sezon ortasında dava sonuçlanırsa (ekimde yargıtay kararı açıklanacak diyorlar) ve fenerbahçe şike yaptığına dair küme düşme cezası alırsa bu ceza nasıl uygulanacak?
Yargıtay sportif hüküm veremez.bu saatten sonra gelse gelse seneye puan düşürme cezası gelir en fazla,o da TFF kararından donerse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Öyle bir şey olmaz, artık küme düşme, puan silme falan beklemeyin. Ama hadi oldu diyelim Ankaraspor'a uygulanan prosedür uygulanır heralde. Yani küme düşme cezası verilip, o sezonki tüm maçlarını 3-0 mağlup sayılır.
quote:
Orijinalden alıntı: HeartQuake
Yargıtay sportif hüküm veremez.bu saatten sonra gelse gelse seneye puan düşürme cezası gelir en fazla,o da TFF kararından donerse.
yargıtay kararları sonucu şahısların suçlu olduğu kesinleşir,trabzonspor fenerbahçeyi şike yaptığına dair dava ederse küme düşme cezası verilebilir o yüzden soruyorum
Olur da onanırsa ve Trabzon'un hem yargıtay hem UEFA ve CAS kararlarına ilişkin bir başvurusu veya UEFA'nın bir şekilde baskısıyla TFF dosyayı tekrar incelemek durumunda kalabilir. Bu durumda, hatırladığım kadarıyla md.58 devreye girebilir. Bu da Fener'in alt lige düşürülmesi demek. Buna TFF cesaret edebilir mi bilemiyorum.
Bu durumdaki teorim şu. Zaten süreç uzun olacağı için sezon sonunu bulur. Sezon ortasında bir karar çıkarsa Ankaraspor'un olduğu gibi küme düşen bir takım Fener olur ve sondaki diğer iki takım
Olur da onanırsa ve Trabzon'un hem yargıtay hem UEFA ve CAS kararlarına ilişkin bir başvurusu veya UEFA'nın bir şekilde baskısıyla TFF dosyayı tekrar incelemek durumunda kalabilir. Bu durumda, hatırladığım kadarıyla md.58 devreye girebilir. Bu da Fener'in alt lige düşürülmesi demek. Buna TFF cesaret edebilir mi bilemiyorum.
Bu durumdaki teorim şu. Zaten süreç uzun olacağı için sezon sonunu bulur. Sezon ortasında bir karar çıkarsa Ankaraspor'un olduğu gibi küme düşen bir takım Fener olur ve sondaki diğer iki takım
işte bu yüzden soruyorum ben de
olur da bu sene böyle gidersek ve şampiyon olmaya doğru yol alırsak falan,sezon ortasında pat diye küme düşürülürsek tarihin en büyük yıkımı olur.şampiyonlar liginden ihraç edilmemizden bile daha kötü bir yıkım olur
FloşRoyal
kullanıcısına yanıt
Haklısın dostum. hem şampiyon ol, hem küme düş. Saçma sapan birşey olurdu. Ben dosyanın tekrar incelenmesi gibi bir durumda sezon sonuna kadar bir karar beklemiyorum. Belki de olaylar hiç bu aşamaya gelmez ama, trabzonun bu işin peşini bırakacağını sanmıyorum. Muhtemelen işler bu noktaya gelmeden ufak bir pazarlıkla maksimum puan silme cezası uygulanabilir. Bakalım hayırlısı..