Kesik bileklerimi göstererek girdim sinema kapısından içeri bendim sefer öncesi korkaklar kadınlarının yanına dönsün sözüyle padişahın ordudan ayrılan yeniçeri
Kapındaki postalları görünce balkona astığın sutyenin damlalarıyla ıslanan kedinin tüylerini okşarayarak uzaklaştım kuleler ki hüzne bir bıçak gibi saplanan sunay'a kın
Beyaz peynir tabağı ve su katılmış rakı kadehi Kız Kulesi'dir çilingir sofrasının sen ki yoksun manzarada ilk ışıklarını yakan bir vapur güzelliğiyle akşamın
Kapımı çalarsan bir gün eşikteki ayakkabılara aldanıp evimin içini kalabalık sanma atmaya kıyamayan annem bütün ayakkabılarımı dizmiş yalnızlığıma
Gecenin karanlığında bir sinema salonu gibi uzanan şehirden gitmek düşer payıma çıkış kapısı diye bakıyorum nicedir gökdelenlerin tepesinde yanan kırmızı ışıklara
Sunay Akın
Çocuk Ve Hüzün
Ne zaman bir çocuk ölse gözü evlerinde annesinin kavurduğu helvada kalır
Yoksul bir çocuk görsem yağmur altında üşüyen köprü olmak geçer hiç değilse içimden
Her akşamüstü oyuncakçı camekanından çocuk ellerinin izlerini siler
Sunay Akın
Dişi Kuş
Kuru bir ot gibi yaşıyorum gözlerden uzak patika bir yolun kıyısında
Tek suçum sap olamamak baltanın kanlı oyunlarına
Ama yine de umut dolu kalbim belki bir dişi kuş taşır beni diye daldaki yuvasına
Sunay Akın
ÇARESİZ
Seni görmediğim günler bir çakır diken büyüyor göz bebeklerimde Bir çocuk ağlaması başlıyor, kulaklarımda uzun uzun Ellerim bir yerlere yapışıyor, kurtaramıyorum Ya ayaklarım, o benim zavallı ayaklarım Öyle şaşkın, öyle kararsız, öyle çaresiz ki Seni görmediğim günler Karanlıktayım, katran gecelerdeyim Cehennem misali bir yerdeyim Bir demir nasıl paslanır, bir elma nasıl çürürse İşte öyleyim...
Ümit Yaşar OĞUZCAN
ÖZLEDİĞİN GİDİP GÖREMEDİĞİNDİR
Özlediğin, gidip göremediğindir; ama, gidip görmek istediğin
Özlem, gidip görememendir; ama gidip görmek istemen
Özlediğin, gidip görmek istediğin- ama gidip göremediğin
Özlem, gidip görmek istemen- ama, gidememen, görememen; gene de, istemen
ah, bir tutunabilsem burçlarına güneşin sessiz yürüyebilsem zifiri gecelerde ah, küçük bir vatanım olsa kalbinde senin kundağında vuslatı yudumlasak evrenin bitmeyen bir şarkıya kenetlense gönlümüz birbirine karışsa ölümümüz, ömrümüz ipek avuçlarında uyanmak diliyorum ‘ söylememeliydim biliyorum!...
nurullah genç
nurullah genç in söylenmemesi gerekenin şiiri'n den bir kısım zira şiir çok uzun ama okunması gerekir.
SESSİZ
Sessiz bir gemiyse zaman O gemide sen varsın İçim ürperir sensizliğime Gemide sen, rüyada sen Her yanımda sen varsın Gemi sensiz kalkar mı limandan Sevdiğim yanımda olmadan Seni seviyorum deli kız Seni seviyorum.
Recep Garip
Bölünür sancıyla uykular Sığınak değil en kuytular Gökte ay öndört ben dolunay Son hatıramı sinene sar
Bu kadarına razıyım yar Uzak diyarlarda evli barklı Mutluluk en çok onun hakkı Bu yorgun kırık dökük hikayenin de Adı bende saklı
Uzak diyarlarda evli barklı Mutluluk en çok onun hakkı Bu yorgun kırık dökük hikayenin de Adı bende saklı
Dalda muhabbette kumrular Bana ayrılığı sordular Dedim afet,yangın, dedim kar Dedim adet aşkı vururlar
Dedim adet aşkı vururlar Uzak diyarlarda evli barklı Mutluluk en çok onun hakkı Bu yorgun kırık dökük hikayenin de Adı bende saklı
Uzak diyarlarda evli barklı Mutluluk en çok onun hakkı Bu yorgun kırık dökük hikayenin de Adı bende saklı
Islak Gül
Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çilgin gecelerden sonra Alir goturur beni kokun uzaklara en uzaklara Ağzin dudaklarimda ıslak bir güldür sabahları
Donsun başım tutuşsun damarlarımda kanım Gel otur yanıbaşıma erişilmez kadınım Yum iri gozlerini, devir kirpiklerini Ser önüme bir hazine gibi güzelliklerini
Sana en muhtaç olduğum şu anda gel Yaşamak olsan da gel, ölüm olsan da gel.
