Şimdi Ara

Şile'de kaza Ford Focus emniyet kemeri? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
1
Favori
5.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Focusun yol tutuşuyla ilgili çok konuşulmuş, bende bir Ford sever olarak ilk jenerasyonundan güncel kasaya kadar tüm focuslardan kullandım ve segmentindeki araçlardan hatta bir üst sınıftaki bazı araçlardan daha iyi yol tutuşa sahip olduğunu biliyorum ama sonuçta buda kul yapımı bir araç, yüksek hızda çoğu arabayla virajlarda Allah'a emanetiz, boşuna bu konu üzerinde tartışıp kalp kırmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Vefat eden arkadaşada Allah'tan rahmet diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

focusu yoldan cıkarmak ayı bir olay. Üzücü bir olay gercekten. Kemer cok önemli.

1980 doğumlu olduğun gerçekse 33 yaşında oluyorsun.

1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ağır yaralı olduğu bir konuda 33 yaşında bir adamın böyle saçma bir yorum yapması çok üzücü.

Saçma olan yeri açıklayıp bir beni bir aydınlatsan arkadasım.

"focusu yoldan cıkarmak ayı bir olay"

Genç bir hayat sönmüş oturup bu konuda bunu mu konuşalım?
    Focusu nasıl yoldan çıkarttı o kadar iyi yol tutar ki S2000 avcısı.

Ne önemi var bunun? İyi yol tutan araç yoldan çıkmıyor diye bir kaide mi var?
    Bir aracın yoldan çıkması için onlarca sebep var be arkadaşım.

Yol tutucu cok iyi bir aracı yoldan çıkarmak cok zordur. Ne kadar süratli veya dengesiz kullanmış olduğunu ima ediyorum. Evet ucuzu bir olay sonuçta ölüm var. Ama kendi kendine kaza yapan insanlar icin fazla söylenecek bir soz olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca sen ve senin gibi düşünen arkadaslar benim yorumlarımı ters bulup altında bişeyler ararken daha secici be tutarlı eleştirirse daha başarılı olur. Evet 33 yaşındayım proflim doğru. Velev ki yakan olsa sana ne doğru olsa sana ne. Forumda insan yorumlamak yerine konuları yorumlamanızı öneririm arkadasım.

Yalan olsa sana ne diyerek savunmamı olur.

Kendi çapında testler yapıyorsun, izlenimlerini aktarıyorsun, profili bile doğru olmayan bir adamı millet niye ciddi alsın o zaman.

Doğruysa da dediğim gibi üzücü.

Savunma neden yapayim ? benim sucum mu var ?
    Profili yalan olan biri dh buluşmasına gitmez sanırım
    Herkesin görüşü kendine diyip nokta koyalım o zaman. Anlaşamayacak olduğumuzdan eminim.

ya arkadaşım alt tarafı bir teneke nedir yani focus bu kadar tapacak ne var focus işte teneke burdan can gitmiş Allah ın yarattığı bir can merhum olmuş yok focus nasıl yoldan çıktı yok sınıfının en iyi yol tutanı falan nasıl insansınız aklım almıyor bir tenekeye bu kadar fanatizm beslemek nasıl bir duygu çözemiyorum

Arkadasım ne fanatizmi neden bahsediyorsun ?
    Lütfen konuları saçma noktalara çekmeyelim.

@tyll doğru söylüyor ayrı yazdım mobilden o sekilde çıkmış.

"Focusu yoldan çıkarmak ayrı bir olay "

Bu cümleden çıkarılacak sonuc nedir biliyor musun Emre kardeşim. Sınıfının en iyi yol tutan aracını bile yoldan çıkarmak icin fiziksel kuralların üstüne çıkılmış demekki.

Vuracaksan bana baska yerden vur bu konudan ekmek çıkmaz sana.
    Bana arac fanatiği damgası yapistirma şansınız hiç yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

focusu yoldan cıkarmak ayı bir olay. Üzücü bir olay gercekten. Kemer cok önemli.

