![]() Betz yasası nedir? - Rüzgar Enerjisi https://www.ruzgarenerjisi.com.tr/betz-yasasi-nedir/< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Silindir şeklindeki yelkenler gemilerde yakıt tüketimini yüzde 90 azaltıyor (2. sayfa)

-
-
Hocam burada döner kanatlar var. Illaki farklı tasarımlar var, adı üstünde tasarım ve yolladığınız haberde "alternatif çözümler gelebilir" diyor, demek ki mevcut sistemlerden daha verimlisi daha dayanıklısı gelmemiş daha.
İşin mühendisliğine gelince binlerce değişken var ve ben sadece tek bir tanesinden, en ciddi olanından bahsettim.
-
Hocam sıkıntın mı var?
Yenilikçilik karşıtı? Kestirip atma? Insanlar daha bilgisayarlar için LCD ekranı duymamışken altyapısını okuyordum ki senin daha bilmediğin daha çıkmamış QLED teknolojileri(mevcuttan farklı) hakkında birikim yaptım daha şimdiden. Bilip bilmeden öyle herkese "yenilikçilik karşıtı" demeyin, benden tavsiye.
Bunca yıllık birikimimi savunma sanayi ve medikal sektörlerinde kullanılan/ihraç edilen ürünlerin mühendisliğinde kullandım. Herkes hello world projesi kıvamında proje yaparken yılın 365 günü durmandan çalışan sistemlere vaktimi harcadım, hala da harcıyorum.
Gökdelen, rüzgar ile giden gemi, rüzgar santrallerinin mühendisliği bambaşka, gövdeye binen yükler bambaşka, amaç bambaşka. Bunu vurgulamak idi amacım. Neyse, CFD nedir diye sorsam bilmeyecek insanlara bu kadar fazla vakit harcamak israf.
-
Daha sadece küçük boyutlusu yapılmış, büyük boyutlusu için yatırımcı arıyorlar. 140m boya ulaşılarsa 1MW üretebileceklermiş, yani daha üretimde yok. (Sebepleri aşağıda)
Güriş'in Türkiye'nin bir çok yerine diktiği santral 80m ve 3MW uretiyor hali hazirda. 140 metreleri bir santralde zemine binen yatayda binen yük bu hali hazirdaki santralden kat kat fazla olacaktır.
Üreten fimayı buldum, alın aşağıda kendi yayınladıkları makale. 6. başlıkta birbirine yakın tribünlerin biribirine etkileri ve yüksek hızdaki rüzgarlarda nasıl davranış sergileyeceğini daha bilmediklerini açık açık yazmışlar.
Yani, daha prototip, araştırma projesi, ekonomik tarafı bir tarafa daha teknik araştıralacak kısımlar var. 20 sene sonra belki olur, ama "yapılmış" gibi düşünmek 100 yıl önce Lityum bataryaların olmadığı zamandaki ilk arabaların elektrikli yapılmasını "100 yıl önce yapmışlardı bunu zaten" demek gibi bir şey. Daha o zamanlar GaN ve silisyum karbür FET'leri bırakalım transistor yoktu ki verimli DC-DC çeviriciler ile rejeneratif bataryayı geri beslesinler.
the guardian
Good vibrations: bladeless turbines could bring wind power to your homehttps://www.theguardian.com/environment/2021/mar/16/good-vibrations-bladeless-turbines-could-bring-wind-power-to-your-homehttps://vortexbladeless.com/wp-content/uploads/2018/10/VortexGreenPaper_en.pdf
-
-
Güriş Türkiye'nin bir çok yerine 80m'lik santral dikti derken klasik rüzgar türbini mi vortex kanatsız sopa tipi santral mi kast ettiniz ? Rüzgar türbinini kast etti iseniz şu konuya bakmanızı tavsiye ederim:
https://forum.donanimhaber.com/ruzgar-olmadigi-halde-bu-ruzgar-turbinleri-nasil-donuyor--146339135
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu videoya bakarak pervanenin döndüğünü ispatlayabilirim ama rüzgarın esmediğini ispatlayamam. Hatta mikrofona çarpan rüzgar sesini duyuyoruz, kullandığı mikrofon/telefonun eşleniğini bulup orada(adamın tam olduğu yerde) rüzgarın ne kadar hızda olduğunu tahmin edebiliriz. Video ve iddia çok komik. Anlatılanlara inanma, gördüğünü irdele ve üzerine kafa yor!
Memleketteki evimizde zeminde sıfır esinti varken 2 kat yukarıda çatıda deli gibi esinti oluyordu, türbülans konusunu araştır, orada tepenin diğer tarafında türbin. Dönme ekseni bizim evin 15 katı yüksekliğinde kanat ucu da muhtemelen en yüksek 25 katı yüksekliğe çıkıyor, kanat o kadar uzun ki azıcık rüzgarın tüm kanat yüzeyine uyguladığı kuvvetlerin toplamı da devasa.
Güriş'in geleneksel türbinlerinden bahsettim. Tabi ki diğer prototip ile kim nereye elektrik üretiyor dünyada?
-
Evet, zaten aslında biraz da tech demo türü bir cihaz bu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X