Şimdi Ara

Silecekler Gıcırdıyor Ne Yapmalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
24.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Başka bir tavsiye: silecek lastiklerinizi tiner ile silerek yumuşatıp belirli bir süre daha kullanabilirsiniz.

KEsinlikle denemeyin.Sıfır silecek lastiklerinin üzerinde grafit tozu denilen çok ince bir tozla kaplıdır.Tezmizlik görevini gören budur.Siz sileceği silerseniz o tozlar gidecek ve silecek lastiklerinin gıcırdama , zıpalama yapacaktır.

Siz sileceklerinizi değiştirin.Büyük ihtimalle o toz bittiği için gıcırdıyordur.

O zaman aklıma şöyle bişey geldi ''grafit tozu'' denilen şey alınıp sürülemez mi :)

EVet , alınıp sürülebilir.Bu grafit tozu kurşun kalem ucu yapımında kullanılır.Ayrıca sanayideki makinelerde yağlayıcı olarak kullanılır.Siz bunu alıp sürebilirsiniz sileceğinize.

Ancak hiç gerek yok.Onu alıp süreceğinize gidin sıfır silecek lastiği alın olsun bitsin.Eğer sıfırında da böyle yapıyorsa silecek kollarının yayı gevşemiştir , tam bastıramıyordur.Onu da sanayide rahatça hallettirirsiniz.

• Sileceklerin klipsleri her araçta hemen hemen aynıdır ve 3-4 lira olan muz silecekler kusursuz ve sessiz siler. sadece dandik ve cins araclarınki farklıdır serviste kazıklamak için
  • quote:

Arkadaşlar aracın silecekleri tamamen yaşken de olsa aşağı doğru inerken gıcırdıyor. Bunun bir çözümü var mıdır ? Silecekler eskimiş olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum...

Benim aracımda da böyle bir sorun vardı. Çözümü şöyledir;
    Herhangi bir silecek vs almanıza gerek yoktur. Gıcırdayan yöne doğru hafifçe eğmelisiniz. Yani silecek lastiklerinin olduğu kısmı tutan demirin ucunu gıcırtı olan yerin ters yönüne doğru biraz bükmelisiniz.
    Yani sileceğiniz cama temas ettiği yer 90 dereceye / 90 derece değildir de gıcırdama yapan yerin tersine biraz yatıktır. Bir pense yardımıyla 1-2 derecelik oynamalarla sesten kurtulursunuz.

Silecekler Gıcırdıyor Ne Yapmalıyım ?

Üstteki metal kısımdan bahsediyorum. Alttaki cama temas eden kaucuk kısmı tutan yerdeki metal kolu hafifçe eğmeniz gerekiyor. Daha doğrusu cama temas ettiği açıyı değiştirmiş oluyorsunuz. (Umarım anlatabilmişimdir.)

• bu aksam izmir trafiginde saganak yagista gacirt gucurt ses, cok kotu hic cekilmiyor
  • lastiklerini ters çevirin.

denenmiştir.

yine düzelmezse silecek kolundaki yaylar miadını doldurmuştur. iyi basmıyordur yani. boşa yeni orjinal zart zurt sileceğe para vermeyin yayları değiştirirn.
  • Hocam sileceklerinizin olcusunu alin, Tekzen koctas gibi yapi marketlerde silecek satilir, muz ipi olanlarin teki 7,5 lira civarinda.

Internetten ozellikle hbden almayin, adamlar benim sileceklerin tekini yolladilar, digeri icin 2 haft bekledim yollamadilarda, sonra gidip modacarin sitesinden aracim icin paket sekldinde aldim, 2 gun sonra elime gecti tavsiye ederim. Hb nin yolladigi tek silecegin lastiginide cikarip arka silecege taktim

Isterseniz direk silecek lastigi alip, sileceginizin lastiklerini kendinizde degisebilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Başka bir tavsiye: silecek lastiklerinizi tiner ile silerek yumuşatıp belirli bir süre daha kullanabilirsiniz.

Çok iyi bilgiler vermişsin dostum. Ses çıkarmasının sebebi zamanla sertleşmesi mi... Aracım 2006 model yeni kasa mı oluyor. Benim durumumda olsan nasıl bir yol izlerdin ? Lastikler iyi gibi sanki ufak bir rötuşla düzelecek gibi hissediyorum...

Aynisi bizdede var ve gicirdiyor. O makyajlanmamis kasa oluyor.
  • Benim polo da aynı sesi yapıyordu. Sonax konsantre cam suyu döktüm cam suyuna. Bir daha yapmadı. Ama biraz fazla köpüklü oluyo sıkınca.
  • aynı sorun benim leonumda da vardı sol taraf ses yapıyor ve tam silmiyordu yerlerini değiştirdim hem ses kesilde hemde şimdi iki tarafta tam siliyor deneyin derim leona her silecek olmuyor klips yeri yüzünden
  • 20 tl ye bosch muz silgeç aldım sorun yok
  • Bütün cevaplar için teşekkürler. Uygun olanları deneyeceğim.
  • kol ayarınız bozuk bosuna ugrasmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gıcırtı için eski silecekler kadar camın yüzey temizliği de çok önemli. mümkünse detaylı kimyasallar kullanarak camı çok iyi temizlemelisiniz. sadece silecek değişimiyle düzelmiyor herzaman.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.