar. Madem zam yapıyorsunuz o zaman sokaktaki kaçakçıları da toplasalar belki bir ihtimal millet bırakır ama kaçakçılar atlet don satar gibi sigara satmaya devam ettiği sürece kimse zamı bahane edip sigarayı bırakmaz. Kendinizi kandırmayın.
  • ya maksat bıraktırmak değil. Satacak bir yer kalmadı artık devletin elinde. En büyük vergiyi sigaradan ve akaryakıttan alıyor devlet. O yüzden yapacak bu zammı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

Keske en kotu sigara 10 tl en pahalısı 30 tl olsa

Tek dileğim zamlarin 6 ayda bi %15 artmasi

Bu sayede sigara yi belki bırakırlar

Zam ile biraktirilacagini neden dusunuyorsunuz. Zammin nedeni bütçedeki sigaradan gelecek olan vergi geliri hedefini tutturmak. Enerjiye ve tekel ürünlerine % 40 zam yapıp asgarî ücrete 3+ 3 fazla diyen hükümetimiz ile gurur duyuyoruz.

• evet evet benzine ve sigaraya zam gelsin

koku ve trafik bitsin
  • sigara alacak adam eğer sigara alacaksa yani tiryaki ise..

muhakkak alacaktır ve onu bu alımdan kimesne kurtaramaz gayri..

gerekirse eve 1 ekmek eksik götürür

gerekirse evinin bir ihtiyacını karşılamaz yerine sigara alır..

fakat tiryakilere acıyorum arkadaş.. İnsanın kafasında eşik değer var bir paketin 10 lira oldugunu düşünemiyorum..

sanırım ileride (eğer zam gelirse) tepkiler çoğalır ve geri indirime gidilir diye düşünüyorum..

10 lira nedir arkadaş.. çin işkencesi gibi..
  • adamlar zam yapıyor sonra içmeyin diyorlar o zaman kaldırın sigarayı kardeşim millete niye işkence çektiriyorsunuz alkol de zararlı onuda kaldırın tv de bile sigaraya sansür yapıyorlar ama adamın içtiği içkinin markasını bile görebiliyoruz
  • Ulan ne kadar mantıksız insanlar var. Kaçakçılar ( terör örgütü ) kazansın, devlet kazanmasın diyenler, sigarayı bırakıyım diye düşünmeyip kaç para olursa olsun içecem diyenler var ya.

Hem geçinemiyoz diyosunuz hem günde 1 paket sigara içiyosunuz ya. Yazıktır kendinize yapmayın şunu ya
  • Bana göre sigara içmek bu ülkede bir lükstür. Özel araca binmek de lükstür. Eğer bu lüksleri kullanabiliyorsan o zaman sıkıntı yok demektir.
  • quote:

3,14159265358979323846264

Bana göre sigara içmek bu ülkede bir lükstür. Özel araca binmek de lükstür. Eğer bu lüksleri kullanabiliyorsan o zaman sıkıntı yok demektir.

/>
  • Sigara sarın gençler saracak imkanınız yoksa kaçak alın
  • Sigara firmasında satış temsilcisiyim...

Devletimiz sigaradan toplamda %80,25 vergi almakta... üstelik daha üretim aşamasındayken peşin olarak...

Bir kartonu 50 lira olan herhangi bir sigaranın 40 lirasını devlet alıyor...

Devletimiz sigara tiryakilerinin bağımlılığını ciddi bir gelir kaynağı olarak görmektedir... Tıpkı akaryakıt kullanmak zorunda olan araç sahipleri/ya da şirketler gibi...

Hepimiz devlet için sağılacak birer gelir kaynağıyız...

Ben kendi adıma bu kadar pahalı yakıt tükettiğim için ve bu kadar pahalı sigara içtiğim için lanet ediyorum ve bu işin başındakilere (yasama-yürütme-yargı olarak hepsine) bela okuyorum...

Hükümetin sigara üzerindeki fiyat politikaları asla ve asla caydırıcı olmak, tüketimi azaltmak yönünde değildir...

Emin olun hükümet keşke daha fazla sigara içilse, tüketim artsa da kasaları doldursak diye bakmaktadır olaya.... özetle aslında ülkemizde tek bir sigara üreticisi ve satıcısı vardır o da hükümettir...

Ayrıca bir yandan da milleti kaçak sigaraya kaçırmama derdinde ama kaçak sigaranın pazar payı şu anda % 20 leri bile çoktan aşmış durumda....

5 büyük sigara firmasından 3 tanesininin daha üzerinde bir pazar payı demek bu...

Bu durumda hem üreticiler zarar etmekte bu işten ekmek yiyenler olarak, hem de çalışanlar ve aileleri...

Hadi bunu da geçtim diyelim ki sen adam gibi bir devletsin o zaman kaçak sigarayı kökünden engelle ben razıyım sigarada %90 vergi ödemeye....

Vatanım milletim için ödedim devletim sağolsun onun kasasına girdi para derim....

Ülkede satılan her 4 sigaradan biri neredeyse kaçak sigara iken kimse gelip de bana hükümetin yaptığını doğru buluyorum demesin....

Tekrar söylüyorum hakkım haram olsun...

Bu iş milyar dolarlık işler... kimse sütten çıkmış ak kaşık değil....

Bu kadar sigara fiziki olarak da ciddi bir hacme sahip sonuçta buhar değil ki bu yakalayamıyorum diyesin....

Yazıklar olsun....

Edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 21 Aralık 2012; 18:35:45 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.