Şimdi Ara

Silinebilir (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: GeceGezeR

Kusura bakma dostum ama senin orada ki tek avantajın diğer kafelerden yeni olman olmuş. Başka bir farklılık göremedim. Hizmet kaliten zaten olmalı arkadaşlarım sürekli bunu söylemiş. Bu senin zorunluluğun, hijyen ilk önemli şeydir bir mekanda. Ayrıca mutfağınızın olması güzel bir şey genelde kafeler de hazır alınan şeyler müşteriye sunulur. Mümkün olduğunca taze tutun yiyeceklerinizi. Sürekli kafeye gelecek insanlar, menüde aynı şeyleri görmekten sıkılır. Şöyle bir uygulamayla kafeyi zevkli ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Her hafta menünüze ek olarak, bir tatlı ve bir yemek ilave edersiniz. İnsanlar bunu gördüklerinde şunu diyebilir 'hadi Cream Cafe'ye gidelim de bu haftanın yemeklerinden yiyelim. Acaba bu hafta ne var ? ' gibi bir his uyandırmanız güzel olur. Bence kafe de okey tavla gibi şeyler olmamalı. O taş sesleri, insanları rahatsız edebilir. Koyacaksanız 'jenga' tarzı oyunlar koymanız gene bir fark oluşturur sizin açınızdan. İç dizayn nasıl bilmiyorum ama kurulduğu mekanla bir olmalı. Kafenize 100-150 litrelik bir akvaryum koymanız, içini gerçek bitkilerle ve sevimli balıklarla süslemeniz hem mekana ayrı bir hava katar, hemde insanların ilgisini çeker. Benim bir restoran projem vardı, Uludağ da bir köfteci. Masa yerine 'snowboard' şeklinde masalar oturaklarda 'kızak' şeklinde olacaktı. Sana böyle şeyler yap diyemem, zaten kurduğun mekana da aykırı. Ama farklılık budur inşallah anlatabilmişimdir. Sende bahçe kısmına yazın armut şeklinde oturaklar falan koyabilirsin belki.

Neyse ben bunları 'profesyonel aşçılık eğitimi' almış biri olarak yazdım. Ne kadar dikkate alırsın bilemem. Allah hayırlı kazanç versin !

Hocam kafe yeni oldugu icin elbette eksikler ve yanlisliklar olacak . Okey tavla yazin olmaz zaten . Bu mevsimde gelen 3-5 kisi oyun oynamaya geliyor , simdi kaldiripta ekmegimizden mi olalım . Ben zaten yenilige acigim , kafemde oyle gidecek . Demem o dur ki digerlerinden tek farkimiz yeni acilmis olmamiz degil , istesek her seyi ucuza da kapatabilirdik . Ben burada onerileri alma sebebim farkı gitgide arttırmak . Kafe iyi para kazansa bile surekli yenilikle devam edecek . Duz mantık esnaf kafasi olmayacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demirium07 -- 24 Şubat 2014; 23:10:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Demirium07

quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

Mekan Kesinlikle Ferah Olmalı metrekareye bir masa koyulmamalı heleki antalya sıcağında

Haklisiniz hocam dikkate alacağım

Antalya'da yaşayan biri olarak bende arkadaşa katılıyorum kesinlikle dikkate alın.Onun dışında bende kendi önerilerimi söyleyeyim.Mekanın iç kısmında duvar kağıdı kullanın (çok gerçekçi görünenler var) duvar kağıdının üzerine modern tablolar koyarsanız hem duvarlar boş kalmamış olur hem de hoş bir görüntü verir. Kaliteli ürünler kullanın , en basitinden mutfağınızda demlenen çayın bile tadına önce siz bakın kendi beğenmediğiniz bişeyi kesinlikle müşterilerilere vermeyin.Menü tasarımı da çok önemli.Bu arada fiyatları belirlerken kalitenizin karşılığını alacak şekilde ayarlayın ama fiyatlar çokta abartı olmasın gençleri kaçırmayın. Geriye kalan şeylerden zaten arkadaşlar bahsetmiş.

Yolum düşerse ziyaret etmek isterim :)

• Cafe'nin girişinde bir elemanınız olsun mümkünse güzel bir bayan ve İngilizce bilen gelen misafirleri karşılamak ve yer göstermek olsun sadece görevi. Kısacası hoşgeldin beş gittinci bir personel alımı yapın bence.

Benim bir cafede en sevmediğim olay dakikalarca garson ve menü beklemek bu konuda hızlı olmalısınız ve personeliniz güleryüzlü olmalı.

Mutfağınızın temizliğine güveniyorsanız Mutfağa kameralar yerleştirip misafirlerinizin oturduğu yerlere de ekranlar yerleştirip mutfağın durumunu gösterebilirsiniz.

Eğer misafirleriniz yemek yemişse çay kahve v.b. ürünlerden ücret talep etmeyin çok itici duruyor. Hatta yemekleri bittikten sonra çay kahve ikramımız ne istersiniz diye özellikle sorun

Çay ve kahvelerini getirdikten sonra tatlı isterler mi diye sorabilirsiniz tabii ücret karşılığında :) Bu şekilde tatlıyı başka yerde yemeyi düşünen ya da tatlı yiyip yemem konusunda kararsız kalan müşterileri de kazanmış olursunuz.

Nargile ruhsatı alıp cafenize nargile koyabilirsiniz.

Turistik bir mekanda açtığınız için mekanı devamlı gelen müşeriniz az olur ama müşterilerle ilişkiniz iyi olsun Yakın çevrede yazlığı filan olan varsa kesinlikle torpili olsun ve ayrı bir ilgi gösterin inanın size fazladan müşteri olarak geri dönücektir.