ÜMİT YAŞAR
KİMBİLİR
Bir yere yaklaşıyoruz seninle Belki bilinmeyen bir azak şehir Belki o, en sakin deniz kıyısı Belki de bir dağ yamacı kimbilir O yerde her şey değişecek ansızın Hiç ayrılmayacak ellerimiz Kuşlar en yakın dostlarımız olacak Terkedilmiş bir kulübe evimiz Gün doğmadan uyanacağız seninle Tenimizde kırağların serinliği Kulaklarımızda en güzel şarkılar Çiçeklerin, ağaçların söylediği. Seninle mevsimler orada bambaşka Zaman bir suyun akışı, o yerde Hüzün artık unuttuğumuz bir şey Yalnızlıksa bizden çok ötelerde O yerde bütün güzellikler hayran sana İçi gülsün diye gözbebeklerinin Ve döndüren başını içki değil artık O baygın kokusu kır çiçeklerinin.
Ümit Yaşar Oğuzcan
Gidiyorsun bilmediğim uzaklara Bakarken ardından gitme kal diyemedim
Bu ayrılık bir çok şey aldı götürdü benden Dostlarım sordular o gitti diyemedim Diyemedim diyemedim diyemedim diyemedim Bakarken ardından gitme kal diyemedim
Şimdi herşey anlamsız yarım kaldı aşkımız Akarken göz yaşlarım deli gibi zamansız
Seviyorum seviyorum seviyorum Gururum engel oldu seviyorum diyemedim
SENİN OLMADIĞIN YERDE
Adına aşk koyduğun o büyük boşluğa ben koca bir hayat sığdırdım... Beni sevmemene isyan edip kaçmak, sende aradıklarımı hayatla doldurmaya çalışmak, ruhumun en büyük yanılgısıydı... Hayat bana en acımasız yüzünü sevgini inkar ettiğim zamanlarda gösterdi... Ve şimdi asıl olmam gereken yerde, hayata başladığım yerde, kalbindeyim... Vazgeçilmez oluşunun sırrı bu işte: Senin olmadığın yerde ne olduğunu biliyorum...
Cezmi ERSÖZ
Gel,yüreğim seni bekler bir bilsen, nicedir yalnız üşür bu eller
Yaşamak öyle güzel öyle derin Bir dostun sıcacık merhabasında Yürekten gülüşünde . Yaşamak güzel şey Ellerin sevdiğinin ellerinde Gözlerinde sevgi dolu bakışlar ...
Günün birinde olacak gönül birinde duracak Günün birinde ben günün birinde sen Günün birinde herkes sevdalar kuracak Ne kadar yaşanır dersende Sevmeden yaşanır dersende Gemiler bile gidemez olurlar Sevdasız yola çıkmışlarsa Günün birinde ben sen Günün birinde biz siz Günün birinde hepimiz Sevda yükleriyiz Günün birinde olacak gönül birinde duracak Günün birinde ben günün birinde sen Günün birinde herkes sevdalar kuracak Ne kadar yaşarız sevdasız Rotasız yaşarız sevdasız Başıboş ama ümitli Bir gemi sevda sözleri Günün birinde ben sen Günün birinde biz siz Günün birinde hepimiz Sevda yükleriyiz Gemiler bizi doğruyu söylerler Gelirler bize gemilere yüklerler
Ağlarım gizlice Sessiz köşelerde Yanarım bu halime Yalnız gecelerde
Sanki yetmezmiş gibi Bende hal kalmış gibi Gelin bütün dertler gelin Siz de üzerime
Mevsim yazmış baharmış Nesine sevineyim Gözümde yaş kalmamış Ne diye üzüleyim
Çok seneler de geçmiş Saymadık ki bileyim Gelin bütün dertler gelin Siz de üzerime
NERDESİN
Geceleyin bir ses böler uykumu, İçim ürpermeyle dolar:-Nerdesin? Arıyorum yıllar var ki ben onu, Âşıkıyım beni çağıran bu sesin.
Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgârlara karışır gider. Gün olur peşimden yürür beraber, Ansızın haykırır bana:-Nerdesin?
