Şimdi Ara

silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sorundan önce durumumu yaklaşık 7 aydır içinden çıkamadığım bir dini inanç karmaşası içindeyim. kafam ne zaman boş bulunsa kafama direk bu konular geliyor. bundan yorulmaya başladım artık. şu anda agnostiğim sanırım.

geleyim konuya. bunun yanlış olduğunun farkındayım ve olmamasını istiyorum fakat çevremdeki, ülkemdeki, dünyadaki müslümanları gördükçe gittikçe islamdan soğuyorum. bunun önüne geçmek istiyorum. nasıl yapabilirim?

not: bu başlıklar fazla uzun ömürlü olmuyor. şu anda uyumak üzereyim, sabaha uçar muhtemelen. cevabınızı pm olarak atarsanız da mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 19 Ocak 2015; 19:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• Bende de ara sıra git-geller yaşanıyor. Benimki daha çok dinlerin nasıl oluştuğuyla ilgili. Deizm ile İslam arasında gidip geliyorum. Benim kafamı karıştıran şey bir yaratıcının varlığı ya da yokluğu değil de onun Dünya'ya gelip konuşması. Soluk mavi nokta (link) diye tanımlanan uzayın derinliklerinde bir yerde yaşıyoruz. Benim görüşüme göre bir başlangıç noktası mutlaka olmalı ama yaratıcının gelip de seninle konuşması çok ütopik bir olaymış gibi geliyor.

Bazen de İslam'a bakıyorum. İslam ile müslümanlar arasında o kadar fark var ki resmen Kur'an'da ne yazıyorsa onun tersini yapıyorlar. Bundan 6-7 sene evvel İncil'in Luka ve Matta kısmını Yuhanna'nın ise yarı kadarını okumuştum, Tevrat'ın ise ufak bir kısmına giriş yapmıştım fakat bu iki kitapta Tanrı'ya insani duygular eklenmiş olduğunu gördüm ve okumayı bırakmıştım. Ara ara Kur'an okuyorum fakat ben genel anlamda "din" var mı yok mu onun sorusuna cevap arıyorum. Sana tavsiyem müslümanların ne yaptıklarına bakma yoksa gerçekten soğursun. Bu 3 kitabı çok rahatlıkla bulabilirsin her birini okumanı tavsiye ederim. Aralarında karşılaştırma yap ortak noktaları bul genel olarak ne hedeflediklerine bak. Asla araştırmana başka birini sokma. Anlamadığın yerleri kendin bulmaya çalış başka fikirler engel olmasın senin düşüncelerine çünkü gerçekten "apaçık" ise okuyan herkesin anlaması lazım bu kitapları.

• huzur allahsızlıkta.
  • Valla bende senin gibiydim kendime hep muslumanim derdim ama devamli elestirirdim islami. Ailem desen onlarda icki icerler, ibadet etmezler, tv de isid'i goruruz vs haliyle insan etkileniyor bende oradan buradan gazi alip baya karsiydim ta ki kapali bir kiza asik olana kadar. simdi gene eskiden nasilsam öyle muslumanim diyorum fakat eskiye gore düşüncelerim baya degisti artik daha inancli biriyim ve inan daha mutluyum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Valla bende senin gibiydim kendime hep muslumanim derdim ama devamli elestirirdim islami. Ailem desen onlarda icki icerler, ibadet etmezler, tv de isid'i goruruz vs haliyle insan etkileniyor bende oradan buradan gazi alip baya karsiydim ta ki kapali bir kiza asik olana kadar. simdi gene eskiden nasilsam öyle muslumanim diyorum fakat eskiye gore düşüncelerim baya degisti artik daha inancli biriyim ve inan daha mutluyum.

Bilmemek mutluluktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogru yoldasin.. agnostizm en mantiklisi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    3 hafta önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    geçen ay açıldı
    SİLİNEBİLİR
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nontheism iyidir zihni rahatlatır, kır zincirlerini.
  • Dostum, sen kendin için inanırsın. Bunu unutma. Başkalarının ne yaptığı senin inancını etkilemesin. İslam'ı onlar çıkartmadı ki onlara bakarak İslam'dan soğuyalım. Dinlere baktığımızda İslam'ın kitabı Kur'an'da, eskiden olmuş bütün olaylara mantıklı bir açıklama getiriyor. Yani öteki kitapların değiştirilmesine, insanların ne duruma geleceğine vs.

