< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersoyesra -- 29 Ocak 2019; 14:27:46 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersoyesra -- 29 Ocak 2019; 14:27:46 > |
Bunu sormanın yeri kesinlikle sıcak fırsatlar başka bi konu olamazdı
|
Künefe yapmak için artık Hatay'a kadar gitmenize gerek yok. size vereceğimiz künefe tarifiyle evinizde, pratik ve lezzetli bir şekilde künefe yapabileceksiniz. . Hataya özgü bir lezzet olan künefeyi evinizin mutfaığına da taşıyabilirsiniz. Üstelik künefe yapmak için gerekli malzemeler sadece bir adet tava, dil peyniri, kadayıf ve şeker. Sadece 4 malzemeyle pratik bir şekilde künefe yapabileceksiniz. işte tadı damağınızdan düşmeyecek künefe yapımı:
Künefe yapımı: Künefe malzemeleri: - 200 gr tel kadayıf - 100 gr tereyağ - 200 gr dil peyniri - Şerbeti için: 1,5 su bardağı şeker, - 1,5 su bardağı su, - 3-4 damla limon suyu Süsü için: Antep fıstığı tozu ve kaymak Künefe nasıl yapılır? 1 - Şekerle suyu tencereye alın kaynayınca limonu sıkın ve ılımaya alın. 2 - Kadayıfları, oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice yoğurun. 3 - Diğer taraftan krep tavasını tereyağı ile yağlayın. 4 - Kadayıfları tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kadar yayın, üzerine ağırlık koyarak iyice bastırın, 5 - Peynirleri kesip eşit şekilde dağıtın. 6- Üzerini tekrar kadayıf ile kaplayıp yine baskı uygulayın, kadayıfların iç içe geçip birbirine yapıştığından emin olun. 7- Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. 8- Künefe sıcak, şerbeti ılıkken üzerine dökün, bir iki dakika şerbette bekledikten sonra süsleyip servis edin. Künefe yapımı püf noktaları: 1- Peyniri ne kadar fazlaysa o kadar güzel oluyor, bütçenize göre arttırabilirsiniz. 2 - Kızardığını kenarlardan anlayabilirsiniz. 3 - Şerbet ılık, künefe sıcak olmalıdır, şerbet sıcakken dökerseniz künefeniz hamur olacaktır. Afiyet Olsun. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 28 Ocak 2019; 23:4:8 > |
|
|
|
|
|
|
|