Bütün sevgileri atıp içimden, Varlığımı yalnız ona verdim ben. Elverir ki bir gün bana, derinden, Ta derinden, bir gün bana "Gel" desin.
Ahmet Kutsi TECER
KALDIRIMLAR
SOKAKTAYIM, KİMSESİZ BİR SOKAK ORTASINDA; YÜRÜYORUM, ARKAMA BAKMADAN YÜRÜYORUM. YOLUMUN KARANLIĞA SAPLANAN NOKTASINDA, SANKİ BENİ BEKLEYEN BİR HAYAL GÖRÜYORUM.
İÇİMDE DAMLA DAMLA BİR KORKU BİRİKİYOR; SANIYORUM, HER SOKAK BAŞINI KESMİŞ DEVLER... ÜSTÜME CAMLARINI, HEP SİMSİYAH, DİKİYOR GÖZÜNE MİL ÇEKİLMİŞ BİR AMA GİBİ EVLER.
KALDIRIMLAR, ÇİLEKEŞ YALNIZLARIN ANNESİ; KALDIRIMLAR, İÇİMDE YAŞAMIŞ İNSANDIR. KALDIRIMLAR, DUYULUR, SES KESİLİNCE SESİ; KALDIRIMLAR, İÇİMDE KIVRILAN BİR LİSANDIR.
BANA DÜŞMEZ CAN VERMEK, YUMUŞAK BİR KUCAKTA; BEN BU KALDIRIMLARIN EMZİRDİĞİ ÇOCUĞUM! AMAN, SABAH OLMASIN, BU KARANLIK SOKAKTA; BU KARANLIK SOKAKTA BİTMESİN YOLCULUĞUM!
BEN GİDEYİM, YOLLAR GİTSİN, BEN GİDEYİM, YOLLAR GİTSİN; İKİ YANIMDAN AKSIN, BİR SEL GİBİ FENERLER. TAK, RAK. AYAK SESİMİ AÇ KÖPEKLER İŞİTSİN; YOLUMUN ZAFER TAKI, GÖLGEDEN TAŞ KEMERLER.
NE SABAHI GÖREYİM, NE SABAH GÖRÜNEYİM; GÜNDÜZLER SİZE KALSIN, VERİN KARANLIKLARI! ISLAK BİR YORGAN GİBİ, SIMSIKI BÜRÜNEYİM; ÖRTÜN, ÜSTÜMÜ ÖRTÜN, SERİN KARANLIKLARI.
UZANIVERSE GÖVDEM, TAŞLARA BOYDAN BOYA; ALSA BUZ GİBİ TAŞLAR ALNIMDAN BU ATEŞİ. DALIP, SOKAKLAR KADAR ESRARLI BİR UYKUYA, ÖLSE, KALDIRIMLARIN KARA SEVDALI EŞİ...
klasik biraz ama..
en ağır işçi benim gün 24 saat seni düşünüyorum... ÜMİT YAŞAR OGUZCAN
BU ALEMDE KRAL TANIMAM
SEN HİÇ ÖLÜMÜN GÖLGESİNDE ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞADINMI BİR GARİBANIN ELİNDEN TUTUPTA HİÇ KADERE REAT ÇEKTİNMİ ALÇAĞIN ADİSİNE İSPİYONCUSUNA KURŞUN YAĞDIRDINMI DEDİM YA GÜLÜM BEN BU ALEMDE KRAL TANIMAM
SEN ZEVKİN SEFASINI SÜRERKEN BEN HAYAT OKULUNU OKUYORDUM SEN ELİN CİLALI MERMER TAŞLARINDA KİBAR BEYLERLE DANS EDERKEN BEN HERGÜN AZRAİLLEN DANS EDİYORDUM DEDİM YA GÜLÜM BEN BU ALEMDE KRAL TANIMAM
SEN SICAK YATAĞINDA RAHAT UYURKEN BEN İSE PARÇALANMIŞ VÜCUDUMUN ACISIYLA MAHKEME DUVARLARINA YASLANMIŞ, GELMEYİ BİLMEYEN KARANLIĞI BEKLİYORDUM DEDİM YA GÜLÜM BU ALEMDE KRAL TANIMAM
İDAM SEHPASINDA BİR MAHKUM YAŞAMAYI NE KADAR ÇOK İSTİYORSA BENDE SENİ OKADAR ÇOK SEVİYORUM .. AŞIMA KATMADIM HARAM, GÜZEL ÇİRKİN ARAMAM YANLIŞ YAPANI TANIMAM... BU SENİN İÇİNDE GEÇERLİ GÜLÜM DEDİM YA GÜLÜM BEN BU ALEMDE KRAL TANIMAM..!