Neden vermesin ki ? sonuçta sigortamı yaptırsam da aynı ücreti ödeyecek yani değişen birşey olmayacak. Tabi ki senin demek istediğin ortada olan ufak bi risk var işyerinde bana bir şey olma ihtimali yada başıma bişeyin gelme ihtimali vs. fakat ofis ortamında çalışıyorum yani risksiz bir işyeri sonuçta. |
Sigorta yaptırmayıp parasını elden almak istiyorum bilirkişiler içeri bakabilir mi ? (2. sayfa)
-
-
çünkü illegal bir iş yapıyorsunuz. 2 tarafında kar etmesi lazım. beleşe neden illegal iş yapsın? eşin dostun değilse
-
Harbiden işveren neden riske girsin? İhbar gelirse ya da denetleme olursa 74 bin lira ceza yer. Veya iş kazası olursa da devlete açıklayamaz bunu çünkü orada çalışıyor gözükmeyeceksin. Kısacası işveren için her açıdan kayıp söz konusu. Belki devlete vereceği paranın yarısına el koyar ama bununla bile çok düşük ihtimal olarak görüyorum.
-
Isveren yapmaz oyle. Bikere muhasebe tutmaz. Seni masraf gosteremez.
Ayrica turk bayragi koymussun profiline bide vergiden kacirmaya calisiyorsun?
Rezillik dicem ama senin ayibin mi yoksa senin yonetenlerin mi bilemedim. Yoksa oy veren comarlar mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru, o da var. Şu an asgari ücretlinin maaşının %60'ını devlet ödüyor. Ondan da faydalanamaz.
-
Sigortanın İşverene maliyeti ort 850₺ civarı biliyorum. De neden işveren böyle bir risk alsın ki ? Cezası var tazminatı var davası var -
patron kabul etti mi bu talebini?
-
Asgari ücretin işverene maliyeti 4.203,56 TL.
İşverene Maliyeti 2021
Asgari Ücret 3.577,50 TL
SGK Primi % 15,5 (İşveren Payı) 554,51 TL
İşveren İşsizlik Sigorta Fonu 71,55 TL
İşverene Toplam Maliyeti 4.203,56 TL
Bu rakamlara göre hesabını yapabilirisiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: SummerGlau
Isveren yapmaz oyle. Bikere muhasebe tutmaz. Seni masraf gosteremez.
Ayrica turk bayragi koymussun profiline bide vergiden kacirmaya calisiyorsun?
Rezillik dicem ama senin ayibin mi yoksa senin yonetenlerin mi bilemedim. Yoksa oy veren comarlar mi?Ben devletime vergimi ödeyen bi insanım fakat sizin kalbiniz o kadar çok kirlenmiş ki gördüğünüz her şeyi kötüye yorumlar olmuşsunuz, insanlar hakkında bir şey bilmeden yargılamak o kadar kolay olmuş ki, gerçekten sizin ve sizin gibilere acıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cnkdgc
Asgari ücretin işverene maliyeti 4.203,56 TL.
İşverene Maliyeti 2021
Asgari Ücret 3.577,50 TL
SGK Primi % 15,5 (İşveren Payı) 554,51 TL
İşveren İşsizlik Sigorta Fonu 71,55 TL
İşverene Toplam Maliyeti 4.203,56 TL
Bu rakamlara göre hesabını yapabilirisiniz.Teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: stukapatron kabul etti mi bu talebini?
Gerekli sebeplerim olduğu için kabul etti.
-
valla ettiyse diyecek bir şey yok o zaman. demek ki onunda bir kar ı var.(!) yanlız sen ekstra para alacağım diyorsun da ilerde çalıştığın yıllar emekliliğine sayılmayacak, hasta olsan hastanelerde para ödemek zorunda kalacaksın. herneyse, alan memnun veren memnun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VictorFilintaBen devletime vergimi ödeyen bi insanım fakat sizin kalbiniz o kadar çok kirlenmiş ki gördüğünüz her şeyi kötüye yorumlar olmuşsunuz, insanlar hakkında bir şey bilmeden yargılamak o kadar kolay olmuş ki, gerçekten sizin ve sizin gibilere acıyorum.
