Şimdi Ara

Silah Fabrikası İçin Devlet Destek Verir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Solidworks kullanmayı daha yeni öğreniyorum, mühendis değilim ancak hep olmak istedim ama olmadı bir türlü. Kafamda da çok çeşitli tarzda silah tasarımları var. Ben 200 bin civarı para ve yer ayarlayabilirim ama kesinlikle yetmeyeceğini düşünüyorum devletten de destek almak istesem bana fabrika kurmak için destek verirler mi?

• Dostum, üzgünüm dediğin şey biraz garip ve imkansız. Mühendislik bilgisi olmadan sezgisel olarak sadece şekil ve boyutsal tasarımların hiçbir anlam ifade etmez çünkü o silahların bir çok teknik hesabı var, kırılma analizi, tepme kuvveti, menzil, termal dayanıklılık, ergonomik yapı vs.vs. Kaldı ki zaten (her ne kadar etkin olmasak da) kendi çapımız da düşük kapasitede silah üretimimiz var. Yani sen bir şeyler tasarlasan da, devrim yaratan projeleri kapıdan geri çevirip papaz eriğini imam eriğine çeviren projeyi kabul eden Tubitak gibi bir kurumun olduğu ülkede senin yaptıklarını kimse kaale almaz.

Edit: Ama bu demek değil ki vazgeç. Başka şeyler üzerine tasarımlar yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDenier -- 5 Mart 2017; 16:22:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Dostum, üzgünüm dediğin şey biraz garip ve imkansız. Mühendislik bilgisi olmadan sezgisel olarak sadece şekil ve boyutsal tasarımların hiçbir anlam ifade etmez çünkü o silahların bir çok teknik hesabı var, kırılma analizi, tepme kuvveti, menzil, termal dayanıklılık, ergonomik yapı vs.vs. Kaldı ki zaten (her ne kadar etkin olmasak da) kendi çapımız da düşük kapasitede silah üretimimiz var. Yani sen bir şeyler tasarlasan da, devrim yaratan projeleri kapıdan geri çevirip papaz eriğini imam eriğine çeviren projeyi kabul eden Tubitak gibi bir kurumun olduğu ülkede senin yaptıklarını kimse kaale almaz.

Edit: Ama bu demek değil ki vazgeç. Başka şeyler üzerine tasarımlar yapabilirsin.

Yanıma tabiki mühendis alacam hocam. Yalnız başıma kendim yapamam. Dediklerinizi bende biliyorum. Sadece bazı tasarımlarını ben yapabilirim diye düşünüyorum.

Orayı eksik yazmışım sanırım ama bu işin eğitimini almış adam(mühendis) olmadan tabiki bu işi yapamam. Haklısınız.

Hocam internette araştırırsanız eğer MKE ve diğer yerli silah üreticilerinin dünyadaki silah pazarında yeterli olmasada güzel bir yeri var. Aralarında neden ben de olmayayım diye düşündüm. Biraz silah meraklısıyım da.

Edit : Dediklerinizi bende biliyorum derken, yani o analizlerin yapılması gerektiğini bende biliyorum demek istedim. Bir mühendis kadar bilgim yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Altay- -- 5 Mart 2017; 16:38:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.