Şimdi Ara

Şile Ağva'ya nasıl gidilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
15.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaşlarla Şile Ağva'ya gitmeyi planlıyoruz.Otobüsle ne kadar sürede gidiliyor?Bilet fiyatları nedir?Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

• otobüsle gitmedim hiç dostum.mutlaka gidiliyordur. Ancak konaklayacağın yerler ile kumsal arası mesafeler, gün içerisinde araç ihtiyacı gibi sebepler ile araç kiralamanı tavsiye ederim. Tem şile sapağından sonra sallana sallana 1 saate Şileye varırsın. Gözleme ve menemen molasını saymazsak. Ordan bir 30 dakika daha gidince Ağvadasın. Ama sahil yolunda bir kaç yerde yol çalışması var o yüzden dağ yolunu tavsiye ederim. Birde Ömerli göbekte iski yol çalışması yapıyor. Pazar dönüş yolu kabus olur şimdiden söyleyeyim. Konaklama için ise ağvada treetops, aquaverde ve wineport lodge tavsiye ederim.
    iyi tatiller.
  • Dostum Şile'li olarak hemen cevapliyim
    Haremden veya Ümraniye tepeüstünden Şile'ye otobüsler var. yaklaşık 8 lira falan diye düşünüyorum ama tam da emin değilim.

Aşağıdaki linkden termianlleri ararsan daha detaylı bilgi alırsın.
    Harem'den binerken, otobandan mı yada sahilden mi şileye gidiyor diye sormalısın. sahilden gideni tercih etme, lakin sahilden giderse yolu çok uzatıyor. ekspres veya otobandan gideni tercih et. Ağva'ya gideceksende, Ağvaya kadar gittiğine emin ol, çünkü bazı otobüsler sadece şileye kadar gidiyor.

Şileye gidiş yaklaşık 1,5 saat, eğer istanbul şehir içinde (ümraniyede) trafik varsa 2 saat dahi sürebilir. Dönüş süresi yazları çok değişkendir. Ama yaz günleri pazar akşamı şileden döneceksen neredeyse şileden başlayan bir trafik ile karşılaşabilirsin.. şileden istanbula 4-5 saate döndüğümü hatırlıyorum. ama herzaman olmuyor bu. onun için ben şahsen şileden istanbula dönmeyi pazar sabahı yada öğleni tercih ediyorum.

Yukarıdaki arkadşın dediği gibi, araç kiralamana da gerek yok. Şile küçücük bi yer zaten. eğer ağlayankaya tarafına gidecekseniz taksi tutarsınız. onun haricinde belediye plajına gidecekseniz ve diğer her yer yürüme mesafesinde. otobüs terminali seni zaten şilenin çarşısının girişinde bırakıyor.

Aşağıdaki linkte otobüsün kalkış saatleri var. bide terminalin tel no'ları da var. Bilet için fiyat sormada yarar var.
    Haydi iyi eğlenceler...

ŞİLE BELEDİYESİ

• pansıyan fıyatları nasıldır bılen var mı ?=
  • Şimdi Ümraniye bürosuna ücretini sordum, Harem-Şile 8,2 liraymış.
  • Arkadaşlar bende bisikletle kamp atmayı düşünüyorum Sultanbeyliden o taraflara geleceğim.@Kızıl Baron 3 saat sürer sanırım 51km gösterdi google map.
    rampa çok galiba dönüşte rahat ederim en azından.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bisikletle oraya gitmeyi hiç gözüm yemez.. gidişde de dönüşde de birçok rampa ile karşılaşacaksın... hatta ömerli'nin ordaki rampalara aman allahım diyebilirsin (hem gidişde hem dönüşde)...
    Şimdiden kolay gelsin.. :)
  • Levente 8 haziranda gitmiştim şimdi rampalar nasıl olacak deneyelim bakalım:)
  • Ağva da 2-3 gün kalmak mı yoksa günü birlik gitmek mi daha iyi olur ? Haftaiçi de gidebilirim.Gezilecek yerler neresidir ? Sultanbeyli den ortalama araçla kaç saat sürer ? Tem den çıkılır sanırım. ( hiç gitmedim )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

valla bisikletle oraya gitmeyi hiç gözüm yemez.. gidişde de dönüşde de birçok rampa ile karşılaşacaksın... hatta ömerli'nin ordaki rampalara aman allahım diyebilirsin (hem gidişde hem dönüşde)...

dostum peki tavsiye edeceğin bir otel yada pansiyon falan varmıdır uygun bişi sadece gece kalmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.turkanoglu

quote:

valla bisikletle oraya gitmeyi hiç gözüm yemez.. gidişde de dönüşde de birçok rampa ile karşılaşacaksın... hatta ömerli'nin ordaki rampalara aman allahım diyebilirsin (hem gidişde hem dönüşde)...

dostum peki tavsiye edeceğin bir otel yada pansiyon falan varmıdır uygun bişi sadece gece kalmak için.

Yok maalesef. Ne otel/pansiyon işleten tanıdığım nede kalmışlığım var.
    Çarşıda birçok otel var ama. Bulmakta zorlanmazsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a.turkanoglu

quote:

Yok maalesef. Ne otel/pansiyon işleten tanıdığım nede kalmışlığım var.
    Çarşıda birçok otel var ama. Bulmakta zorlanmazsın..

tamam dostum sağol bende öyle yapmayı düşünüyorum...

• Istanbul avrupa yakasindan nasil gideriz otogardan otobus varmidir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncelliğini kaybetmiş.. 2016 verilerini güncelliyorum.
    beyne vücudu terk ettirmek ve sükunet içinde kafa dinlemek için birebirdir Ağva.. ulaşım noktasında da bir o kadar kısırdır. o yüzden Ağva'ya kaçamak yapmayı düşünenler için kısa süre önce deneyimlediğim tecrübelerimi aktarmak istiyorum. devamı gelecek..

Ağva’ya nasıl gidilir?

Ağva ulaşım konusunda maalesef çok fazla alternatifi olan bir yer değil.. ya özel aracınızla yada Üsküdar Şemsipaşa caminin hemen karşısından kalkan 139 ve 139a numaralı otobüslerle gitmeniz gerekiyor. Üsküdar‘dan kalkan otobüslerin diğer yolcu transfer merkezi ise Ümraniye çarşı.. Avrupa yakasından ağva’ya veya şile’ye otobüs yok.

Ağva’ya otobüs ile nasıl gidilir?

Şile ve Ağva‘ya normal İETT belediye otobüsleri çalışmıyor. İstanbul büyükşehir belediyesinin himayesinde özel bir firma tarafından işletilen havaalanı transfer otobüslerine benzeyen biraz daha konforlu otobüsler kullanılıyor. dolayısıyla otobüslerde akbil veya istanbul kart geçmiyor.

Ağva’ya yolculuk yaklaşık 3 saat 15 dk sürüyor. Bu süreye dahil otobüslerin şile merkezde 15-20 dakikalık bir molası var. sabah 06:45 gece 22:00 saatleri arasında seferler var.

Durakların arkasında kalan yazaneden mutlaka şile Ağva otobüs bileti almalısınız. bilet satışları sadece yazanelerden yapılıyor, telefon veya internet üzerinden bilet alma imkanı yok. diğer önemli bir nokta hat yoğun ve kalabalık bir hat olduğundan biletlerinizi 1 gün önceden almanızı öneririm, aksi takdirde 3 saatlik yolu ayakta gitme olasılığınız çok yüksek..

bilet fiyatı 14 tl

Kaynak: Gurmex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archeragent -- 4 Ekim 2017; 21:29:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.