Şimdi Ara

silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbasoguz -- 21 Şubat 2014; 13:22:33 >

• Biraz pahalı yazmış sanırım..
  • bence de etmez bu kadar para, örnek olarak;
    ben 2005 model megane hb ıı aracıma 20 istiyorum
    siyah cam
    xenon far
    17" çelik jant
    5bin km'lik brc tüp
    1.500 tl'lik blaupunkt dvd çalar 7" monitörlü
    ve daha birçok özellik...

silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargyy -- 30 Nisan 2009; 13:56:40 >
  • @mbasoguz gerçekten o fiyat çok.Bi tanıdığım 2003 model Renault Scenic Dynamique 1.6 gümüş gri 56.000
    km'de İzmir Kemalpaşa otopazarından 17.000TL satın aldı.Eğer ki düşünüyosan sıkı pazarlığa otur yada başka araçlar bulmanı tavsiye ederim.
  • yeni kasaların dynamique lerinin 20 civarı olduğunu düşünürsek, bu araç 15000 Ancak eder.. alaıcaksan kesinlikle yeni kasa scenic al, arada dağlar kadar fark var.. yeni kasa alıcaksanda, kesinlikle autentique alma, bide cam tavan çok önemli..
  • Fiyat cok fazla geldi bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LahanaSever

yeni kasaların dynamique lerinin 20 civarı olduğunu düşünürsek, bu araç 15000 Ancak eder.. alaıcaksan kesinlikle yeni kasa scenic al, arada dağlar kadar fark var.. yeni kasa alıcaksanda, kesinlikle autentique alma, bide cam tavan çok önemli..

bu araç senin olsa, sana telefon etsem 15.000'e verir misiniz desem küfredip kapatırsın emin ol!

fiyat için 20.000 lira uygundur bence daha da altına inmeyin, çok güzel bir araç, megané ile kıyaslamayın bu aracı, megané'dan çok farklıdır, o seri hiç bir megané'da dijital klima yoktur! çift sunroof da yoktur. deri döşeme kaç tane megané II'de var? scenic I'i bilmeyen yorum yapmazsa iyi olur bu aracın binbir tane özelliği var

scenic II'nin 20.000'liğinin allah bilir kaç değişeni kaç boyası kaç taklası olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Mayıs 2009; 14:58:24 >

• 15-16dan fazla etmez,yeni kasasi var bunlarin ve fiyat olarakda uyugun,
    bu kadar para veripde eski kasa almak yanlis anlama ama enayilik olur,
    tabi sonucta zevk meselesi:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbasoguz

http://www.sahibinden.com/scenic_1_6_16v_full_full_bu_kadar_temizi_cok_zor_-77WQQaXQQ13418636WQQpXQQdisplayitem
    ya komedı adam yazmıs 50 bın kmde trıger motor takozları degıstı dıye ya 50 bınde motor takozu degıstıyse vardırı bı hıkaye bıde 50 bın kmde 3000 bın tl masraf yaptım dıye yazmıs her 50 bın kmde bu kadar para dokeceksen bes kurus etmez bu araba
  • Bir malın ederini alıcı belirler satıcı değil..
    Satıcı malın karşılığında istediği bedeli söyler.. Ama malın ederini alıcı (alan kişi) verir.. alım-satım gerçekleştiğinde malın bedeli ortaya çıkar..

Sayın mbasoguz.. istediğiniz fiyat elbetteki sizin takdirinize kalmış bir konu ancak muhtemel alıcılar aracınızı emsalleri ile kıyasladığında fiyatı yüksek bulacaktır. Emsal teşkil edecek araçlarda tabiki aynı marka model yada bir yeni kasa modelli araçlardır..
    Zarggy yede hayırlı satışlar dilerim ama kesinlikle aracı senin scenic ile mukayese edilmez.. Eğer edilirse başka biride çıkar focus hatchbag emsali verir, diğeride golf verir öbürü station 307 verir ve ortalık karışır..