1980 doğumlu olduğun gerçekse 33 yaşında oluyorsun.

1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ağır yaralı olduğu bir konuda 33 yaşında bir adamın böyle saçma bir yorum yapması çok üzücü.

Saçma olan yeri açıklayıp bir beni bir aydınlatsan arkadasım.

"focusu yoldan cıkarmak ayı bir olay"

Genç bir hayat sönmüş oturup bu konuda bunu mu konuşalım?
    Focusu nasıl yoldan çıkarttı o kadar iyi yol tutar ki S2000 avcısı.

Ne önemi var bunun? İyi yol tutan araç yoldan çıkmıyor diye bir kaide mi var?
    Bir aracın yoldan çıkması için onlarca sebep var be arkadaşım.

Yol tutucu cok iyi bir aracı yoldan çıkarmak cok zordur. Ne kadar süratli veya dengesiz kullanmış olduğunu ima ediyorum. Evet ucuzu bir olay sonuçta ölüm var. Ama kendi kendine kaza yapan insanlar icin fazla söylenecek bir soz olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca sen ve senin gibi düşünen arkadaslar benim yorumlarımı ters bulup altında bişeyler ararken daha secici be tutarlı eleştirirse daha başarılı olur. Evet 33 yaşındayım proflim doğru. Velev ki yakan olsa sana ne doğru olsa sana ne. Forumda insan yorumlamak yerine konuları yorumlamanızı öneririm arkadasım.

Yalan olsa sana ne diyerek savunmamı olur.

Kendi çapında testler yapıyorsun, izlenimlerini aktarıyorsun, profili bile doğru olmayan bir adamı millet niye ciddi alsın o zaman.

Doğruysa da dediğim gibi üzücü.

Savunma neden yapayim ? benim sucum mu var ?
    Profili yalan olan biri dh buluşmasına gitmez sanırım
    Herkesin görüşü kendine diyip nokta koyalım o zaman. Anlaşamayacak olduğumuzdan eminim.

ya arkadaşım alt tarafı bir teneke nedir yani focus bu kadar tapacak ne var focus işte teneke burdan can gitmiş Allah ın yarattığı bir can merhum olmuş yok focus nasıl yoldan çıktı yok sınıfının en iyi yol tutanı falan nasıl insansınız aklım almıyor bir tenekeye bu kadar fanatizm beslemek nasıl bir duygu çözemiyorum

Arkadasım ne fanatizmi neden bahsediyorsun ?
    Lütfen konuları saçma noktalara çekmeyelim.

@tyll doğru söylüyor ayrı yazdım mobilden o sekilde çıkmış.

"Focusu yoldan çıkarmak ayrı bir olay "

Bu cümleden çıkarılacak sonuc nedir biliyor musun Emre kardeşim. Sınıfının en iyi yol tutan aracını bile yoldan çıkarmak icin fiziksel kuralların üstüne çıkılmış demekki.

Vuracaksan bana baska yerden vur bu konudan ekmek çıkmaz sana.
    Bana arac fanatiği damgası yapistirma şansınız hiç yok.

asla kardeş sana vurmak gibi bir niyetim yok olay çıkarmaya tartışmaya sokmaya da çalışmıyorum ama Allah rahmet eylesin demek en güzeli focus istediği kadar iyi yol tutsun o anki hava şartları yolun durumu her şey kazaya etken elbette rahmetlinin de suçu olabilir ama olan olmuş şöyle düşün yolun ortasında 30-40 cm bir çukur olsa sende 120-130 la geçsen değil focus hangi araç kurtarabilir seni ? Merhumun en büyük suçu emniyet kemeri takmaması olmuş maalesef bunun cezasınıda canı ile ödemiş.Allah taksiratını affetsin ...