Zaten bu "sözde" İslam için savaşan örgütlerin asıl gizli amacı senin gibi insanları şüpheye düşürmek. Bunu belki bilmeden de yapabiliyorlar ama eğer sen şüpheye düşersen, onlara istediğini vermiş olursun.

Ayrı bir konu da, insanların İslam'a inanma şekilleri. Sırf ailelerinden gördükleri için Müslümanım diyip geçiyorlar. Fakat İslam'a başkasından gördüğün veya çevren için değil, gerçekten inanmak istediğin için inanmalısın. Tamam hiç inanmamalarından iyidir ama "gerçek" İslam gerçekten şüpheye düşürecek bir din değil. Ben de senin gibiydim, bu işlere o kadar kafa yordum ki, o kadar çok kaynaktan araştırma yaptım ki, meğersem benim çevremde gördüğümden daha farklı bir dinmiş İslam. Daha anlaşılır, daha mantık çerçevesinde, daha hoşgörülü ve insanları araştırmaya, öğrenmeye iten bir din.

Sonunda şüphelerimden kurtuldum ve 5 vakit namazımı kılıyorum. Dünyaya bakış açım değişti. Kendini bırakma yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 19 Ocak 2015; 12:13:05 >

• etrafını değiştirmeye kendinden başla fln

• şahsen dinlerle pek alakam yoktur. çevremdeki , ülkemdeki , dünyadaki müslümanları gördükçe islamdan soğuyorum demek bana çok mantıksız geliyor.sepetteki 2 elma çürük diye sepeti çöpe atıyosun meyve sevmem diyosun , sence ne kadar mantıklı onca elmayı çöpe atmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

şahsen dinlerle pek alakam yoktur. çevremdeki , ülkemdeki , dünyadaki müslümanları gördükçe islamdan soğuyorum demek bana çok mantıksız geliyor.sepetteki 2 elma çürük diye sepeti çöpe atıyosun meyve sevmem diyosun , sence ne kadar mantıklı onca elmayı çöpe atmak

Mantıksız olduğunun farkındayım. İşte ben de bunun önüne geçmek istiyorum.

• Mükemmel olan müslümanlar değil, mükemmel olan İslamdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

şahsen dinlerle pek alakam yoktur. çevremdeki , ülkemdeki , dünyadaki müslümanları gördükçe islamdan soğuyorum demek bana çok mantıksız geliyor.sepetteki 2 elma çürük diye sepeti çöpe atıyosun meyve sevmem diyosun , sence ne kadar mantıklı onca elmayı çöpe atmak

Mantıksız olduğunun farkındayım. İşte ben de bunun önüne geçmek istiyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: ithelien

quote:

Orijinalden alynty: yakup13

?ahsen dinlerle pek alakam yoktur. çevremdeki , ülkemdeki , dünyadaki müslümanlary gördükçe islamdan so?uyorum demek bana çok mantyksyz geliyor.sepetteki 2 elma çürük diye sepeti çöpe atyyosun meyve sevmem diyosun , sence ne kadar mantykly onca elmayy çöpe atmak

Mantyksyz oldu?unun farkyndayym. Y?te ben de bunun önüne geçmek istiyorum.

o zaman benim örnekledi?im gibi , hayatyn içinden çe?itli durumlary gözlemle ve bu konu için örneklerini ço?altmy? ol , bi zaman sonra bu gözlemlerinden çykardy?yn sonuçlar birbiriyle tutarly olursa ister istemez bu sonucu benimsersin ve 2 elma için sepeti çöpe atmazsyn , hala atyyosanda ?u sonuç çykar , zaten atasyn varmy? , atmayy istiyomu?sun 2 tanesinin çürük olmasy bahane olmu? , elma sevmiyosun ama atmaya yazyk diyodun önceden belki , yada hayvanlar yesin diye atmak istiyodun ama yuh lan evde annemler var onlar dururken hayvanlaramy vereyim diye kendini frenliyodun , 2 tanesi çürük olunca at gitsin a. zaten yiyesim yok dedin geçtin , bu demektirki e?er bi zaman sonra gözlemlerinden çykardy?yn sonuçlar birbiriyle tutarly olmasyna ra?men hala dünyadaki " müslümanly?yn" kötü olmasy seni islamdan uzakla?tyryyosa, tam olarak adyny koyamady?yn bir ?ey seni islamdan uzakla?tyrmy? , dünyadaki müslümanlyk bahane olmu? ... mesela islammy bu kötülüklere sebep oluyor ? belki içten içe bunu sorguluyosun ( sadece bir örnek , böyle bir fikrim oldu?u anla?ylmasyn)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.