Şimdi Ara

Silinebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
7.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bugün iş çıkışı aracın Taban halısını kapladım geriye sadece koltuklar kaldı onuda Pazar günü takacağım Allah izin verirse Pazar akşamına sonucu sizlerle paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Systematik -- 23 Mart 2012; 20:22:12 >
  • elinize sağlık, baya emek vermişsiniz. inş beklediğiniz sonucu alırsınız
  • Bende yaptırmayı düşünüyorum ama zahmetli geliyor biraz. Sonucu dört gözle bekliyorum
  • resimli anlatımlı araç içi ; SES , ISI , SU, YANGIN yalıtımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

elinize sağlık, baya emek vermişsiniz. inş beklediğiniz sonucu alırsınız

Teşekkürler Hocam,

Araç ilk el bizde yani baba yadigarı Yani bizde aracın hakkı çok ona bakmazsak küsüyor bize :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Bende yaptırmayı düşünüyorum ama zahmetli geliyor biraz. Sonucu dört gözle bekliyorum

Ya bilmeyen için gerçekten çok zahmetli ama işin eli olunca o kadarda zor gelmiyor. Mesela ben 1 haftadır uğraşıyorum

Fakat,

Arkadaşlarım bu işi yapıyorlar ve 1 kişi 1 günde bir aracı bitirebiliyor.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bugün aracın koltuklarını taktım ve gidip aracımı güzel güzel yıkadım :) Daha sonra test etmek için yola çıktım aracın içerisine gelen lastik sesi %15 oranında azalmıştı fakat motor sesi ile ilgili tam bir kanıya varamadım.

Aracın en son hali aşağıdaki gibidir.

Eğer araç içi taban halısını değiştirmeye karar veren arkadaşlar olursa yukarıda anlattığımı yöntemleri uygulamalarını kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü gerçekten araç içerisinde farkedilir derecede ses yalıtımı sağladım...

Konu ile ilgili sorusu olan olursa her zaman buradayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Systematik -- 25 Mart 2012; 17:51:08 >

• Fotoların Devamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Systematik -- 25 Mart 2012; 17:53:21 >

• Emeğinize sağlık güzel olmuş

Benim merak etiğim araçtaki titreşimler vibrasyon olayı nasıl? Çukurlu yolda giderken eskiye göre kaportadan gelen sesler azaldımı? Araç içi ses sistemlerinde bu işlemin faydası varmı ya da ses sistemi aracınızda mevcut mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga86

Emeğinize sağlık güzel olmuş

Benim merak etiğim araçtaki titreşimler vibrasyon olayı nasıl? Çukurlu yolda giderken eskiye göre kaportadan gelen sesler azaldımı? Araç içi ses sistemlerinde bu işlemin faydası varmı ya da ses sistemi aracınızda mevcut mu?

Merhaba,

Göründüğü gibi aracım çok iyi bir araba değil 1991 Model bir araba ve doğal olarak içerideki sesde çok fazla idi ama şuanda inanılmaz derecede ses yalıtımını sağladım. Artık çukurlardan geçtiğimde tıkırtı yerine tok bir ses geliyor yani aracım 1991 modelden adeta 2000 model oldu.

Evet aracımda ses sistemi var ve sesi daha dün dinleye bildim ve BASS ların daha kuvvetli geldiğini farkettim. Yani yapacak arkadaşlar var ise ses yalıtımını kesinlikle tavsiye etmekteyim.

Artık aracıma bindiğimde zevk alıyorum ve ses duymuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Systematik -- 27 Mart 2012; 14:11:41 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Systematik -- 29 Mart 2012; 13:12:27 >
  • elinize sağlık bayağı uğraşmışsınız sonuç da tatmin edici sanırım çok güzel iş çıkmış ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joshlander

elinize sağlık bayağı uğraşmışsınız sonuç da tatmin edici sanırım çok güzel iş çıkmış ortaya.

Teşekkürler. Sonuç gerçekten çok tatmin edici. böyle işler ile uğraşmayı seven arkadaşlara kesinlikle yapmalarını tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Systematik

quote:

elinize sağlık bayağı uğraşmışsınız sonuç da tatmin edici sanırım çok güzel iş çıkmış ortaya.