• Emre arkadasım kaza anlık bur olay. En büyük neden genelde kurallara uymamak ve dalgınlık oluyor. Hepimizin basına geliyor. Ayrıca ilk mesajımda üzülür bir olay olduğunu zaten söylüyorum ve emniyet kemeri şart diyorum.

• Ölen kişiye Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı olan kişilerede acil şifalar diliyorum. Yani şu emniyet kemerini takmayı gerçekten bir öğrenemedik.
    Taksak ne olur hayatımızdan ne kaç saniye gider ki
  • Kaza acı ve felakettir allah sabır versin rahmet eylesin.
    Yoldan çıkan araç yoktur aracı yoldan çıkaran şoför vardır.
  • Allah rahmet eylesın yakınlarına allah yardım etsın dıyorum bır arkadasımın arkadasıymıs olen uzuluyorum duydukca ınsaallah baska kımsenın canı yanmaz emnıyet kemerı onemlı
  • @umutsirvan bir konuyuda baltalama be kardeş.. allah rahmet eylesin de geç. yok yol tutar yok tutmaz yerimi burası ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

@umutsirvan bir konuyuda baltalama be kardeş.. allah rahmet eylesin de geç. yok yol tutar yok tutmaz yerimi burası ?

Doğru sen daha iyi bilirsin baltalama olayını. Blok olayına karşıydım ama hakikaten başka yol bırakmıyorsunuz insana.
    Ne demiş atalarımız : Ne şeytanı gör ne de besmele çek. Eyvallah kardeş yolun açık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

önde oturanlar için emniyet kemeri takmadan yola çıkmıyorum ama artık arkada oturanlar içinde bunu şart koşacağım. Allah ölenlere rahmet yaralılara da sağlık versin

İyi edersiniz hocam bir video izlemiştim kaza sırasında siz emniyet kemerin taksanız dahi takmayan kişi savrulduğu zaman boynunuzu kırma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Téquila -- 2 Mart 2013; 2:12:58 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

@umutsirvan bir konuyuda baltalama be kardeş.. allah rahmet eylesin de geç. yok yol tutar yok tutmaz yerimi burası ?

Doğru sen daha iyi bilirsin baltalama olayını. Blok olayına karşıydım ama hakikaten başka yol bırakmıyorsunuz insana.
    Ne demiş atalarımız : Ne şeytanı gör ne de besmele çek. Eyvallah kardeş yolun açık olsun.

tamam atalarımız doğru söylemiş hadi byby. ayıp ya şurada gencecik cocuklar vefat etmiş hala daha focus iyi yol tutardı derdinde olan insanlar var.. yazık cok yazıkk
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Bilen adamla bilmeyen şahısların yorumları ibret verici.

bırak şimdi ibreti mibreti gözüm üzerinde ona göre.

Arkadaşım bilmediğiniz konularda kabullenin bari. Yol tutuşu cidden muazzam olan bir araç takla attırmak içinde ya lastik patlacan ya yüksek hızda gidip bir yere vurucan savrulacan. f30 3 serisi ile ayni G oranlarına sahip.

Bizim koyde buna kapak diyorlar. İlla sayisal veriler koyacaksın demekki. Halbuki focusu biraz agresif kullanan neyin ne olduğunu anlıyor. Anlamayana davul zurna bile az.

Yalnız kardeş slalom testinde focus bir tık öndeydi sanki.

Mevzu focus veya yol tutuşu değil, mevzu sensin.

Kolpalıklarının takibindeyim, temiz ol.

• Yol tutus hicbir zaman esp'nin gorevini devralamaz. Limitlerinin uzerinde ise her araba yoldan cikar. Focus 3 de limitleri oyle yuksek olan bir arac degil. Gayet gotu basi dagitan bir araba.

Umutsirvan yinekendince cikarimlar yapmis.

