Şimdi Ara

SignalR yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sitemde sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi mesajlaşma sistemi yapmaya çalışıyorum. Asp.Net de çok iyi değilim. SignalR ile mesajlaşma uygulamaları buldum fakat bulduğum uygulamaların hepsi toplu sohbet uygulamaları. Benim istediğim özel sohbet uygulaması yapmak. Sohbeti hem veritabanına kaydetmeli, mesaj tekrar açıldığında sohbet geçmişini çekmeli hem de anlık sohbet yapılabilmeli. Bunu nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan varsa ve yardım edebilirse çok sevinirim. SignalR ile kısıtlama yapmıyorum serverı yormayacak ve ya çökertmeyecek kullanışlı başka bir uygulama da olabilir. Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba,

SignalR'da hiç deneyimim yok fakat NodeJS ve Socket.io kullanarak bir müşteriye demo amaçlı bir omegle.com tarzı sadece 2 kişinin sohbet edebileceği sistem hazırlamıştım. NodeJS ve Socket.io kullanılarak anlık chat kısmı yapılabilir, fakat javascript'de veritabanı işlemleri yapamayacağınız için orda php ve ajax'dan yardım alabilirsiniz ve kolayca eski sohbet geçmişini ve yeni konuşmaları veritabanına kaydedebilirsiniz. Fakat dediğim gibi ben sadece müşteriye demo amaçlı geliştirmiştim bu sistemi, production'da deneme yapılmadı gerçek hayatta yoğunluğa karşı nasıl performans gösterir bilemiyorum, birde veritabanı işin içine girince performans biraz daha düşebilir.

Kolay gelsin...
  • 2 kişi derken sadece 2 kişi mi sohbet edebiliyor uygulamanda yoksa örneğin facebooktaki gibi 2 kişi arasında özel sohbet mi yapabiliyor kullanıcılar ? Eğer facebooktaki gibi ise uygulamayı bana bir şekilde verebilirsen memnun kalırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfectpunch

2 kişi derken sadece 2 kişi mi sohbet edebiliyor uygulamanda yoksa örneğin facebooktaki gibi 2 kişi arasında özel sohbet mi yapabiliyor kullanıcılar ? Eğer facebooktaki gibi ise uygulamayı bana bir şekilde verebilirsen memnun kalırım :)

Benim hazırladığım sistemde dediğim gibi omegle.com tarzı bir sistem kullanıcı falan yok herkes anonim. Hazırladığım demoya ilk girdiğinde boşta bekleyen bir kişi varsa seni o odaya alıyordu ve 2 kişi sohbet ediyordu, eğer sistemde hiç kullanıcı yoksa boş bir oda açıp kullanıcıyı oraya alıyordum ve başka bir kullanıcı beklemesini söylüyordum ekranda. Bu sistemi bir müşterime demo olarak yapmıştım ve ücreti karşılığında teslim edecektim, bu durumda size bedava vermem uygun olmaz. Bir ücret karşılığında olacak ise verebilirim ama sistem anlattığım gibi üzerinde çalışarak kendi istediğiniz hale getirmeniz gerekiyor. Birde NodeJS'i normal hostinginizde kullanamazsınız yada her hosting'de kullanamazsınız çünkü çoğu hosting firmasında nodejs kurulu olmuyor, ayrı bir sunucu almanız gerekiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım pls
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.