Şimdi Ara

Silinebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeR_TeCH -- 1 Aralık 2009; 15:47:25 >

• kare dalga olduğundan çızırtı yapıyor ama genelde herkez bunları kullanıyor. önerilmiyor ama herhalde zarar vermiyor. çünkü sinus inverterler çok fahiş. bende solar sistemden 220 ac yapmayı düşünüyorum ama daha karar vermedim. 1000 lik kare mi alsam yoksa yeni ir fikir oluştu kafamda ikinci el aküsü bozuk UPS alıp 2-3 adet 60a lik akü alıp ups mi çalştırsam bilemiyorum. sanırım upsler sinus ama fiyatları da makul. ups lerle sinus inverterler arasındaki fiyat uçurumunu anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XivA

kare dalga olduğundan çızırtı yapıyor ama genelde herkez bunları kullanıyor. önerilmiyor ama herhalde zarar vermiyor. çünkü sinus inverterler çok fahiş. bende solar sistemden 220 ac yapmayı düşünüyorum ama daha karar vermedim. 1000 lik kare mi alsam yoksa yeni ir fikir oluştu kafamda ikinci el aküsü bozuk UPS alıp 2-3 adet 60a lik akü alıp ups mi çalştırsam bilemiyorum. sanırım upsler sinus ama fiyatları da makul. ups lerle sinus inverterler arasındaki fiyat uçurumunu anlayamadım.

UPS'ler sinüs çıkışlı değildir, olanları vardır. UPS dediğimiz aletin içindeki katlardan biri de inverter katıdır zaten, çalışma prensibi gereği. Tam sinüs UPS ve inverter'lar pahalıdır. Sinüs benzeşimli olarak geçenlere itibar etmeyin, standart kare dalga alın aynı şey.

---

Işığın gidip gelmesi akünün yetersiz olmasından kaynaklanıyor gibi gözüküyor. 2 ışıldak aküsü değil de, bildiğiniz araba aküsünü kalın kablolarla bağlarsanız sanıyorum bir sorununuz kalmaz.

• ups dediğim mesala
    http://urun.gittigidiyor.com/APC-SUA1500I-SMART-UPS-1500VA-USB-amp-SERI-230V_W0QQidZZ21835812
    bu linkteki ürün. fiyatıda gayet makul. benim derdim. ek akü girişlerinden sürekli solar şarj ünitesinde duran örneğin 3 tane 60ah lik akü yü paralel bağlasam olur mu yoksa ups uçabilir mi? eğer bu alet iş görecekse benim tam sinüs inverter işim süper hallolacak. düşünce mantıklı ama ups içi biraz karmaşık gibi. çünkü şebeke beslemesi olmayacak sadece solardan beslenecek ( veya solardan beslenen akülerle). sizce olabilir mi deneyeyim mi? kare dalga alabilirim aslında ebayda 70-80 liraya falan kargo dahil 1000 likleri var. tabi china :) abd de kiler 120 lik olduğu için sakat. tr de zaten sinus dedin mi fiyat uçuyor. 1000 lik tr de kare almaktansa bu ikinci el alıp denemek mantıklı gibi geliyor.

• selam kardeş, peki yaptığın bu sistem laptop ı ne kadar uzun sürede çalıştırabiliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.serpen -- 11 Kasım 2009; 23:54:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİLİNEBİLİR
    geçen yıl açıldı
    SİLİNEBİLİR
    5 ay önce açıldı
    SİLİNEBİLİR
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.