Şimdi Ara

ANFİ KISA DEVRE SORUNU (YARDIM PLS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
21.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuya yardımcı olan bütün ark öncelikle teşekkürler

elimde trident 480w anfi var jbl 1000w besliyodum aracımda bi gün ses gitti sigortasına baktım yanmış aynı değerde sigorta taktım takar takmaz oda yandı anfinin içini açtım biyerden şasemi yapıyor diye devreyi soğutucudan falan ayırdım öyle denedim o şekilde de aynı sorun oluştu görünüşte bi sıkıntı yoq gbi sorun nedir tekrardan nasıl çalıştırabilirm bu anfiyi :) az çok elektronik bilgim var

• Yapay Zekanın Yanıtı

ANFİ KISA DEVRE SORUNU (YARDIM)

ANFİ cihazınızda kısa devre sorunu yaşıyorsanız, bu durum can sıkıcı olabilir. Ancak bu sorunu gidermek için adımlar atarak cihazınızı tekrar çalışır hale getirebilirsiniz.

ANFİ Sigortası Atarsa Ne Olur?

ANFİ cihazınızda kısa devre oluştuğunda, elektrik akımında aşırı yüklenme meydana gelir. Bu aşırı yüklenme, ANFİ'nizin devresini korumak için tasarlanmış olan sigortanın atmasına neden olur. Sigorta atarsa, ANFİ'niz çalışmaz.

ANFİ Neden Sigorta Yakar?

ANFİ'nizde sigorta atmasının birkaç nedeni olabilir:

• Kısa devre: Dahili kablolamada veya cihazınıza bağlı olan harici cihazlarda kısa devre oluşması
    • Aşırı yüklenme: ANFİ'nize çok fazla cihaz bağlanması veya cihazın aşırı yüksek sesle çalıştırılması
    • Hasarlı bileşenler: ANFİ'nin içindeki bileşenlerin arızalanması veya hasar görmesi

ANFİ Kısa Devre Arızası Nasıl Çözülür?

ANFİ'nizde kısa devre sorunu yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. ANFİ'yi kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
    2. ANFİ'ye bağlı tüm harici cihazları çıkarın.
    3. ANFİ'nin sigortasını kontrol edin. Atmışsa, aynı değerde yeni bir sigorta ile değiştirin.
    4. ANFİ'yi tekrar prize takın ve açın.
    5. Sorun çözülmezse, bir elektrikçiye başvurun.

Önemli Notlar:

• Hiçbir zaman atmış bir sigortayı metal bir nesneyle değiştirmeye çalışmayın. Bu durum yangın riskine neden olabilir.
    • ANFİ'nizin sigortasını sık sık atıyorsa, bu daha ciddi bir sorunun işareti olabilir. Böyle bir durumda kalifiye bir elektrikçiden yardım almanızı öneririz.
    • ANFİ'nizi her zaman üreticinin talimatlarına uygun olarak kullanın. Aşırı yüklemekten veya çok yüksek sesle çalıştırmaktan kaçının.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • büyük ihtimal çıkışlar yanmıştır. elektronik bilginiz yoksa teknik servise verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol81 -- 2 Mart 2010; 10:51:02 >
  • Ölçü aletiyle çıkışları ölç eğer direç değeri görüyorsan buzzerde ötüyorsa çıkışlar yanmıştır , eğer açık devre sonsuz ohm görüyorsan sağlam.
  • yeni takılan sigortanında atması kısa devrenin devam ettiğinin göstergesidir.siz bir amaçla teknik bir müdahlede bulundu iseniz bu arada gözden kaçan bir durum olmasın.yeterli iseniz, ölçü aletinizde varsa,çıkışlardan başlayarak kontrol ederek kısa devreyi bulmaya çalışın derim. resimleyebilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 2 Mart 2010; 14:03:58 >
  • az elektronik bilgim var diyorsunuz bu durumda böyle güçlü bir cihazı fazla kurcalamayın. sorunu büyütürsünüz. konuyu bilen servisine vermek en güzeli.
  • ilgilenmeniz içn çok tşk edrm. dediklerinizi yaptım çıkışlarda kısa devre yok ölçü aleti ötmüyor ama + - akü bağlantı noktalarına ölçtğüm zaman ötmeye başlıyor kısa devre var galiba giriş uçlarında yorumlarınızı beklıyorum ne yapim
  • quiet-darkness q hotmail.com resimleri burdan temin edebilrm
  • NAsıl bir anfi bilemiyorum ama sanki senin giriş katında problem var.Girişteki transistör ve mosfetleri kontrol et

sağlıcakla
  • 4 tane mosfet çıkarttım devreden test ettm 3 bitik 1 tane sağlam war hepsi yanmış olblrmı yoksa benmı mosfet sanıp mosfet doğruluk testi yapıorum
  • Cengizim ölçtüğün materyalin kodlarını verirmisin?
  • 2 adet: f1010e
    2 adet: mur1620ct
    2 adet: kb817
    2 adet: kd1047

bunlar
  • yokmu bi yardımcı olucak
  • slm arkadslar r9 arcım var üstünde bni tatmin edicek bi tesisatım var...gecenlerde anfimde bi sıkntıdan dolayı kırmızı ısık yanıp yanıp sönmeye basladı.ustaya getirdim soğuk leğim var dedi ve onarldı.ardın 1 gün gecti anfimi arcıma bağladım.1 saat kadr calıdı ve ses kesildi anfime bktm sigortası atmıs 45 amp.sigorta vardı ve atğını görünce yeni sigorta aldım takar takmaz gene kesti gene dystirdm gene yaktı dirk bağlamayı denedm ve 1 müttet caldı ve duman cıktığını farkettm söktm hemn anfimi yanmadı ama sigortayı kesmesinn nedeini kısa dewre herlede ama bu kısa devreyi nerden yapr ne yapmm lazım yardımlarınızı bekliorm ltfn.

• quote:

Orijinalden alıntı: irfan_kaya

slm arkadslar r9 arcım var üstünde bni tatmin edicek bi tesisatım var...gecenlerde anfimde bi sıkntıdan dolayı kırmızı ısık yanıp yanıp sönmeye basladı.ustaya getirdim soğuk leğim var dedi ve onarldı.ardın 1 gün gecti anfimi arcıma bağladım.1 saat kadr calıdı ve ses kesildi anfime bktm sigortası atmıs 45 amp.sigorta vardı ve atğını görünce yeni sigorta aldım takar takmaz gene kesti gene dystirdm gene yaktı dirk bağlamayı denedm ve 1 müttet caldı ve duman cıktığını farkettm söktm hemn anfimi yanmadı ama sigortayı kesmesinn nedeini kısa dewre herlede ama bu kısa devreyi nerden yapr ne yapmm lazım yardımlarınızı bekliorm ltfn.

Siz elinizle arızayı büyütmüşsünüz.Sigorta atmış ,yenilemişsiniz,atmış,direk baglamışsınız...Cihazın yetkili servisi veya bir elektronikçiden yardım almayı deneyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.