Şimdi Ara

silinebilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz1i -- 11 Ocak 2014; 22:55:52 >

• verilebilecek bir öneri yok. eğer bu sıkıntılarının üzerine gitmek istiyorsan bence her şeye bir ara ver ve ciddi terapi gör. profesyonel yardım alman şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

verilebilecek bir öneri yok. eğer bu sıkıntılarının üzerine gitmek istiyorsan bence her şeye bir ara ver ve ciddi terapi gör. profesyonel yardım alman şart.
    sendeki durum bu kadar somut etkiler gösteriyorsa bir psikiyatristen yardım almanı tavsiye ederim.bir sporla uğraşmanın çok faydasını görürsün(özellikle body) artan serotonin ve testesteron bu duyguları ve gerginliği hissetmeni büyük oranda azaltır.ayrıca meditasyon ve nefes egzersizleri de büyük fayda sağlar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khirsah

sendeki durum bu kadar somut etkiler gösteriyorsa bir psikiyatristen yardım almanı tavsiye ederim.bir sporla uğraşmanın çok faydasını görürsün(özellikle body) artan serotonin ve testesteron bu duyguları ve gerginliği hissetmeni büyük oranda azaltır.ayrıca meditasyon ve nefes egzersizleri de büyük fayda sağlar,

Alıntıları Göster
    biz toprakta yetiştik, hiç tanımadığımız insanlarla parklarda arkadaş olduk, mahalle maçlarında tanıştık, bilye oynadık, 9 aylık oynadık.. Yeni nesil malesef böyle değil, küçük yaşta bilgisayar ile tanışıyor ve hayatı o oluyor, bugün bakın ilkokula giden çocukların evlerinde bile bilgisayar var, bakın küçücük çocuklar internet cafeleri dolduruyor.. Sanal ortamda yetişen çocuklar asosyal olmaya mahkumdur..

Benim size nacizane tavsiyem, bir hobi edinin kendinize, fotoğraf çekebilirsiniz, bir enstruman çalabilirsiniz vs vs, insanlara merhaba demekten korkmayın, yüzünüz kızarmasını bilsin ancak her zaman kızarmasın, bir bayana bir erkeğe merhaba demeye çekinmeyin, yolu bilseniz dahi inadına gidip birine yolu sorun, saati sorun.. Toplu taşıma araçlarında yanınızdaki kişi ile muhabbet etmeye çalışın ve unutmayın ki aynı düşünceleri taşıyan tek kişi siz değilsiniz..

göğüs sıkışması içinde bir doktora gidin, EKG çektirin, büyük ihtimalle ergenlik dönemindeyseniz göğüs kafesinizin genişlemesinden kaynaklanan bir ağrıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan_93
    - insanlarla iletişim kurmaktan mümkün olduğunca uzak duruyorum
    (genellikle samimi olmadığım ve tanımadığım kişilerlerle)

- göhüsde sıkışma (herzaman)

Bunu sosyal fobi olarak adlandırıyorsan 6 milyar insandan en az 5 milyarında sosyal fobi var demektir.

Ayrıca o göhüs değil göğüs olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vexille

quote:

Bunu sosyal fobi olarak adlandırıyorsan 6 milyar insandan en az 5 milyarında sosyal fobi var demektir.

Ayrıca o göhüs değil göğüs olacak.
    anksiyete bozukluğuda denilebilir. sürekliaynı ortamda kaldıysan. psikiyatri bölümünde çok bulundum. herangi tıbbi bi tedavisi yok. zaman geçtikçe azalır. önce bi sakinleş. sonra göhüs ü değiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: isimsiz1i

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    psikoloğa gerek yok dostum.kendini neyde eksik görüyorsan üstesinden gel , güvenin gelir zamanla.
    ergenlikte doğal bu tür şeyler.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşın dediği gibi spor iyi gelebilir. Özellikle koşmak seni müthiş rahatlatacaktır. Düzenli şekilde koşular yaparsan üzerindeki bütün negatif elektriği de atmış olursun gevşersin. Ayrıca kesin çözüm şudur ki üzerine gitmek. İnsan içerisine daha çok karış. Tanımadığın kişilerle iletişim kurmakta kolaydır. Saat sorabilirsin yer mekan sorabilirsin. Ufak ufak her yerden üzerine git işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-42DBB8773

Arkadaşın dediği gibi spor iyi gelebilir. Özellikle koşmak seni müthiş rahatlatacaktır. Düzenli şekilde koşular yaparsan üzerindeki bütün negatif elektriği de atmış olursun gevşersin. Ayrıca kesin çözüm şudur ki üzerine gitmek. İnsan içerisine daha çok karış. Tanımadığın kişilerle iletişim kurmakta kolaydır. Saat sorabilirsin yer mekan sorabilirsin. Ufak ufak her yerden üzerine git işte.