Verdiğiniz ilanda xvet'in belirttiği gibi çelişkiler var. 50 bin kilometrede 3bin ytl masraf biraz fazla..
    Neden bu kadar masraf yaptınız.. değiştirdiğiniz yada onardığınız parçaları yazarsanız bu masraf mantıklı görünür belki..

Aracınızın temizliği, kasasının son modeli olması dolayısıyla avantajlı.. ancak bu avantaj alıcı için değil sizin için geçerli... aynı model araç arayan kişiyi tercih yapma durumunda aynı fiyata daha yenisi sizinki olacağı için avantajlısınız..
    bencede aracınızın ederi 18-19 bin liradır.
    lpg kiti olsaydı ekstra cazibe olurdu..
    hayırlı satışlar dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: xvet

quote:

http://www.sahibinden.com/scenic_1_6_16v_full_full_bu_kadar_temizi_cok_zor_-77WQQaXQQ13418636WQQpXQQdisplayitem
    ya komedı adam yazmıs 50 bın kmde trıger motor takozları degıstı dıye ya 50 bınde motor takozu degıstıyse vardırı bı hıkaye bıde 50 bın kmde 3000 bın tl masraf yaptım dıye yazmıs her 50 bın kmde bu kadar para dokeceksen bes kurus etmez bu araba

ticari araç değil bu, baştan söyledim ben scenic'i bilmeyen fazla yorum yazmasa iyi olur diye

ilan sahibi arkadaş başlığı açan arkadaş, biraz daha seviyeli yazmanızı beklerdim. 96 yılında concorde almıştık, önceki sahibi çok titizdi, aracın tek bir kablosunda temassızlık oluştu diye tüm kabloları değiştirmişti, tercih meselesi, bakım yapmak kötü bişey mi? lastik 60.000'de bir değişir, ben 20.000'de bir değiştirsem kötü mü yapmış olurum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Mayıs 2009; 0:42:09 >

• Arif senin dediğin bahsettiğin belkide sahip olduğun mantıkla ilgili bir deyim var
    PİRE İÇİN YORGAN YAKMAK

Yukardaki arkadaşların mantığı ile de ilgili şu söz var
    ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Superonline1

Arif senin dediğin bahsettiğin belkide sahip olduğun mantıkla ilgili bir deyim var
    PİRE İÇİN YORGAN YAKMAK

Yukardaki arkadaşların mantığı ile de ilgili şu söz var
    ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ

dikkat et de bana pire dediler diye birisi şikayet etmesin malum alıngan bir forum ama iki deyimin de (ki ikincisi atasözü) konuyla ilgisi pek anlayamadım.

scenic'ler gerçekten çok özel araçlar. dıştan bakınca far tasarımı jantlar sisler çamurluklar renkler falan megané'ın değişik versiyonu olarak düşünülüyor. taban olarak öyle ama çok fazla detaya sahip bir araç.

örneğin hiçbir megané'da şöför tarafında arka cam açma kumandaları bulunmuyor ama scenic'te var, dijital klima da keza öyle, çift sunroof zaten scenic klasiği...

mesela son scenic'lerde esp opsiyonel ancak megané'da değil, o yüzden farklı araçlar.

forumdaki arkadaşların yanlış olduğu kısım şu,

o fiyata yeni kasası var bu fiyat çok

kardeşim sen o yeni kasa dediğin aracın sadece kasasının görünümüne mi para veriyorsun? araç temiz mi km'si ne, bakımları düzenli olarak yetkili servisinde yapılmış mı, km'si oynanmış mı, temiz kullanılmış mı, darbesi kazası boyası değişeni var mı...