• quote:

Arkadaşım bilmediğiniz konularda kabullenin bari. Yol tutuşu cidden muazzam olan bir araç takla attırmak içinde ya lastik patlacan ya yüksek hızda gidip bir yere vurucan savrulacan. f30 3 serisi ile ayni G oranlarına sahip.

Saçmalamanın sınırı yok tabi. Buyrun meydan sizin sallayın sallayabildiğiniz kadar.

Yok Focus şöyle yol tutarmış da yok böyle gidermiş de yok yoldan çıkmazmış da. Kardeşim neyin kafasını yaşıyorsunuz siz yahu, kıçıkırık C segmenti bir araçtan bahsediyorsunuz burada. Sanki yarış için özel geliştirilmiş bir araç, sanki ralli aracı.

Normal yol otomobillerinin sınırları keskindir aşarsanız affetmez. C segmenti araçlar içinde iyi bir yol tutuşa sahiptir, tamam ben de bunu biliyor ve kabulleniyorum ama yağış, mıcır, buzlanma gibi etkenler araçların sınır değerlerini yarıya kadar düşürmeye yetebiliyor. Formula 1 araçlarının tur dereceleri bile yağışlı havalarda yarı yarıya düşüyor neredeyse. Rahmetli de muhtemelen aracı kaydırmış sonra toparlayamamıştır. Böyle bir durumda yok Focusu yoldan nasıl çıkarmış, yok Focusu nasıl takla attırmış gibi laflar etmek neyin kafası anlamıyorum.

İnsanlarımızın Volvolardan ölü çıkmaz, Focus yola kene gibi yapışır, Mercedes bu kayaya çarpsan bir şey olmaz gibi saçma sapan düşüncelerden kurtulması lazım artık. Her aracın (otomobilden kamyona, kamyondan vapura, vapurdan trene, trenden uçağa kadar) bir limiti vardır. Aşarsanız riski kabul etmiş olursunuz. Bu kazada da zannediyorum ki böyle bir durum söz konusu.

Ölene Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah yaralı arkadaşlara acil şifalar versin.

• @ZSARA ve @Utku elinize sağlık.
    Bu gibi adamlar yüzünden iyice soğumaya başladım forumdan.
    Taner Abi den sonra İlhan hocamızı da soğuttular forumdan.

@umutsirvan 1 senedir şu otomobil geneldesin 5 bin küsür msj yazmışsın.
    Çeşitli incelemeler falan tamamen popülerlik peşindesin sen.
    Kimse bu adamı ciddiye alıp da otomobil tercihinde yanlışlar yapmasın.
    33 yaşında bir adamı bloklamak istemezdim ama artık blok listemdesin ergenlerle beraber.

Sinirden başsağlığı dilememişim.
    Yakınlarının başı sağolsun.
    Hayatını kaybeden arkadaşa Allah'tan rahmet diliyorum.
    Yaralı arkadaşlara da acil şifalar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 2 Mart 2013; 12:00:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

Saçmalamanın sınırı yok tabi. Buyrun meydan sizin sallayın sallayabildiğiniz kadar.

Yok Focus şöyle yol tutarmış da yok böyle gidermiş de yok yoldan çıkmazmış da. Kardeşim neyin kafasını yaşıyorsunuz siz yahu, kıçıkırık C segmenti bir araçtan bahsediyorsunuz burada. Sanki yarış için özel geliştirilmiş bir araç, sanki ralli aracı.

Normal yol otomobillerinin sınırları keskindir aşarsanız affetmez. C segmenti araçlar içinde iyi bir yol tutuşa sahiptir, tamam ben de bunu biliyor ve kabulleniyorum ama yağış, mıcır, buzlanma gibi etkenler araçların sınır değerlerini yarıya kadar düşürmeye yetebiliyor. Formula 1 araçlarının tur dereceleri bile yağışlı havalarda yarı yarıya düşüyor neredeyse. Rahmetli de muhtemelen aracı kaydırmış sonra toparlayamamıştır. Böyle bir durumda yok Focusu yoldan nasıl çıkarmış, yok Focusu nasıl takla attırmış gibi laflar etmek neyin kafası anlamıyorum.

