Şimdi Ara

::::SİLİNEBİLİR::::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben amatörce elektronikle uğraşan biriyim.internetten bikaç araştırma yaptım elbet , fakat kesin böyledir diye emin olamadım bir türlü ve burdan bilgisi olan arkadaşlara sormak istedim.
    arkadaşlar, bir direncin karbon film direnç mi yoksa metal film direnç mi olduğunu kesin olarak nasıl anlarız.?
    benim internetten kesin olmamakla beraber anladığım"metal film dirençler 5 şeritlidir" bu kesin doğru mudur?
    yardımcı olursanız çok sevinirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since1983 -- 15 Ocak 2008; 18:18:02 >

• Evet doğrudur bunlar düşük toleranslı olduklarından ve bu düşük toleransı metal film dirençler sağlayabildiğinden %1 yada %2 toleranslarda kullanılırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Evet doğrudur bunlar düşük toleranslı olduklarından ve bu düşük toleransı metal film dirençler sağlayabildiğinden %1 yada %2 toleranslarda kullanılırlar.

teşekkürler verdiğin bilgilere.
    ben şu yüzden tereddüt ettim;bende bazı 5 şeritli dirençler var ve hepsinin sonundaki şerit rengi "altın" yani direnç renk kodları tablosuna göre %5 tolerans. demekki metal film dirençlerde de sadece %1-2 tolerans yokmuş.
    neyse tekrar teşekkürler,sayende metal film direnci şerit sayısından ayırdedebileceğimi öğrenmiş oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi since1983 -- 28 Aralık 2007; 1:35:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.