Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz107 -- 27 Mayıs 2015; 18:35:28 >

• xyz107 X kullanıcısına yanıt
    Çok sevimli bir şey!...
    En azından bana öyle geliyor. Zira benim de ilk pikabım bir Garrard idi.

Esasında bulduğunuz tecrübeli kişi size yardımcı olabilir.

Öncelikle pikap başlığından başlamak lazım…
    Bildiğim kadarı ile Garrard 210 standart tip başlıklar ile uyumlu. Montaj vidaları arası ½” / 12.7 mm olması lazım. Üzerindeki başlık muhtemelen kristal denilen piezo-elektrik prensiple çalışan bir başlıktır. Kristal ve seramik başlık ses kalitesi açısından çok istisnai haller dışında umutsuz vakadır. Bir manyetik pikap başlığı almanız gerekir. Ancak bu pikaplarda kol ağır olduğu ve otomatik mekanizması da biraz sert hareketli olduğu için modern bir manyetik başlık kullanamazsınız. Ayrıca plağın sonunda kolun kalkmasını tetikleyen, kolun sürüklediği bir küçük kol vardır ki bu da pikabın koluna ek bir yük getirir.

Size öncelikle pikap başlığınızı bir manyetik başlıkla, Shure M35C ile değiştirmenizi öneririm.
    http://www.shure.com/americas/products/phono/sc35c-dj-record-needle
    http://www.somermuzik.com/urun/shure-sc35c/q?urunid=652
    Bu başlık 4-5 gram ağırlık için tasarlandığından pikabınızın kolu ile uyumlu olur. Yalnız başlık monte edildikten sonra kolun düşey ağırlığının uygun olduğunun kontrol edilmesi, gerekirse kolda düşey ağırlık ayarını sağlayan yayın değiştirilmesi gerekebilir.

Manyetik başlık kullanırsanız kullanacağınız amplifikatörün bir manyetik başlık girişi olması gerekir. Eğer kullanacağınız amplinin manyetik başlık girişi yoksa ayrı bir manyetik başlık girişi almanız gerekir, Pro-Ject Phono Box MM gibi… Bunların kalitelilerinin fiyatı 200 TL’den başlar. Ancak muhtemelen tüm elektronik kısmını 200-300 TL’ye halletmek istersiniz. Konuyu daha ekonomik halletmek için akla 1980’li yıllardan ikinci el bir ampli alıp bunu yaptıracağınız kabine entegre etmek fikri geliyor. Ancak bunun görüntüsü kabinin havasını tamamen bozar.
    İkinci ve sanıyorum en iyi seçenek, sizin ikinci fotoğrafınızda görüldüğü gibi ampliyi özel üretim yaptırmak. Bir manyetik pikap başlığı preamplisi ve preamplili bir güç amplisi baskılı devre olarak e-bay vasıtası ile temin edilip bir besleme devresi ile kabine monte edilebilir. Güç olarak 2*20W yeter.

Manyetik başlık almadan yolunuza kristal başlıkla devam etme kararı alsanız dahi sorunlarınız bitmeyecektir. Zira kristal başlıklar modern amplilerin [line-level] girişleri ile empedans ve seviye bakımından uyumlu değildir.

Hoparlör olarak bir çift JBL GT6-5 veya GT6-4 koaksiyel oto hoparlörü işinizi görür sanıyorum. Başka alternatiflere de bakmakta yarar var.
    http://eu.jbl.com/jbl_product_detail_eu/gt6-5.html

Böyle bir kabini mobilyacıya yaptırabilirsiniz. Ama önceden çizimini yaparsanız iyi olur. Hırdavat ve mobilya aksesuar mağazalarını önceden gezerek menteşe aksesuarını önceden seçmek yararlı olur.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle zaman ayırdığınız ve beni oldukça aydınlatan cevaplarınız için teşekkür ederim. Şuan da manyetik pikap başlığını ve hoparlörü temin etmeye başladım. Sadece amfi konusunda biraz kararsız kaldım şuan elimde kullanabileceğim bir amfi yok ayrı ayrı pre ve power şeklinde amfi alırsam hem külfeti fazla olacak hemde sanki kabin ile ilgili sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Bahsettiğiniz özellikleri karşılayan ve sisteme uygun olacağını düşündüğünüz bir tümleşik amfi (''pikap başlığı preamplisi ve preamplili bir güç amplisi baskılı devre'') için link verebilir misiniz ebaydan yada türkiye de bir siteden. Nerden bulacağımı bilemedim açıkcası. (satan bir yer ismi de olabilir. Ülke sınırları içinde bulmam çok daha iyi olur tedarik zamanı açısından. Temin edemezsem mecburen ebay tabi).