Alıntıları Gösterkacak calismaktan bahsediyorsun ben vergimi veriyorum diyorsun?
bide bana aciyorsun. ben vergimi kraliceye veriyorum, sagolsun zor zamanimizda bize bakiyor, sizinki IBAN atiyor para istiyor.
bilip bilmeden yargiliyorsun demissin... nasil yargilamisim acaba yada seni mi yargilamisim? seni vergi kacirmaya itenin sorumlusu kim acaba dedim bi yargi gormuyorum sana karsi burda? heralde zevkine istemiyorsun SGK parani bide TURK BAYRAGI koymussun.
fetocular vardi ben universitedeyken, o zamanlar hukumetle aralar iyi tabi, beni sevmezlerdi laf atardim, onlar kullanirlardi boyle laflari, kalbin kotu falan. kotu laf soyleyemezlerdi guya. onu hatirlattin bana.
-
quote:
Orijinalden alıntı: stukavalla ettiyse diyecek bir şey yok o zaman. demek ki onunda bir kar ı var.(!) yanlız sen ekstra para alacağım diyorsun da ilerde çalıştığın yıllar emekliliğine sayılmayacak, hasta olsan hastanelerde para ödemek zorunda kalacaksın. herneyse, alan memnun veren memnun.
Hayır işyerinin herhangi bir karı yok.Normalde asgari ücretli sigortalı bir çalışan için devlete ne ödüyorsa bana da aynısını ödüyor.İşyeri sahibi ile yakın olduğumuz için kabul etti zaten başka bi işyerinin kabul edeceğini sanmıyorum.
Evet emeklilik primim uzayacak bununda farkındayım,hastanelere de para ödeyeceğim fakat bi süre böyle devam etmek zorundayım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SummerGlaukacak calismaktan bahsediyorsun ben vergimi veriyorum diyorsun?
bide bana aciyorsun. ben vergimi kraliceye veriyorum, sagolsun zor zamanimizda bize bakiyor, sizinki IBAN atiyor para istiyor.
bilip bilmeden yargiliyorsun demissin... nasil yargilamisim acaba yada seni mi yargilamisim? seni vergi kacirmaya itenin sorumlusu kim acaba dedim bi yargi gormuyorum sana karsi burda? heralde zevkine istemiyorsun SGK parani bide TURK BAYRAGI koymussun.
fetocular vardi ben universitedeyken, o zamanlar hukumetle aralar iyi tabi, beni sevmezlerdi laf atardim, onlar kullanirlardi boyle laflari, kalbin kotu falan. kotu laf soyleyemezlerdi guya. onu hatirlattin bana.
Alıntıları GösterKaçak çalıştığım falan yok. Çalışıyorum ve karşılığında paramı alıyorum.Sigorta yaptırmıyorsam hastahanelere para ödeyecek olan benim.Emeklilik primimin geç dolmasını isteyen de benim.
Bunlara sen karışamazsın vergi kaçıran birisi varsa oda işyeri sahibi oluyor ben teklifimi sundum durumumu anlattım o kişide kendisine uygun gördü.Ben her zaman devletime vergimi ödedim merak etme.Senin gibileride bilirim vergi vergi diye millete konuşursunuz asıl bütün illegal işler sizdedir.
Herkesi kendin gibi görme, at gözlüklerini çıkar öyle bak etrafına.
-
bu işi aklınızdan çıkarın, adam hem sigorta bedelini size verecek. hem de sigortasız işçi çalıştırma riskini üstlenecek. Var mı böyle bir dünya?
Diyelim ki asgari ücret net 2,825 tl, sigorta maliyeti 1000 tl olsun. işveren size en fazla 500 tl sini verir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VictorFilintaKaçak çalıştığım falan yok. Çalışıyorum ve karşılığında paramı alıyorum.Sigorta yaptırmıyorsam hastahanelere para ödeyecek olan benim.Emeklilik primimin geç dolmasını isteyen de benim.
Bunlara sen karışamazsın vergi kaçıran birisi varsa oda işyeri sahibi oluyor ben teklifimi sundum durumumu anlattım o kişide kendisine uygun gördü.Ben her zaman devletime vergimi ödedim merak etme.Senin gibileride bilirim vergi vergi diye millete konuşursunuz asıl bütün illegal işler sizdedir.