İnsanlarımızın Volvolardan ölü çıkmaz, Focus yola kene gibi yapışır, Mercedes bu kayaya çarpsan bir şey olmaz gibi saçma sapan düşüncelerden kurtulması lazım artık. Her aracın (otomobilden kamyona, kamyondan vapura, vapurdan trene, trenden uçağa kadar) bir limiti vardır. Aşarsanız riski kabul etmiş olursunuz. Bu kazada da zannediyorum ki böyle bir durum söz konusu.

Ölene Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah yaralı arkadaşlara acil şifalar versin.

Hocam dikkat ederseniz olayı buraya taşıyan bizler değiliz. Önceki zamanlardan takıntısı olan arkadaşların keske tahrik mesajlarına uymasaydık. Ben ilk mesajı atarken aracı degil olayın vehametini ortaya koymak adına yazmıştım.

• Divison Bell,
    Sharkemre,
    Utku,
    İnsideman,

Beni blok listenize alın. Madem rahatsız oluyorsunuz hem mesajlarımı girmezsiniz hem size göre bos konularıma yorum yapmazsınız.
    Cok uzatıyorsunuz ve cevap hakkı doğuruyorsunuz. Kırıcı olacak bu isin sonu.

• quote:

@ZSARA ve @Utku elinize sağlık.

33 yaşında bir adamı bloklamak istemezdim ama artık blok listemdesin ergenlerle beraber.

Bende seni ve birkac arkadaşı almıştım zaten. Bu mesajin icin kaldirmistim. Tahmin ettim yine satasma var diye sasirtmadin beni sagol. Senin yasini merak etmiyor degilim aslinda. Blokla tabi. Sıkıntı tümden kalkar ne güzel.
    Birde forumda popüler olmak ne kazandırıyor onu çözmüş degilim. Sizin gibi cok bilen arkadaslar olduktan sonra kimse barınmaz merak etmeyin forumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

önde oturanlar için emniyet kemeri takmadan yola çıkmıyorum ama artık arkada oturanlar içinde bunu şart koşacağım. Allah ölenlere rahmet yaralılara da sağlık versin

Bir sürücü araçtaki herkesin güvenliğinden sorumludur. Ölümlü ve yaralanmalı kazalarda araç sürücüsünden ve sahibinden istenen tazminat rakamları dudak uçuklatmaktadır.

http://gundem.milliyet.com.tr/eski-chp-li-vekile-500-bin-lira-tazminat-soku/gundem/gundemdetay/24.01.2013/1659511/default.htm

İyi sürücü trafik kurallarına uyan, aracının sınırlarını bilen ve hızını yol ile hava şartlarına göre ayarlayandır. Kemer tokasıyla sensörü kandırdığını sananlar asıl kendilerini kandırmaktadır.

• quote:

quote:

@ZSARA ve @Utku elinize sağlık.

Bende seni ve birkac arkadaşı almıştım zaten. Bu mesajin icin kaldirmistim. Tahmin ettim yine satasma var diye sasirtmadin beni sagol. Senin yasini merak etmiyor degilim aslinda. Blokla tabi. Sıkıntı tümden kalkar ne güzel.
    Birde forumda popüler olmak ne kazandırıyor onu çözmüş degilim. Sizin gibi cok bilen arkadaslar olduktan sonra kimse barınmaz merak etmeyin forumda.

29 yaşındayım.
    Benim yaptığıma çok bilmişlikle bir ilgisi yok.
    Yanlış yaptığınızı söyledim fakat siz bunu kabul etmeyip ısrarcı oldunuz.
    Kendi kendine kaza yapan adama acımadığınızı falan söyleyip çıtayı daha da üste taşıdınız.
    Sağlıcakla kalın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.