Alıntıları Göster
    psikayatriste gidersen ilaç verir sana. ben xetanor kullnaıyorum ve etkisini de görüyorum. ayrıca psikologa da gidiyorum terapi için. terapi görmek faydalı konuşmak iyi geliyor. ve bazı alıştırmalar veriyor. bazı ufak işlerle başlıyorsun ( örneğin bir esnafa girip işler nasıl gidiyor demek gibi). ilacın üzerimdeki etkisi de faydalı oldu. cesaret veriyor rahatlama sağlıyor uykumu düzenliyor. yeni başladığüın zaman aşırı uuyku hali olabilir ama zamanla alışıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kullanici adi

psikayatriste gidersen ilaç verir sana. ben xetanor kullnaıyorum ve etkisini de görüyorum. ayrıca psikologa da gidiyorum terapi için. terapi görmek faydalı konuşmak iyi geliyor. ve bazı alıştırmalar veriyor. bazı ufak işlerle başlıyorsun ( örneğin bir esnafa girip işler nasıl gidiyor demek gibi). ilacın üzerimdeki etkisi de faydalı oldu. cesaret veriyor rahatlama sağlıyor uykumu düzenliyor. yeni başladığüın zaman aşırı uuyku hali olabilir ama zamanla alışıyorsun.

Alıntıları Göster
    Paxil 20 mg 2-3 ay sonra abartıcaksın bile dikkat et agresif demesinler

• quote:

Eminim coğu piskoloğa git diyecekler, bende gitmeyi düşünüyorum en kısa zamanda fakat gidecek
    zamanım kısıtlı;

neden bu konuyu açma ihtiyacı duydum;

- başkalarının benim hakkımda ne düşündüğünü sürekli düşünüyorum,

sosyal ortamlarda,dışarda oldugum zamanlar'da (yolda yürürken bile) şu hisleri yaşıyorum;

- nefes almada güçlük hissi (herzaman)

- ayakta ve yüzde uyuşma (genelde)

- göğüste ağrı (genelde)

- kas ağrısı (genelde)

- ürperme hissi (nadiren)

aynı konuda rahatsızlığı olanlardan, tecrübe ve bilgisi olanlardan yorum bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

sondaki hisler hariç bendede var benim durumum nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Romulus

quote:

Eminim coğu piskoloğa git diyecekler, bende gitmeyi düşünüyorum en kısa zamanda fakat gidecek
    zamanım kısıtlı;

neden bu konuyu açma ihtiyacı duydum;

- başkalarının benim hakkımda ne düşündüğünü sürekli düşünüyorum,

sosyal ortamlarda,dışarda oldugum zamanlar'da (yolda yürürken bile) şu hisleri yaşıyorum;

- nefes almada güçlük hissi (herzaman)

- ayakta ve yüzde uyuşma (genelde)

- göğüste ağrı (genelde)

- kas ağrısı (genelde)

- ürperme hissi (nadiren)

aynı konuda rahatsızlığı olanlardan, tecrübe ve bilgisi olanlardan yorum bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

sondaki hisler hariç bendede var benim durumum nedir?
    Dayak yesen geçer aslında, ciddiyim. Kavanozda yetiştirir gibi çocuk yetiştiriyorlar günümüzde, ondan böyle oluyor.
    Bizim jenerasyon 5 yaşında başladı sokağa çıkıp oyun oynamaya, milletle haşır neşir olmaya. Bak ne asosyallik var ne bişe.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Dayak yesen geçer aslında, ciddiyim. Kavanozda yetiştirir gibi çocuk yetiştiriyorlar günümüzde, ondan böyle oluyor.
    Bizim jenerasyon 5 yaşında başladı sokağa çıkıp oyun oynamaya, milletle haşır neşir olmaya. Bak ne asosyallik var ne bişe.

Dayak yemek sadece kavgadan aşırı korkmayı ortadan kaldırır, bu adam çok ciddi bir vaka.
  • Alkol alıp dışarı cıktın mı hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodSmacker

Paxil 20 mg 2-3 ay sonra abartıcaksın bile dikkat et agresif demesinler

Beyin kimyasıyla en fazla oynayan ilaçlardandır İlaçlar boş iş bırakınca yine aynı oluyorsun.Çevre yapmaya bak bir şekilde kendine ne kadar çok arkadaşın olursa o kadar çok geriletirsin bu hastalığı

• ben kimseden çekinen biri değilim, yeni tanıştığım biriyle çekinmem muhabbet ederim ama hakim olamadığım şekilde kalabalık ortamlarda bunalma yaşıyorum

sosyal fobi baya zor geçen birşey ama kendini geliştirip nasıl mücadele verebileceğini öğrenebilirsin, buda çok kolaylık sağlar kökünden çözüm olmasa da
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeinturkey

ben kimseden çekinen biri değilim, yeni tanıştığım biriyle çekinmem muhabbet ederim ama hakim olamadığım şekilde kalabalık ortamlarda bunalma yaşıyorum

sosyal fobi baya zor geçen birşey ama kendini geliştirip nasıl mücadele verebileceğini öğrenebilirsin, buda çok kolaylık sağlar kökünden çözüm olmasa da
    kardeş senin durumun baya ileri. ilaç al derim eczaneden düzenli kullan
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    sosyal fobi ve anksiyete bozukluğu..paxil türü antidepresanla 6 ayda kurtulursun..yani doktora git ilaçla tedavisi mümkün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nod35 -- 30 Aralık 2010; 22:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nod35

sosyal fobi ve anksiyete bozukluğu..paxil türü antidepresanla 6 ayda kurtulursun..yani doktora git ilaçla tedavisi mümkün

Alıntıları Göster
    Aynı şeyleri geçen sene 8. sınıfta yaşadım ancak ne mutlu ki kısa bir süre içinde aştım ve kızlarla çıkmaya, iletişim kurmaya başladım. Şimdi lisedeyim ve ortaokuldan çok daha sosyalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nod35

en doğru yorum, bu olsa gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.