|
Şiirler,güzel sözler (266. sayfa)

-
-
Allah rahmet eylesin çok güzel yazmış -
VURGUN
Gözlerim uykuyla barıştı sanma
Sen gittin gideli dargın sayılır
Ben de bir zamanlar sevildim amma
Seninki düpedüz vurgun sayılır
Yalan mı söyledin göz göre göre
Ne zaman dolacak verdiğin süre
Gönülden gördüğüm takvime göre
Aldığım her nefes birgün sayılır
Armağan ettiğin kutsal mendile
Akarken içimi dağlayan çile
Manavgat denilen çağlayan bile
Benim gözyaşımdan durgun sayılır
Ne kadar zulmetsen ah etmem sana
Her iki cihanda gül kana kana
Seninle cehennem ödüldür bana
Sensiz cennet bile sürgün sayılır.
Cemal Safi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusernfn -- 14 Aralık 2020; 19:15:46 > -
Çeker gibi bakma hançeri kından,
Seninde canını yakan bulunur.
Senin de bir zalim gelir hakkından,
Sana da bir kurşun sıkan bulunur.
Aşkımın ahıyla tutulur yakan,
Alıcıkuş kadar sürmez fiyakan.
Senin de gözünü yaşlı bırakan,
Senin de boynunu büken bulunur.
Merhamet olmazsa kalp kiracında,
Tahtın da kurtarmaz seni tacın da...
Bir kara sevdanın darağacında,
Senin de ipini çeken bulunur.
Cemal Safi -
ÖL DESEYDİN ÖLÜRDÜM
Yalnız seni düşündüm hep seni hayal ettim
Sarılıp da öpmeyi düşlerimde görürdüm
Hüsranımla yaşadım ümidimi tükettim
Eğer benim olsaydın “öl” deseydin ölürdüm
İnadını kırmadın hiçe saydın çağrımı
Ateşimi görmedin yaktın benim bağrımı
Kollarını açıp da dindirmedin ağrımı
Sen hemşire değilsin beni rahip zannetme
Arzum kölen olmaktı sakın sahip zannetme
Nefesimi sen kestin yağlı bir ip zannetme
Bir araya geldik de sana elim değmedi
Duygularım bastırdı gurur boyun eğmedi
Ben bir volkan gibiydim senden ışık gelmedi
Yeter artık en fazla birkaç günlük sabrım var
Sakın beni kınama açık seçik tavrım var
Böyle benden kaçtıkça dayanılmaz kahrım var
Sen gönlümün tahtında bense kader ağında
Bilmeyen mutlu sandı beni gülün bağında
Dikenine razıydım kaldım hasret dağında
Hislerimi saklamak gelmiyor ki elimden
Dudakların istese bal damlatır dilinden
Haz vermiyor yaşamak anla artık halimden
Yazdığım bu son şiir söyleyecek sözüm yok
Ellerinde ellerim gözlerinde gözüm yok
İtirafım bu kadar daha fazla yüzüm yok
Eğer benim olsaydın “öl” deseydin ölürdüm.
Muammer Baydere -
-
hiçbir yardımcıya muhtaç olmayan Rabbim! Sana geleni engelleyecek kimse yok Sen öyle bir Rab'sin ki; sana müracaat edip isteyenlere verdikçe hazinen azalmaz Hz Muhammed sav in duası
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hakikaten imâna ulaşmış, Allah'ın hükümlerine tâbi iseniz Cenab'ı
Hak'kın âyetlerine inanan kimselersiniz
Ömer nasuhi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
''Gül kokuyorsun bir de
Amansız, acımasız kokuyorsun
Gittikçe daha keskin kokuyorsun, daha yoğun
Dayanılmaz bir şey oluyorsun, biliyorsun
Hırçın hırçın, pembe pembe
Öfkeli öfkeli gül
Gül kokuyorsun nefes nefese.''
