Merhaba Üstatlar, Bilgisayara virüs bulaşmıştı.Bu virüsleri sildiğim halde bilgisayarda kalıcı sistem hatalarına yol açtı.Bende format atmak yerine kullandığım işletim sistemi olan Windows 10'un Güvenlik sekmesinde ki Kurtarma seçeneklerinden bilgisayarı sıfırlamaya çalıştım fakat virüsten dolayı bu yol devre dışı kalmıştı.Ben de Gelişmiş Başlangıç seçeneğinden bilgisayarı yeniden başlattım ve ayarlardan bilgisayarı sıfırladım. Harddisk yerel disk c ve d diye ikiye ayrılmış durumdaydı ve yerel disk d'de arkadaşımın manevi değeri çok fazla çocukluk fotoğrafları, aile fotoğrafları, kişisel fotoğrafları mevcuttu.Daha önce Windows 10'un sıfırlama işlemini yapmadığım için sadece yerel disk c'yi sıfırlayacağını düşünmüştüm.Fakat iki diskide sıfırladı.Birden fazla kurtarma programı kullandığım halde programlar genel olarak .swf .gf gibi uzantılı dosyalar buldu ve bu dosyaları hiçbir şekilde açamadım.Bazı programlar ise .jpg .gif .png gibi uzantılı resimleri buldu fakat hiçbiri açılmadı ve hepsi 5mb boyutundaydı.Ve bir iki programında bulduğu resimler saçma sapan sistem, oyun, program resimleriydi. ( ) Kullandığım programlar: EaseUs Data Recovery Wizard 7-Data Recovery Suite Wondershare Data Recovery Recuva Active Partition Recovery Professional DiskInternarls Partition Recovery
Bu programların çoğunu lisanslı bir şekilde kurdum.Silinen resimler gerçekten manevi değeri yüksek resimler olduğundan tekrar geri getirmem gerekiyor.Bu konuda lütfen yardımlarınızı bekliyorum.