bunlar hiç sorgulanmadan atıp tutuluyor. 22.000 fiyata ben de çok dedim bence 19.000-20.000 arası bu araç için eder fiyat. benim olsa 19.000'e de vermem, 20.000'in 1 törkiş lira aşağısı kurtarmaz derim, kolay alıp satılan bir araç değil, scenic hastası olan scenic'ten anlayan adam elbet arar bulur

umarım ifade edebilmişimdir demek istediklerimi, saygılarımla

• arif sana katılmakla beraber muhalefet şerhi koyduğum bir husus var..
    "scenic hastası olan scenic'ten anlayan adam" tanımındaki gibi bir alıcı kitlesi yok bu arabanın.
    Ancak çocuklu ve iyi bir araba arayıpta tesadüfen rastlayanlar alıyor bu arabayı.. Alıp binincede başka arabaların ne kadar aciz kaldığını görüyor. Ve tadını alanda artık scenicten vazgeçmiyor bir kasa yenisi yada daha yeni modellisine terfi ediyor.
    Bu görüşüm bu forumdan edindiğim izlenim değil. Yakın çevremde ben dahil 5 scenic sahibi var. Hepimizin fikri aynı.. ve kesinlikle farklı yaşam tarzı olan insanlarız.. Örneğin biri arkadaşımın babası.. Allah uzun ömür versin amcam 65 yaşında. Daha önceleri, clio, astra, connect gibi arabalara bindikten sonra tamamen tesadüfi olarak scenic sahibi oldu. 1 yıldırda biniyor.. Gerek uzun yolda konforuyla, gerekse memleketinin bozuk köy yollarında altının yüksekliği ile adeta tutkuyla bağlı arabasına. Başka bir arkadaşımda scenic II kasa var.. Vectradan sonra aldı. onunda dediği şu.. "oh be dünya varmış"

bunların dışında ikinci el arac konusunda hemfikiriz..
    araç ikinci el olunca, ne kadar üst model olduğu, ne kadar çok donanımı olduğu yada dışardan bakınca ne kadar temiz göründüğünün hiç bir önemi yok.. hatta şöyle bir düşüncemde var.. iki yaşını aşmış arabalarda kilometrenin hiç bir önemi yok bana göre.. ister beşbin olsun ister beşyüzbin.. hiç bir önemi yoktur.. zira yanyana aynı model aynı özellikte 3 yaşında iki arabanın birinin kilometresi 5bin diğerininki 500bin ise ; 5bin olanın göstergeler değişmiş kilometre sıfırlanmış olabilir.. hatta araç pertin ucundan dönmüş ve sıfır orjinal gösterge takılmış olabilir.. Ama 500bin olan araç hiç kaza görmemiş, sadece motor rektefe yani yenileme görmüş ve tüm bakımları zamanında usta ellerde yapılmış olabilir.. bu durumda 500bin kmlik araç diğerinin yanında kaymaklı ekmek kadayıfı olur..

• quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

quote:

quote:

ticari araç değil bu, baştan söyledim ben scenic'i bilmeyen fazla yorum yazmasa iyi olur diye

ilan sahibi arkadaş başlığı açan arkadaş, biraz daha seviyeli yazmanızı beklerdim. 96 yılında concorde almıştık, önceki sahibi çok titizdi, aracın tek bir kablosunda temassızlık oluştu diye tüm kabloları değiştirmişti, tercih meselesi, bakım yapmak kötü bişey mi? lastik 60.000'de bir değişir, ben 20.000'de bir değiştirsem kötü mü yapmış olurum?
    scenıc i sıfır kango almadan once arastırdım bınıp surmedım ama az cok fıkrım var arac konusunda cunku hem tıcarı hemde aıle aracı olarak kullanacagım satıyorum dedıgımde satabılecegım bı arac ararken scenıcı cok arastırdım 50 bın kmde bakımlarda 3000 tl harcanmaz ıllakı bır sey vardır dıye yazdım hatta sahıbınden.comdan mesajda attım satan arkadasa nıye 3000 tl dıye benım takıldıgım nokta orası ama arac 50 bınkmde vede sorunsuzsa 20bın eder bınıcısıne ama dedıgım gıbı bınıcısne eder........