Aklıma şimdilik bunlar geliyor Hayırlı,uğurlu olsun. Bol Kazançlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thug Life Baby

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

Mekan Kesinlikle Ferah Olmalı metrekareye bir masa koyulmamalı heleki antalya sıcağında

Haklisiniz hocam dikkate alacağım

Antalya'da yaşayan biri olarak bende arkadaşa katılıyorum kesinlikle dikkate alın.Onun dışında bende kendi önerilerimi söyleyeyim.Mekanın iç kısmında duvar kağıdı kullanın (çok gerçekçi görünenler var) duvar kağıdının üzerine modern tablolar koyarsanız hem duvarlar boş kalmamış olur hem de hoş bir görüntü verir. Kaliteli ürünler kullanın , en basitinden mutfağınızda demlenen çayın bile tadına önce siz bakın kendi beğenmediğiniz bişeyi kesinlikle müşterilerilere vermeyin.Menü tasarımı da çok önemli.Bu arada fiyatları belirlerken kalitenizin karşılığını alacak şekilde ayarlayın ama fiyatlar çokta abartı olmasın gençleri kaçırmayın. Geriye kalan şeylerden zaten arkadaşlar bahsetmiş.

Yolum düşerse ziyaret etmek isterim :)

Tabloyu dusunuyordum aslında cok buyuk olmasa da yakisacak sanatsal bir tablo koyalım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stii

Sütlü çay satabilirsiniz

Hic denemedim , tutar mı hocam ?

İngilizler sever, elit ingilizler geliyorsa servise ekle derim
  • Hocam aylık ciro ne kadar ayıptır söylemesi merak ettim.
    Kış için yuvarlak bir rakam verseniz.
  • Kardeşim ALLAH utandırmasın bence çatal kaşık türü eşyaları kesinlikle plastik kullanma ben kendi adıma çok sinir oluyorum küçük bi öneri allah hayırlı ve gönlüne göre iş versin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ana yemeklerin yanında ekürisini bol, taze koyun derim Patates kızartması, patates püresi, pilav, salatası gibi gibi...

Ve Ankara'da sürekli gittiğim bir cafe var. Ekmeklerini özel yapıyorlar. Kendi ustaları yapıyormuş. Yumruk kadar, dışı incecik kıtır, içi yumuşacık, sıcak sıcak geliyor her seferinde. Ana yemeklerin yanında boyle birşey uygulayabilirsiniz sizde..

Yemek sonrası çay, kahve ikramı yapın derim. Yine nargile yanında da çay, kahve ikramı yapın derim.

Türk kahvesi siparişleri yanında kürdana batırılmış ufak ufak lokumlardan ikram edebilirsiniz.

Çay yanında ufak bir kase, tabak içerisinde bisküvi ikram edebilirsiniz.

Ve reklam, tanıtım amaçlı babanız veya siz gelen konuklarla masasında biraz sohbet, muhabbet edin derim. Onlarında fikirlerini öğrenin.

• Her kahvenin her çayın altına kocaman bir tabak yanına küçük bir kurabiye ikram tarzı çok iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: captaincoco

Her kahvenin her çayın altına kocaman bir tabak yanına küçük bir kurabiye ikram tarzı çok iyi olur

aynen hocam yavaş yavaş ikram işlerini öğreniyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyfn85

Kardeşim ALLAH utandırmasın bence çatal kaşık türü eşyaları kesinlikle plastik kullanma ben kendi adıma çok sinir oluyorum küçük bi öneri allah hayırlı ve gönlüne göre iş versin

Sağolun hocam , plastik kullanmıyoruz .
  • Konu sahibi ile çok sorunlu bir alışverişim oldu..
    Maddi manevi her anlamda mağdur etti beni..
    Detaylara burada girerek sinirimi bozmak istemiyorum..
    Hata ettim ve referansı olmayan birinden alışverişm yaptım..
    Sizler yapmayın.. Anladım ki bu forumda referans çok önemli..
    Demirium07 gördüğüm her yazına bunları yazacağım ki başkalarını da mağdur etme insanlar bilsin kimin ne olduğunu..
    Cafe açmışmış tavsiye istiyormuşmuş.. Git LYS ne hazırlan sen..
    Bu karakterlere bırakın tavsiye vermeyi semtlerinin yakınından bile geçmeyin..
    Hakkımı helal etmiyorum..

Edit: zaten konuyu silnebilir olarka değiştirmiş, kim bilir kimleri dolandırdı orada cafe mafe ayağına :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rueta -- 5 Mayıs 2014; 11:32:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rueta

Konu sahibi ile çok sorunlu bir alışverişim oldu..
    Maddi manevi her anlamda mağdur etti beni..
    Detaylara burada girerek sinirimi bozmak istemiyorum..
    Hata ettim ve referansı olmayan birinden alışverişm yaptım..
    Sizler yapmayın.. Anladım ki bu forumda referans çok önemli..
    Demirium07 gördüğüm her yazına bunları yazacağım ki başkalarını da mağdur etme insanlar bilsin kimin ne olduğunu..
    Cafe açmışmış tavsiye istiyormuşmuş.. Git LYS ne hazırlan sen..
    Bu karakterlere bırakın tavsiye vermeyi semtlerinin yakınından bile geçmeyin..
    Hakkımı helal etmiyorum..

Edit: zaten konuyu silnebilir olarka değiştirmiş, kim bilir kimleri dolandırdı orada cafe mafe ayağına :)

yasal girişimde bulundunuz mu hocam?

• radar_ kullanıcısına yanıt
    yok hocam yasal girişimlik bir olay yok Allah'tan daha büyüğünden kurtardık..
    Ama karakteri görünce olabilirmiş de, iyi kurtarmışız yani..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.