Teşekkürler. Sonuç gerçekten çok tatmin edici. böyle işler ile uğraşmayı seven arkadaşlara kesinlikle yapmalarını tavsiye ediyorum.

bir şey soracaktım size. taban döşemesini de değiştirmişsiniz sanırım benim sesten yana sıkıntım yok ama döşemeyi değiştirmek istiyorum ne diye satılıyo o döşemedeki halı metrekare fiyatı nedir bilgi verebilir misiniz?
  • Eline sağlık çok güzel iş çıkarmışsın. Araç içi ses izolasyonunda bitüself gibi bitümlü malzeme kesinlikle uygulanmalı. Bu malzeme aslında sizinde dediğiniz gibi ne ses, ne ısı izolasyonunda kullanılmamakta ancak, olağanüstü rezonans (titreşim) kesme özelliği var. Eski aracımda ben bunu kullanmadan direkt ziftli keçe koydurmuştum, sonradan bitümlü bant kullanmadığıma çok pişman olmuştum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Systematik

quote:

bir şey soracaktım size. taban döşemesini de değiştirmişsiniz sanırım benim sesten yana sıkıntım yok ama döşemeyi değiştirmek istiyorum ne diye satılıyo o döşemedeki halı metrekare fiyatı nedir bilgi verebilir misiniz?

Hocam ben onu taban döşemesi olarak aldım yani adı taban halı döşemesi ve fiyatı 50TL ye aldım. metre kare olarak değil aracın tabanına göre kalıp gibi satılmakta yani malzemeyi alıyorsunuz ve tabana oturtuyorsunuz bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Eline sağlık çok güzel iş çıkarmışsın. Araç içi ses izolasyonunda bitüself gibi bitümlü malzeme kesinlikle uygulanmalı. Bu malzeme aslında sizinde dediğiniz gibi ne ses, ne ısı izolasyonunda kullanılmamakta ancak, olağanüstü rezonans (titreşim) kesme özelliği var. Eski aracımda ben bunu kullanmadan direkt ziftli keçe koydurmuştum, sonradan bitümlü bant kullanmadığıma çok pişman olmuştum.

Hocam bildilendirme için teşekkür ederim.
  • Güzel bir uygulama olmuş. Gördüğüm kadarıyla bagaja uygulamamışsınız. Arka pandizot ve hoparlör altından yol ve lastik sesi çok gelir bagaja da uygulamanızı tavsiye ederim.

Geçen yıl Renault Symbol aracıma ben de benzer bir uygulama yaptırmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_50007379/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: icon33

Kapı ve tavan hariç, bagaj ve yan duvarları, arka koltuk arkası, arka cam önü pandizot altı, yolcu kabini zemini torpido hizasından itibaren 20 cm'lik kendinden yapışkanlı Bitüself malzemesi ile kaplattım. 5 Rulo sarfiyat oldu Ayrıca bagaja ve zemine "İzocam Armaflex" kapalı gözenekli yanmaz elastik malzeme Bitüself'in üzerine serildi. ...

• quote:

Güzel bir uygulama olmuş. Gördüğüm kadarıyla bagaja uygulamamışsınız. Arka pandizot ve hoparlör altından yol ve lastik sesi çok gelir bagaja da uygulamanızı tavsiye ederim.

Geçen yıl Renault Symbol aracıma ben de benzer bir uygulama yaptırmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_50007379/tm.htm

quote:

Kapı ve tavan hariç, bagaj ve yan duvarları, arka koltuk arkası, arka cam önü pandizot altı, yolcu kabini zemini torpido hizasından itibaren 20 cm'lik kendinden yapışkanlı Bitüself malzemesi ile kaplattım. 5 Rulo sarfiyat oldu Ayrıca bagaja ve zemine "İzocam Armaflex" kapalı gözenekli yanmaz elastik malzeme Bitüself'in üzerine serildi. ...

Öneriniz için çok teşekkür ederim en kısa zamanda uygulayacağım.

• Güncel
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.