• quote:

Orjinalden alıntı: zaymins

arif sana katılmakla beraber muhalefet şerhi koyduğum bir husus var..
    "scenic hastası olan scenic'ten anlayan adam" tanımındaki gibi bir alıcı kitlesi yok bu arabanın.
    Ancak çocuklu ve iyi bir araba arayıpta tesadüfen rastlayanlar alıyor bu arabayı.. Alıp binincede başka arabaların ne kadar aciz kaldığını görüyor. Ve tadını alanda artık scenicten vazgeçmiyor bir kasa yenisi yada daha yeni modellisine terfi ediyor.
    Bu görüşüm bu forumdan edindiğim izlenim değil. Yakın çevremde ben dahil 5 scenic sahibi var. Hepimizin fikri aynı.. ve kesinlikle farklı yaşam tarzı olan insanlarız.. Örneğin biri arkadaşımın babası.. Allah uzun ömür versin amcam 65 yaşında. Daha önceleri, clio, astra, connect gibi arabalara bindikten sonra tamamen tesadüfi olarak scenic sahibi oldu. 1 yıldırda biniyor.. Gerek uzun yolda konforuyla, gerekse memleketinin bozuk köy yollarında altının yüksekliği ile adeta tutkuyla bağlı arabasına. Başka bir arkadaşımda scenic II kasa var.. Vectradan sonra aldı. onunda dediği şu.. "oh be dünya varmış"

bunların dışında ikinci el arac konusunda hemfikiriz..
    araç ikinci el olunca, ne kadar üst model olduğu, ne kadar çok donanımı olduğu yada dışardan bakınca ne kadar temiz göründüğünün hiç bir önemi yok.. hatta şöyle bir düşüncemde var.. iki yaşını aşmış arabalarda kilometrenin hiç bir önemi yok bana göre.. ister beşbin olsun ister beşyüzbin.. hiç bir önemi yoktur.. zira yanyana aynı model aynı özellikte 3 yaşında iki arabanın birinin kilometresi 5bin diğerininki 500bin ise ; 5bin olanın göstergeler değişmiş kilometre sıfırlanmış olabilir.. hatta araç pertin ucundan dönmüş ve sıfır orjinal gösterge takılmış olabilir.. Ama 500bin olan araç hiç kaza görmemiş, sadece motor rektefe yani yenileme görmüş ve tüm bakımları zamanında usta ellerde yapılmış olabilir.. bu durumda 500bin kmlik araç diğerinin yanında kaymaklı ekmek kadayıfı olur..

walla ikinci el hakkındaki yorumlarınızı okuyunca şok oldum, ya hiç ikinci el araç almadınız, ya da anneniz kadir gecesinde doğurmuş sizi bu araç km'si oynanmamış temiz kazasız araç ben de bunu demek istiyorum, siz 5bin ile 500bin farketmez diyorsunuz da bu duruma hileyi işin içine katıp düşünüyorsunuz, hile olmadan düşünün bir de. herkes yalan söylemiyor ki neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım.

mesela 98 model scenic kullanıcısı aracını değiştirmek istiyordur temiz araç arıyordur, 20.000 lira parasını kazalı sorunlu scenic II'ye mi verirsin, kız gibi makyajlı scenic I'e mi verirsin? hastası meraklısı derken bunu kastetmiştim, scenic kullanan vazgeçemiyor biliyorum

quote:

scenıc i sıfır kango almadan once arastırdım bınıp surmedım ama az cok fıkrım var arac konusunda cunku hem tıcarı hemde aıle aracı olarak kullanacagım satıyorum dedıgımde satabılecegım bı arac ararken scenıcı cok arastırdım 50 bın kmde bakımlarda 3000 tl harcanmaz ıllakı bır sey vardır dıye yazdım hatta sahıbınden.comdan mesajda attım satan arkadasa nıye 3000 tl dıye benım takıldıgım nokta orası ama arac 50 bınkmde vede sorunsuzsa 20bın eder bınıcısıne ama dedıgım gıbı bınıcısne eder........

sahibinden.com'dan neden attınız ki, zaten araç sahibi başlığı açan arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Mayıs 2009; 21:28:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.