Son olarak örnek teşkil eden 2.resimdeki hoparlörün önünde bulunan kısmı ve ses bas tone ayarı yazan kısmı nereden temin edebilirim bu konuda bilginiz var mı teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz107 -- 8 Mart 2014; 3:24:30 >

• xyz107 X kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Kusura bakmayın geciktim. E-bay’de araştırma yapmam geciktirdi…

İdeal olarak alacağınız amplifikatör kiti tümleşik olmalı. Yani,
    • Pikap manyetik başlık preamplifikatörü,
    • Ton kontrol devresi
    • Güç amplisi,
    • Güç amplisi-hoparlör geciktirici röle devresi
    • Ve hatta trafo dışında tüm besleme devresi
    Elemanlarını tek bir baskılı devre üzerinde barındırmalı.

Bunlardan pikap başlık pre’sini diğerleri ile tümleşik bulmak mümkün değil.
    Önce önerebileceğim manyetik pikap pre’si için link vereyim:
    1. Alternatif:http://www.ebay.com/itm/Audio-Stereo-MM-Phono-RIAA-Preamp-Module-Kit-Based-on-OPA2134-SKU168002-/131135004319?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item1e88415e9f Kargo dahil fiyatı $32 Baskılı devre montajı yapılmış.
    2. Alternatif:http://www.ebay.com/itm/RIAA-Compensation-Correction-Pre-Amplifier-DIY-Kit-Stereo-for-Phono-Turnable-/321180975382?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item4ac7e0c116 kargo dahil fiyatı $42. Baskılı devre montajı yapılmamış olduğu anlaşılıyor.

Eğer amatör olarak bu işlerden anlayan tanıdığınız varsa şu link’teki manyetik başlık devresini de önerebilirim.http://sound.westhost.com/project06.htm Bu devreyi bir arkadaşa hediye etmek için 1 sene önce yapmıştım. Devrede Burr Brown OPA2134 entegresi kullanmıştım. Bu entegreleri daha önce e-bay’den aldığım için elimde vardı. Bu entegrelerin her biri iki kanal içeriyor. Pasif elemanları seçerek kullandım. Projeyi bitirdikten sonra bir gün sesini dinledim. Sesi o kadar iyi idi ki acaba arkadaşa kendi kullandığım Pro-Ject Phono Box’ı verip bunu kendime mi saklasam diye düşündüm. Günümüz transistör ve entegreleri inanılmaz iyi…

Ton kontrol ve güç ampli’si olarak şu devreyi kullanabilirsiniz:
    http://www.ebay.com/itm/1PC-Assembled-LM3886-NE5532-Power-Amplifier-Kit-Board-68W-68W-New-Version-/321110639600?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item4ac3af83f0
    Fiyatı kargo dahil $44. Besleme devresi trafo haricinde üzerinde. Görebildiğim kadarı ile hoparlör rölesi de üzerinde. Baskılı devre montajı yapılmış. Soğutucu levha ve trafo gerekiyor. Paraya kıyıp “r-core” veya “torroidal” tip trafo alırsanız manyetik başlığa parazit yayması azalır. Bildiğim kadarı ile preampli’lerde manyetik radyasyonu en az olduğu için r-core, güç amplilerinde torroidal tercih edilir.

E-bay’de satışta olan devreler sürekli değiştiği için zaman içinde farklı tasarımlara bakılabilir.

Volüm-bas-tiz-balans yazan plaketi reklam ve serigrafi işleri yapan bir yere yaptırabilirsiniz.

• şöyle bir öneri getirsem. belki tutar. kolaylık sağlar bence.
    yapılacak kutuya amplinin sadece ön paneli görülecek şekilde monte edilebilir.
    Phono girişler mevcut. ton kontrol kafi. pikap MM, MC girişleri kontrol edilir. bakmadım tek tek detaylı...
    tıkla
    SONY TA-AX3 STEREO

TEAC A-313 DC sansui A770

hatta fantezi olsun Philips LX700 5 kanal optik girişli av receiver. Phono ya bir çare bulacağız artık.
    Philips LX700

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkteki ürünler çok yararlı oldu. Yakın zamanda gönderdiğiniz linkteki ürünleri tedarik etmeye başlıyorum. Görünüş ve ses kalitesi anlamında güzel bir şey olacak gibi sayenizde. Hayırlısı bakalım. Çok teşekkürler.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Aslında çok daha kolay ve fiyat olarak uygun olacak böyle bir şey yapsam dediğiniz gibi fakat taktir edersiniz ki ön panel çok güzel durmayacak estetik olarak.
  • on panel fikirdi. ampliden parca alip monte edebilirsiniz. fikir sadece. ki on paneli guzel yapmak gercekten ince iscilik ister. gorelim bakalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.