Şimdi Ara

Silinen Dosyaları Kurtarma Anlatımları - File Recovery (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
21
Favori
166.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ugur851

Öncelikle herkese selamlar, dilim döndüğünce recovery programlarını kullanmayı anlatmaya çalışacağım ve beğendiğim programları zamanla ekleyeceğim. Anlatımlarımı altıntı adı altında dahi başka sitelerde ve forumlarda paylaşılmasını istemiyorum.

Şartların eşit olması için ilk testten önce hafıza kartını biçimlendirdim, daha sonra tüm dosyalarımı hafıza kartıma kopyaladım ve shift+delete yöntemi ile sildim. Şimdi teker teker elimden geldiğince programları inceliyorum.

Kullandığım ekipmanlar:
    Kodak 128Mb Class2 Sd Hafıza Kartı
    Sd Kart Okuyucu

Kurtarmaya çalıştığım dosyalar
    Fotoğraf (.jpg .bmp .gif .png)
    E-kitap (.pdf)
    Müzik (**** .wma)
    Slayt (.ppt .pptx)
    Metin dosyası (.doc .txt)
    Mobil uygulama (.sis .sisx)
    Sıkıştırılmış dosya (.rar .zip)
    Video (.flv .avi)

Not: Fotoğrafların her dosya türünden 2’şer adet var ve dosyanın birinde Türkçe karakterler yok diğerinde ise Türkçe karakterlerde yazılı. Diğer dosyalarda Türkçe karakterler kullandım.
    Not2: Kullandığım program sürümleriyle verdiğim linkler farklılık gösterebilir, elimden geldiğince tam sürümleri kullanmaya çalıştım çünkü demo sürümlerde belirli sayıda dosya kayıt gibi sorunlar çıkabiliyor.

Piriform Recuva v1.37.488
    Recuva bilgisayarınızdan silinen dosyaları kurtarmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir program.. Dijital kamera veya mp3 player için de kaza sonucu sildiğiniz dosyaları kurtarmada kullanabileceğiniz Recuva küçük boyutu ve ücretsiz olmasıyla tercih edilebilir

Bilgisayarıma Kaydet

Tüm menülerin kullanımı aynı olduğu için sadece bu bölümü resimli anlatıyorum.

Programı ilk açtığımızda ki karşılama menüsünden resimleri seçip ilerliyoruz
     Silinen Dosyaları Kurtarma Anlatımları - File Recovery

Sonra arayacağımız sürücüyü de belirleyip ilerliyoruz

Derinlemesine taramayı da açıp işlemi tamamlıyoruz.

Son ekrandan kurtarmak istediğimiz resimleri seçip kurtar’a tıklıyoruz.

Resimlerin kaydedileceği konumu seçip bitiriyoruz.

Sonuç
    Tüm fotoğrafları kayıpsız kurtardı. Yanlışlıkla silinen fotoğrafları kurtarmak için tercih edilebilir.

Ayrıca
    Resimler – Başarılı
    Müzikler – Başarılı
    Belgeler – Başarılı
    Görüntü(Video) – Başarılı
    Sıkıştırılmış – Başarılı
    Diğer – Dosya türü fark etmeden silinen her şeyi buluyor - Başarılı

ARKADASLAR MERHABALAR,

daha ONCEDEN YANLISLIKLA SILDIGIM VIDEOLAR VARDI.

RECUVA ile COGUNU KURTARDIM ANCAK ASIL BANA LAZIM OLANLAR SORUNLU .

MESALA BIR AVI DOSYAM varDI BOYUT 2 GB VE 48 DAKIKA SURESI VARDI.

DOSYAYI BU SEKILDE KURTARDIM .OZELLIKLERDE 2 GB VE 48 DAKIKA YAZIYOR ANCAK VIDEO 4.DAKIKADA KESILIYOR...

BUNU DUZELTMENIN BIR YolU VAR MI ACABA...

ESKIDEN M.PLAYER ILE ACARDI SIMDI ACMIYOR VE VLC ILE ACILIYOR AMA 4.DAKIKADA KESILIYOR..

VAR MI BIR ÜSTAT TESEKKURLER YARDIM ICIN.......

• bende recuva yı denedim sd cardda evet çoğu fotoğrafı buldu ama önzileme yok diyo yinede seçip kurtar dediğimdede resmi açmıyor ne yapmam lazım yada bu resim artık kurtarılamıycak durumdamıdır?
  • kardeşim emeğine sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkbrk34

hafıza kartındaki dosyamızı sildikten sonra diski tamamen doldurup sonra o dosyaları da silsek ilk baştaki dosyaya ulaşma şansımız olur mu?

Hafıza kartları için çok mümkün değil bu dediğiniz, hafıza kartları için sizin dediğiniz işlemden sonra dosyaların %100 kurtarılma şansı yoktur. Maksimum dönüş oranı %10 olacaktır.

Bunun yanında, bu %10'luk bölümde resimlerinde bir çoğu yarım açılacaktır. Bizzat benim başıma geldide :) yazmadan geçemedim...

Başarı oranı en yüksek olan program Recovery My Files'ın sondan bir önceki sürümüdür.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardabeyaz -- 1 Temmuz 2012; 18:25:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

bende recuva yı denedim sd cardda evet çoğu fotoğrafı buldu ama önzileme yok diyo yinede seçip kurtar dediğimdede resmi açmıyor ne yapmam lazım yada bu resim artık kurtarılamıycak durumdamıdır?

Dostum ben programları denedikçe yazıyorum burada... SD kartlar için en yararlı program sanırım bu...

Active Undelete Data Recovery V8.0.99

Recovery files deleted partition diye bir bölüm var, oradan %50'sini kurtardım ben sd carddaki resimlerin.

Bu arada bozuk olan resimleri açmanın bir yolunu bulamadım henüz... Sanırım bu çok mümkün gözükmüyor. Saygılar.

Saygılar.

• Arkadaşlar Dragon Age Origins Save'mi sildim galiba.Şöyle bir programa ihtiyacım var,isme göre arayacak.Mesela DeaThKiss di hesabımın adı DeaThKiss yazdığımda sadece o dosyalar çıkacak böyle bi program var mı?
  • takip
  • genel olarak hangisini tavsiye edersin
  • Uğur Bey pm attım...
  • l Yesterdata kullanıyorum, ve her zaman iş yapılır. I like it. Fotoğraf veya görüntü üzerine bir kez Evet, verileri geri gelmeyecek.

Herkes bir veri kurtarma yazılımı istiyorsanız, Yesterdata data recovery düşünülmelidir
  • Geçende telefonu bilgisayardan donanımı kaldır yapmadan kabloyu hemen çektim ve haafıza kartı hasar gördü. Mecbur format istedi. Şimdi Recuva ve Recover my files v5'i kullandım işe yaramadı :( hepsini tek tek mi deneyeceğim ? hangisidir hafıza kartı için en iyisi**
  • konuyu açan arkadaş eline sağlik işimize yaradi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.