Herkesi kendin gibi görme, at gözlüklerini çıkar öyle bak etrafına.
Alıntıları Gösteranladim ya cocuksun, ya turkce bilmiyorsun, yada konusulani anlama probleminiz var, yada yada anlamamazlik numarasi yapiyorsun.
Kacak calismanin anlamini bilmiyorsun. Isverenin odedigi sigorta pirimi sadece senin degil, diger fonlari da oduyor mesela emekli fonu, saglik fonu.
bide Turkiyede gelir vergisini isverenler senin yerine oder, senin gibi TURK BAYRAKLILAR yokmus sanar bilmezler.
Kacak calismiyorum, calisiyorum isveren para mi veriyor diyorsun. yok yok sen duduksun
bikere vergi vermiyorsun (gelir vergisi) sonra gelmis ben vergimi veriyorum diyorsun. banane istersen baska vergilerini ver yada verme.
sen kacak calisirsan, vergi vermemis oluyorsun devlete. ben karismiyorum sana aycica, tanisam karisirdim, sikayet ederdim isverenini.
onun alacagi ceza;
- Bilanço esasına göre defter tutmakla yükümlü olan ve sigortasız işçi çalıştıran iş yerleri: 38 brüt asgari ücret, yani 2020 yılı için 111.834 TL
- Diğer defterleri tutmakla yükümlü olan ve sigortasız işçi çalıştıran iş yerleri: 32 brüt asgari ücret, yani 2020 yılı için 94.176 TL
- Defter tutmakla yükümlü olmayan ve sigortasız işçi çalıştıran iş yerleri: 29 brüt asgari ücret, yani 2020 yılı için 85.347 TL para cezası uygulanmaktadır.
sende boyle duduk gibi kalirsin. dut duuuut diye emekli olunca hava alirsin.
ya bari yaz deki; ben dudugum ama ihtiyacim var daha fazla paraya. ama vergi veriyorum falan diyorsun, bos konusuyorsun burda coluk cocuga kotu ornek oluyorsun, kucuk duduklerde aa boyle bisey varmis diyor.
at gozlukleri cikar diyor en son, yasin kac abicim senin? yazdiklarimdan bagimsiz hazir cevaplar falan
-
Sizin gibi ukala insanlar kendi bildiklerini en doğrusu sanar, her şeyin kendi bildikleri gibi olmasını ister vs vs.
Ben alt tarafı çalıştığım işyerinde sigorta ücretimi elden almak istediğimi beyan ettim. Vergimi ödediğimi de size belirttim. Vergimi ödediğime dair kanıt göstermem mi gerekiyor size ? Siz devlet misiniz ?
Evet fazla paraya ihtiyacım olduğunu da belirttim zaten fakat siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Kimseye kötü örnek olduğum da yok.
Şunu da belirteyim ki sağlıklı ve olgun şekilde düşünecek yaştayım. Akıl yaşta aranmaz. İnsanları yargılamaktan vazgeçin artık. -
kardes hesap sormuyorum ama 22 yasindasin ne vergi verdin?
merak ettim yani vergi ne demek onu bilmiyorsun. senin SGK primin bi nevi vergi ayni zamanda.
daha 22 yasinda bu hesaplara baslamissin, yazik vallahi.
temiz yuzlu birinede benziyorsun halbuki. neyse cocukluguna veriyorum hadi devam et sen.
-
Standart bir ev geçindiren insan kadar vergi veriyorum. SGK primimin bi kısmının vergi olduğunuda biliyorum.
Bu vergi açığını telafi ediyorum, çünkü kimsenin hakkının yenilmesi taraftarında olan bir insan değilim.
Hayata biraz erken atılmamdan ötürü bu tarz hesapları yapmam gerekiyordu. Benden daha fazla yaşamış, görmüş birisi olabilirsiniz. Fakat insanlar hakkında bir şey bilmeden konuşmamayı öğrenememişsiniz.
Üslubunuz da hiç hoş değil bunuda not olarak ekliyorum. İyi günler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X