Şimdi Ara

Sigarayı Bıraktım Bırakmak isteyene ÜCRETSİZ bir yöntem BUNU SİZDE DENEYİN...! Bırakan 863 Üye (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.716
Cevap
373
Favori
229.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tek böbreğim olmasına rağmen içiyordum bugün bıraktım...
    ben ne aptal bir iş yapıyormuşum.
    umarım video faydalı gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

12 gundur icmiyordum dun iftardan sonra asiri istegim geldi bir nevi krizim tuttu yani. 1 tane yaktim ictim ama icerken dusundum hani niye iciyorum,icerken ne degisiyor diye. Acikcasi videoyu izlerken de sigara icme istegi geldi ama icmememekte kararliyim. Zaten orucluyum.

Oruc tutan arkadaslar varsa birakmanin tam sirasi bence. Zaten tum gun icemiyorsunuz,asil mesele olan iftardan sonra da dayanabilirseniz tamamdir bu is.

Suan mesela diyelim ki canim sigara istedi gittim paket aldim. Katiyen o paketi bitiremem. Hani ilk sigarami yaktigimda yarisindan sonra zaten niye iciyorum diye dusunur 2. sigarayi yakmam. Ama iste onemli olan o ilk sigarayi icmemek. Hadi bakalim bugunden itibaren bende aklima geldikce yazicam buraya. 12 gundur icmiyordum ama dun 1 tane icerek o 12 gunu heba etmis oldum. Simdi tekrardan basliyoruz.

Lets begin.
    Ara ara bırakmaya çalışıyorum zaten. 2 hafta 3 hafta gibi icmedigim oluyor, sonra tekrardan basliyorum bir sekilde. Bir önceki birakisim bundan 6-7 ay önceydi herhalde ve o zaman sigarayi hic aramıyordum. Sonra nasil olduysa bi tane yakip basladim yine. Gecen sefer biraktigimda gercekten kurtuldugumu sanmıştım.

Simdi tekrar deniyorum son zamlardan sonra. 15 lira vermek koyar bana. Bir malin fiyati benim gozumdeki ederinden fazlaysa almam kesinlikle. Ve inatçı bir insanim. Bir konuda bir seyi inada bindirirsem kesinlikle yapmam. İnsallah sigarayi da inat yapıp birakiyorum bu saat itibariyle. Dun 2 tane sigara icmistim zaten. Bu mesajim burda bulunsun. Umarim 2 sene sonra falan tekrardan alıntılar, HALA İCMİYORUM diyebilirim.

Ve sunu da belirtmek istiyorum, biraktiktan sonra krizlere dayanin, bi tane iceyim bi sey olmaz yine birakirim demeyin kesinlikle. O bi taneyi icince devami geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Deli gibi içmediğim için çok zorlanmadım bırakırken. Bir anda bıraktım, bir buçuk senedir içmiyorum. Ama geçen sene bu zamanlar rüyalarıma giriyordu sigara. Rüyamda püfür püfür sigara tüttürüyordum. Bir hafta on gün filan çok fena canım istedi. Dayanamayıp yaktım bir tane. Yedi sekiz aydır içmememe rağmen her zaman içiyormuş gibi içtim. İlk çekişte pişman oldum ama dönüşü yoktu, artık bitecekti o yaktığım sigara. Bitirdim ve başım dönmeye başladı. Fena çarptı sigara. İki saat filan gözlerimi açmadan uzandım ama sanki bir beşikteydim ve birisi sürekli sallıyor gibiydi. Sonrasında içmedim, içmiyorum şükür. Biraz evvel markette vatandaş cebinde sadece 12 lirası olduğu için sigarasını alamadan çıktı. Üzülmeli mi sevinmeli mi, bilemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bıraktım ileride güncellerim

• Olum sigara içmiyorum ki neden ben bu konudayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Riven Mı

Kanka senin fazla sürmez tekrar başlaman
    Sen ne ileri görüşlü bir insanmışssın yav Maalesef dediğin gibi oldu ama bu gece tekrar başlamamak üzere bırakıcam :D
  • Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Hocam 17tl verdim ben de dün bugün sinirlendim hiç içmedim enayi miyiz biz yaw

• Riven Mı kullanıcısına yanıt
    Valla reis zoruma gidiyor 15 lira vermek benim de.Belki 12 liradan 15 lira olması çok koymuyor ama yarın 20 lira olacak bu seferde 5 lira koymaz diyeceğiz o yüzden en mantıklısı bırakmak.Ben üstüme başıma çok kıyafet alan birisiyim bu biraz gaza getiriyor sigaraya verdiğim parayı kıyafet alırım diyorum.Birde spora başlıcam yarın yeter artık bu mahkumluk artık bırakalım tümden.
  • Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Eğer stresli bir işiniz varsa kolay olmayabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riven Mı -- 4 Ağustos 2019; 21:31:55 >
  • Hyatim boyunca hic icmedim icenleri hic anlayamiyorum

• 40 ay oldu bırakalı. ama başlamak istiyorum tekrardan. uzun marlboro bebeğim bekle kavuşacağız

• 36 kullanıcısına yanıt
    Madde bağımlılığından farkı yok hocam. Sadece çok daha kolay bulunabiliyor ve sigara içiyorsunuz diye kimse sizi garipsemiyor.

Zamanında lisede özentilikten başladık şimdi bırakalım diye uğraşıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERENAL.