-
Alıntı
metni:Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum. Orhan Veli Kanık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A681DC35 -- 21 Haziran 2021; 14:30:38 > -
"Gel, vakitler vaktimizken saçının örgüsüne benzeyelim! Yarın aynı toprağın altında ayrı kalırız." (Ruşen Eşref Ünaydın)
-
Siyah Beyaz Şiirleryoutube
#siyahbeyazşiirler #cezmiersöz #şiir #şiirheryerde #şiirmektebi #şiirdinle #şiirsokakta #şiirkalbinde Siyah Beyaz Şiir'ler. Şimdi Burada Değilsin şimdi burada değilsin.... ama beni duyuyorsun...biliyorum... kapat gözlerini benim için ve dinle n'olur... bak yoksun... bunun anlamını biliyormusun.... yokluğun yüreğimdeki bu yıldızsız, bu dipsiz, karanlık gece... yokluğun, odamın duvarlarına astığım suretlerine bakarken, unuttuğum dalgın gözlerim.... yokluğun yastığımda bıraktığın bu kimsesiz saç telleri... sırf kalemini değdirdiğin için atmaya kıyamadığım bu kağıtlar... her an gözümün önünde sakladığım mektupların, peçetelere yazdığın şiirlerin, hediyelerini sardığın paket kağıtların... sen gidince, hala sen kokuyordur, diye üzerime giydiğim ve derin derin soluduğum giysilerin.... bu yarı deli... bu hayattan kopuk ruhum... kapat gözlerini ve bana bak.... ben ne diye varsa gördüğün, işte o senin yokluğun.... söyle.! sana neyi anlatayım.. sabaha karşı çalan telefonumun ucunda, ne olur bana hayattan kötü davranma diyen... sayıklayan.. o kırgın, o kendine çarpan sesini mi..! ! ---------------------------------------------- Yazan : Cezmi Ersöz Seslendiren : Ayhan Yalçın ---------------------------------------------- https://www.instagram.com/siyah_beyaz_siirler/ https://anchor.fm/ayhanyalcinn/episodes/Cezmi-Ersz--imdi-Burada-Deilsin-e16k873https://www.youtube.com/watch?v=5bkWGxg8A-U&list=UUyGB4axmFZk6j7femEeUXXA -
Siyah Beyaz Şiirleryoutube
#siyahbeyazşiirler #nazımhikmet #hazımhikmetran #şiir #şiirheryerde #şiirmektebi #şiirdinle #şiirsokakta #şiirkalbinde Siyah Beyaz Şiir'ler. Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni Ne güzel şey hatırlamak seni: ölüm ve zafer haberleri içinden, hapiste ve yaşım kırkı geçmiş iken... Ne güzel şey hatırlamak seni: bir mavi kumaşın üstünde unutulmuş olan elin ve saçlarında vakur yumuşaklığı canımın içi İstanbul toprağının... İçimde ikinci bir insan gibidir seni sevmek saadeti... Parmakların ucunda kalan kokusu sardunya yaprağının, güneşli bir rahatlık ve etin daveti: kıpkızıl çizgilerle bölünmüş sıcak koyu bir karanlık... Ne güzel şey hatırlamak seni, yazmak sana dair, hapiste sırt üstü yatıp seni düşünmek: filanca gün, falanca yerde söylediğin söz, kendisi değil edasındaki dünya... Ne güzel şey hatırlamak seni. Sana tahtadan bir şeyler oymalıyım yine: bir çekmece bir yüzük, ve üç metre kadar ince ipekli dokumalıyım. Ve hemen fırlayarak yerimden penceremde demirlere yapışarak hürriyetin sütbeyaz maviliğine sana yazdıklarımı bağıra bağıra okumalıyım... Ne güzel şey hatırlamak seni: ölüm ve zafer haberleri içinde, hapiste ve yaşım kırkı geçmiş iken... * Yazan : Nazım Hikmet Ran Seslendiren : Ayhan Yalçın * https://www.instagram.com/siyah_beyaz...https://www.youtube.com/watch?v=KGdrVFm5A3U -
Mona Rosa. Siyah güller, ak güller.
Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak.
Kanadı kırık kuş merhamet ister.
Ah senin yüzünden kana batacak.
Mona Rosa. Siyah güller, ak güller.
Ulur aya karşı kirli çakallar,
Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa.
Mona Rosa bugün bende bir hal var.
--Sezai Karakoç'un anısına--
-
Seni kitap okuyan insanlarla tanıştıracağım. Hayat, ancak böyle insanlarla bir araya geliyorsan yaşanmaya değer.
--Jack London--
-
Değişir rüzgarın yönü,
Solar ansızın yapraklar;
Şaşırır yolunu denizde gemi,
Boşuna bir liman arar.
Ataol Behramoğlu
-
İnsan her şeye alışır ama aç oturmaya alışamaz.
Emile Zola
-
Sizin değeriniz sahip olduğunuz şeye değil, olduğunuz kişiye dayanır.
Thomas Edison
-
Alıntı
metni:Mutluluk bilginin kendisinde değil, bilginin edinilmesi sürecindedir. Edgar Allan Poe
-
Alıntı
metni:İyi dostluklar temiz hesaplarla kurulur. Balzac
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X