Şimdi Ara

silinebir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonlight Kiss -- 17 Eylül 2018; 8:52:5 >

• Bu ne arkadaş dalga mı geçiyorsun?
  • Böyle yazıları aşama aşama şeklinde yazmalısın ki birşey okuyabilelim yada okumak isteyelim.
  • Bu nedir böyle, ortaokulda 30 puanlık kompozisyon sormadı mı hocanız.
  • Dostum üşenmeden bütün yazdıklarını okudum. Seni çok iyi anlıyorum. O kadar haklısın ki.. yanlış anlama ama annen ve baban aşırı derecede geri kafalılar. Yapacak bir şey yok. Ne kadar rahat olsam da zaman zaman senin yaşadıklarının bir kaçını bende yaşadım. İki seçeneğin var. Birincisi o evde kalıp sınava çalışmak.(tabi seni zehirlemezlerse, her şey beklenir onlardan) İnternetin yeterli mi bilmiyorum ama internetten güncel sorular ve anlatımlarda bulabilirsin.
    İkincisi ne olursa olsun bi iş bul birkaç ay çalış birikim yap ve araştır kiranın en ucuz olduğu şehirlere bakabilirsin. Oraya gidip iyi bir iş bulursan yine, hem kafan rahat olur hem de sınavına daha iyi odaklanmış olursun. Orada evi paylaşacak bir arkadaş bulursan çok daha iyi olabilir. Mesleğini eline aldıktan sonra ki yazılımda iyi para var. Yine güzel bir maaşı olan işe girip birikim yapıp yurtdışına gidip orda istediğin hayatı yaşayabilirsin. Birde orada evlenirsen yeme de yanında yat :) bak bu söylediklerim zor gelebilir ama başarabilirsin. O aileden ne kadar uzak o kadar iyi. En azından vicdanın rahat olur. Aklın onlarda kalmaz. Bu bahsettiğim süreç yıllarını alacak belki ama sonunda çok fena acısını çıkartabilirsin. İntihar etmeyi de düşünme. Çok saçma birşey. Bende düşündüm zamanında. Ama şükür sonunda hep feraha kavuştum. Bende imkan yaratmaya çalışıyorum yurtdışına gidebilmek için.. Ülke hiç iyiye gitmiyor ve insanlarda sevgi saygı yok. Herkes birbirine yiyecekmiş gibi bakıyor. Umarım dediklerim yardımcı olmuştur sana. Ve umarım troll falan değilsindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: FK5896

Dostum üşenmeden bütün yazdıklarını okudum. Seni çok iyi anlıyorum. O kadar haklısın ki.. yanlış anlama ama annen ve baban aşırı derecede geri kafalılar. Yapacak bir şey yok. Ne kadar rahat olsam da zaman zaman senin yaşadıklarının bir kaçını bende yaşadım. İki seçeneğin var. Birincisi o evde kalıp sınava çalışmak.(tabi seni zehirlemezlerse, her şey beklenir onlardan) İnternetin yeterli mi bilmiyorum ama internetten güncel sorular ve anlatımlarda bulabilirsin.
    İkincisi ne olursa olsun bi iş bul birkaç ay çalış birikim yap ve araştır kiranın en ucuz olduğu şehirlere bakabilirsin. Oraya gidip iyi bir iş bulursan yine, hem kafan rahat olur hem de sınavına daha iyi odaklanmış olursun. Orada evi paylaşacak bir arkadaş bulursan çok daha iyi olabilir. Mesleğini eline aldıktan sonra ki yazılımda iyi para var. Yine güzel bir maaşı olan işe girip birikim yapıp yurtdışına gidip orda istediğin hayatı yaşayabilirsin. Birde orada evlenirsen yeme de yanında yat :) bak bu söylediklerim zor gelebilir ama başarabilirsin. O aileden ne kadar uzak o kadar iyi. En azından vicdanın rahat olur. Aklın onlarda kalmaz. Bu bahsettiğim süreç yıllarını alacak belki ama sonunda çok fena acısını çıkartabilirsin. İntihar etmeyi de düşünme. Çok saçma birşey. Bende düşündüm zamanında. Ama şükür sonunda hep feraha kavuştum. Bende imkan yaratmaya çalışıyorum yurtdışına gidebilmek için.. Ülke hiç iyiye gitmiyor ve insanlarda sevgi saygı yok. Herkes birbirine yiyecekmiş gibi bakıyor. Umarım dediklerim yardımcı olmuştur sana. Ve umarım troll falan değilsindir.
    Okuduğuna inanamıyorum.