40 ay oldu bırakalı. ama başlamak istiyorum tekrardan. uzun marlboro bebeğim bekle kavuşacağız
    Ciddi mi bu? 3.5 sene içmedikten sonra tekrar içecek misin hocam gerçekten? Yapma gözünü seviiiiiiiim.
  • quote:

Ciddi mi bu? 3.5 sene içmedikten sonra tekrar içecek misin hocam gerçekten? Yapma gözünü seviiiiiiiim.

Alıntıları Göster
    40 ay değil, 40 yıl geçse de insanın canı istiyor. bir yerde okumuştum, sigara 1 defa bırakılmaz her an ve her saniye bırakılır, diye. bence çok doğru. 40 ay içinde canımın istemediği gün sayısı çok azdır. 3,5 yılın sonunda öğrenciliğim bitti ve işe girdim, düzenimi kurdum, birkaç sorumluluğumu daha yerine getirdim.

kısacası artık başlamamak için bir nedenim yok. sağlık mı? sünger gibi içki içerim. big king menü ve kokoreç gömüyorum sık sık. sağlık sadece sigara ile olmuyor. bir sürü zararlı şey var hayatımda. yani sağlığımı düşündüğüm pek söylenemez. para mı? artık kazanıyorum ve ayda 300-400tl çok büyük meblağ değil benim için. neden hala kendime işkence ettiğimi soruyorum son günlerde. dediğim gibi cevap bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 4 Ağustos 2019; 22:55:59 >

• PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Maddiyatı düzelttiğin için artık içebilirim diyorsun kendi kendine. O kadar uzun süreler bırakmamış olsam da ben de biliyorum o hissi. Gece rüyalarıma giriyordu. Rüyamda sigara içiyordum bildiğin. Sigarayı niçin içiyorsun soruna sen ne cevap veriyorsun? Bildiğin gibi Allen Carr videosunda her türlü tezi çürütüyor. Ama ben zevk için canım istediği için içiyorsam bunu nasıl engelleyebiliriz ki? Tamam sağlıksız biliyorum ama nasıl ki canım tatlı yemek istediğinde waffle siparişi veriyorsam onun gibi sigara içmek istiyorum. Hiç içmemiş olmayı çok isterdim. Şu an mesela bu yorumu yazarken gidip tütün almak ile almamak arasındayım. Dün 2 tane bugün 1 tane içtim ve şu an acayip sigara içesim var. Hazır paket almam kesinlikle, 14 lirayı hak etmiyor hiç bir sigara. Ama tütüncüye gidip ucuz yollu sigara alsam mı diye düşünüyorum. Savaş veriyorum resmen şu an evin içinde.

• quote:

Maddiyatı düzelttiğin için artık içebilirim diyorsun kendi kendine. O kadar uzun süreler bırakmamış olsam da ben de biliyorum o hissi. Gece rüyalarıma giriyordu. Rüyamda sigara içiyordum bildiğin. Sigarayı niçin içiyorsun soruna sen ne cevap veriyorsun? Bildiğin gibi Allen Carr videosunda her türlü tezi çürütüyor. Ama ben zevk için canım istediği için içiyorsam bunu nasıl engelleyebiliriz ki? Tamam sağlıksız biliyorum ama nasıl ki canım tatlı yemek istediğinde waffle siparişi veriyorsam onun gibi sigara içmek istiyorum. Hiç içmemiş olmayı çok isterdim. Şu an mesela bu yorumu yazarken gidip tütün almak ile almamak arasındayım. Dün 2 tane bugün 1 tane içtim ve şu an acayip sigara içesim var. Hazır paket almam kesinlikle, 14 lirayı hak etmiyor hiç bir sigara. Ama tütüncüye gidip ucuz yollu sigara alsam mı diye düşünüyorum. Savaş veriyorum resmen şu an evin içinde.
    şu an içme isteğimin sebebi tamamen yoksunluk çekmem. sigaranın verdiği keyfi unuttum denebilir. dediğin gibi hiç içmemiş olmamız gerekiyordu. ama içtik ve bu artık ölene kadar bizimle gelecek. ne kadar irademizi zorlayıp içmesek bile bu krizleri dönem dönem yaşayacağız. krizlerle başa çıkıp içmemek de elimizde, ben artık yoruldum ve içeceğim demek de elimizde. ben 2.’yi seçmek üzereyim şu sıralar. nedenlerini saymıştım yukarda.

sen de aynı yol ayrımındasın. neden içmek istediğinin, içersen senden neler götüreceğinin ve sana neler kazandıracağının muhakemesini çok iyi yapman gerekiyor. kendi tercihinin sonuçlarıyla yaşayacaksın sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 4 Ağustos 2019; 23:19:47 >

• PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Gidip tutun aldim simdi onu iciyorum. Aklimda birakmak yoktu, zam gelince sinirlendim. Leş tutun icerek kendimi sigaradan soğutup öyle birakicam.

• quote:

Gidip tutun aldim simdi onu iciyorum. Aklimda birakmak yoktu, zam gelince sinirlendim. Leş tutun icerek kendimi sigaradan soğutup öyle birakicam.
    afiyet olsun. tek sorun fiyatlarsa güzel tütünleri rahatlıkla temin edebileceğini düşünüyorum. kötüleri uzun süre tüketme boşver

• Bugün 4. Gün.Zora gelince bırakılıyor illet ama hayattan gram keyif alamıyorum, evden çıkasım gelmiyor.

• 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.