< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorzop -- 6 Haziran 2021; 2:35:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorzop -- 6 Haziran 2021; 2:35:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evet. Bu aracın meraklisi bizzat ben oluyorum. :) gerci yalniz bu araca degil, tüm elektrikli araçlara ilginin artmasi gerekiyor bence malum doviz ve surekli artan akaryakıt fiyatlarından dolayı. Benimde dikkatimi cekti, Reno'nun sitesine girdigimde Zoe'nin sifirinin olmadigini gordum. Sanirim insanimiz henuz bu elektrikli araclara karsi onyargilarini yikamadi. Önyargi bir tarafa fiyatlandirma politikasinin da buna etkisi buyuk bence. Buna bagli talep de cok az olunca adamlar Turkiyeye getirmiyor artik sanirim. Dediginiz gibi 170 lira ikinci ele isteniyorsa sifiri nekadardir bilemiyorum bile. Ayrica BMW i3 sifiri 370 bin gibi bir fiyatti. Ki bunlar ÖTV %3 dahil fiyatlari.. Oteki arabalar gibi oyle vergi yüküde yok bunlarda. Devlet teşvik ediyor. Buna ragmen bu fahiş fiyatlara bu arabalari satmaya devam ederlerse, boyle satamazlar, Turkiyede alan cok cok zor cikar. Daha ulaşilabilir makul fiyatlara cekseler zaten insanlar alacaktir. şahsen buna bagli olarak ikinci eli 170 degilde 110 larda falan olsaydi zoe ler, kesin alirdim bende bitane. Ayrica fiyatlandirmanin disinda elektrikli araca olan önyargilari da bir kenara birakmak gerekiyor. Yukardaki arkadasin dediigi gibi insanimiz dusunuyor, yedek parcasi varmi, bakimi, sarji, vs vs. Oysa bu elektrikli arabalar okadar avantajli ki. Bikere bakim diye bir olay yok. vergi cok az. elektrikle benzin fiyat farki zaten muazzam. Sarj istasyonlari da baya bi acildi Turkiyede. Artik araba endustrisi elektrikliye dogru hizla evriliyor. Umarim fiyatlar da baya bi düşer de bizde alip deneme sansini elde edebiliriz.
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|