Şimdi Ara

silinebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servise ve tanıdık bir elektirkçi ustaya daha sordum. Oda beyinciyi aradı.
    Servis bakmadan birşey diyemiyeciğini ama olabileceklerin kaput altı sigorta, direksiyon altı sigorta bölümünden veya direksiyon arkasında ki silecek kolunun bağlı olduğu bölüm olabiliceğini su kaçıp kaçmaması ile ilgili birşey diyemiyeciğini, usta ise dks ünitesine su kaçmış dedi. Dks üniteside direksiyonun alt bölümündeki sigortaların bağlı olduğu bölümmüş. Odb soketinin arka tarafında kalıyor.
    İnternette araştırdım ama dks ünitesi diye birşeyle karşılaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ne bicim servis. Adam gibi baksın söylesin neyi olduğunu. Nesine bakacaklar anlamadım. Yetkili servis mi bu ?

• İnşallah bir şey olmaz.Elektronik aksamlara su gelmiş olabilir.Araç yıkamada dikkat etmek gerekiyor rastgele su tutuyorlar bir şey olmaz abi deyip basıyorlar suyu.Yıllar önce aracımın ABS beynini yakmışlardı.O günden beridir motora asla su değdirmem.
  • K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Citroen Kar yetkili servisi, edirnekapıdaki..
    Arıza tespiti yaparsak anca ne olduğunu söyleyebiliriz dedi.
    Fiyatıda 120 tl dedi. Direkt olarak 120 tl yi alalım sonra söyleriz yoksa uğraşmayız demeye getirdi yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchank

Citroen Kar yetkili servisi, edirnekapıdaki..
    Arıza tespiti yaparsak anca ne olduğunu söyleyebiliriz dedi.
    Fiyatıda 120 tl dedi. Direkt olarak 120 tl yi alalım sonra söyleriz yoksa uğraşmayız demeye getirdi yani.

Yenibosna da citroen mersa ya da yukarıda serhan var. Oraya gidin hocam. Oldum olası sevmem zaten o kar servisini. Bir kere gitmek durumunda kaldim. Birdaha da imkansız gitmem.

• AVM lerdeki yıkamacılara güvenmiyorum...
  • Erchank kullanıcısına yanıt
    Sizin aracı büyük ihtimal halı yıkar gibi yıkamışlar. Ben aracımı hep kendim çok zorunda kalırsam da yıkamacılara sadece dışını yıkatırım. İşin iyi yapanlar var elbette ama ya barzosu denk gelirse işte geçmiş olsun. Masraf var baya sizde.
  • O yikamacilar temiz olacak diye kapıyı açıp tayzikli suyu menteselerin oraya tutuyor. Oradan gecen kablo falan yiyor o suyu.
    Ardından taban tavan koltuk siliyorlar arabanın cam kapı kapatıp sıcak havayı veriyorlar iceri o ara olusan buhar arabadan çıkamıyor içerde kalıyor Buda elektronik yerlerde buhar yapmaya yol acıyor.

Inşallah buyuk sorun çıkmaz ama bence o yıkama sonucu elektronik parçalarda sorun olustu. Bu konuda hem fikir kalırsanız da o yıkamacinin vereceği cevap belli. Abi biz bisey yapmadık burdan çıkarken saglamdi..

• aküyü sökün. bir kaç gün aracı kullanmayın, elektrik kaçağı bulunacak diye şimdi olmadık yerleri söküp yeni dertler açılır. sistem kendine gelince devam edersiniz acele etmeyin.
  • Araç yıkanırken yanında durmak şart. Durmayınca nasıl yıkadığını bilmiyorsunuz ve bu tür sorunla karşılaşmak sürpriz olmuyor.

Öncelikle geçmiş olsun, durduk yere çıkan sorunlar beni öldürüyor. En mantıklısı servisle haşir neşir olmak sorun daha fazla büyümeden
  • Kurumsal firmaların,kaldı ki onların dahi kötü şubeleri mevcut,haricinde özellikle detaylı işlemleri Avm gibi kapitalin egemen yoğunluğun fazla ve akabinde sallama işin felsefe edinildiği mekanlarda asla ve kata yaptırmamakta fayda var.Sonax,Autoclub,Swisswax ve orijinal Meguiars bulmak lazım.

Aracımın içini,mümkün olunca da dışını hep ben temizlerim,bagajımda nerden baksam 10 kalem ve üstü(sonax,meguiars,turtle,mothers,arexons gibi) malzeme var.

Motor temizlememi de kendim yapıyorum.

Geçmiş olsun,tecrübe hanenize bir + olarak yazın bunu,Allah beterinden korusun.

Geçtiğimiz senelerde,bu tarz sallamatik yerlerde aracın yol bilgisayarını maalesef eline alan birisi vardı,1 hafta sonra da ger döndüğünde şansına işyeri kapanmıştı.Öylece kalakalmıştı.

• Hocam ıslanan üniteye WD-40 sıkmanızı tavsiye edeceğim.
  • Eski kasa c3 ise büyük ihtimal ile silecek kolu bozulmuştur bu meret şey presli tamiri çok zor yenisi 650 TL idi. soketlerle falan direksiyon hidroliği ve airbaglar buna bağlanıyor sorun bu parçada olabilir. Parça bu

silinebilir
  • şimdiye kadar hiçbir arabamda motor yıkama ve detaylı temizlik yaptırmadım,yaptırmamda hiçbir artısını görmüyorum
  • sinyal kolu normal konumda iken sola veya sağa sinyal verirken
    sağa sinyal verdiğim de de sinyal kapanıyordu
    sol stop lambam sürekli sürekli sinyaş yanık kalıyor du falan karışık bir sıkıntı idi

direksiyon kololundan artık nasıl sıkmışlarsa temizleyici kimyasal sızdırmışlar
    direksiyon kolon elektroniği beyni isimli beyin güme gitmişti
    yenisi 1100 TL civarı idi sanırım

Allahtan mekan sahibi düzgün adam çıktı da bütün masrafı karşıladı , parça yurt dışından geldi sıfırı ile değişmişti
    hatta konusunu da açmıştım

oralardan bir şeyler sızmış olabilir
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama serviste kaz bulmuş yolmaya çalışıyor her zaman. Ön yargı mıdır bilmem ama hiç bir zaman güven vermiyorlar bana.
  • Yardımcı olmaya çalışan, derdimi dinleyen herkese teşekkür ederim öncelikle.

Nasıl oldu anlamadım ama araçtaki bütün sorunlar dün saat 5 civarı kendi kendine geçti.

Yinede direksiyonun alt bölümündeki sigorta kutusunun olduğu bölüme yaklaşık 15-20 dk boyunca saç kurutma makinesi tuttum.

Şuan bahsettiğim hataların hiç biri yok, direksiyon dün saat 5 ten beri düzgün bir şekilde çalışıyor. Hiç bir anlam veremedim olanlara, ustama anlattım durumu düzeldiyse kurcalama, kurcalanırsa daha kötü olabilir dedi. O yüzden şimdilik böyle bırakacağım aracı.

Farların ve sileceklerin kendi kendine çalışırken videosu var. Onları da ekleyeceğim, Allah göstermesin birilerinin başına gelirse böyle bir durum en azından bu konu yardımcı olmuş olur.
  • Erchank kullanıcısına yanıt
    Siz yine de WD-40 sıkın. Pası, korozyonu önler, nemini de alır.
  • geçmiş olsun.videoyu izleyince sizin arabadan korktum.
  • araba knight rider gibi :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.