• Kardeşim Gılgamış Destanı kadar yazmışsın yürekten kutluyorum seni. Biz okumaya başlayalım o zaman
  • Türkiye'de aileler hep böyle tutucu oluyor.Kendileri bir yere gelemedikleri için seninde gelemeyeceğini düşünüyorlar.Onlara göre memur olsan kralsın.Hiç gençler kitap okusun,araştırsın,üretsin diyen aile görmedim.Olanların oranı %2 i geçmez.Onlarda zaten yurtdışına gönderiyorlar.
  • Hepsini okudum. Akıcı yazmışsın ama birkaç paragrafa bölsen iyi olabilirdi.

Konuya gelirsek senin adına çok üzüldüm. Bu durumda ne yapılabilir hiçbir fikrim yok. Tek bildiğim şey zaman zorluklara karşı en iyi ilaç. Sabretmen gerekiyor. Sabredersen ve sabrederken boş durmayıp ders çalışırsan, plan yaparsan istediğin yere gelebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 16 Eylül 2018; 9:9:7 >
  • Okumadim
  • Paragraf bırakarak yazaydın iyidi
  • Sövmemek için kendimi zor tuttum okurken. İnsan değillermiş yazıklar olsun. Bu durum sana daha çok motivasyon olsun. Biliyorum çok zor bi durum ama azimli ve daha başarılı olmanı sağlayacak. İyi hazırlan sınava ve kazan istediğin yeri.
  • Kaç kurtul. Okurken kanser oldum. Hacım senin yaşadığın hayat değilki cehennem. Sen zaten ölmüşsün şu anlattıkların taraflı değilde doğruyu söylüyorsan.

Birisi senin ölmeni istiyorsa o kişi annen de olsa oradan arkana bakmadan uzaklaş.

Peynir domates yedim dediğin yerde içim parçalandı.

Ama bak git bir iş bul ayrı eve çık, tek başına kaldığında yediğin domates peynir bile en güzel yemekten daha tatlı gelir. Çünkü hayatta canını sıkacak kimse yoktur. Mükemmel olmasa da kendi evin vardır.
  • Hepsini tek seferde hiç üşenmeden okudum benzer durumda olduğumuz için tabi benim durumum bu kadar kötü değil ama ben de ilkokul zamanında çok baskı gördüm aslında derslerim de çok başarılıydı her alanda sınıf birincisiydim neden böyle yaptılar anlamıyorum annem de babam da acayip sinirliydi. Annem her gün okula geliyordu durumumu sormaya öğretmen bir kere kötü desin evde dakikalarca azar işitiyodum ödevlerimn bir tanesini bile aksatsam dayak yiyordum ödevim yok dediğimde bana inanmayıp arkadaşlarıma soruyorlardı. Ne zaman şu ilkokul bitti o zaman üstümdeki baskı biraz azaldı bu üstümde kurdukları baskının durumu daha kötü bir hale getirdiğini farkettiler o zaman biraz daha saldılar beni ama 8 senem inanılmaz zorlu geçti, sana verebileceğim tavsiye ise derslerine asılman hiçbirşeyi umursamaman özelilikle de aileni(aile de denmez ya neyse) ne derlerse desinler ipleme geleceğini eline al bir daha da arayıp sorma yaşadıkların seni pes ettirmemeli aksine sana motivasyon sağlamalı

• Türkçe paragraf konusuna buradan çalışacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.