Çocukoyun evi yapmak için bıçkıcıdan 2x4cm kalınlığında toplamda 20 metre civarı kereste alacağım. Daha önce de aynı malzeme ile yapmıştım ama etrafını kağıtlarla kaplayıp boyamıştım. Bu sefer mümkün olursa keresteleri pürüzsüzleştirip düzeltmek istiyorum. Maliteyi oldukça az olduğu için bu keresteleri kullanıyorum, ayrıca tabi bunun için de maliyeti olabildiğince az bir işlem uygulamak istiyorum.
Örnek olabilmesi açısından bir kaç görsel bulabildim. Hangi ağaç olduklarını bilmiyorum ama bu tarz bir yapıya sahip. En kaba yerlerini kesici aletlerle kesip düzeltmeye çalışıyorum ama biraz daha inceye girerek yüzeyini de yapmak istiyorum. Araştırmalarımdan sadece çeşitli makinelerle yapılan işlemleri bulabildim. Düz kağıt zımparalar da pek işime yarayacak gibi durmuyor. Bunun için en kolay ve ideal yöntem nedir?
Zaten bütün ihtimalleri düşünmüşsünüz aslında. Toparlamak gerekirse,
Sanırım en iyi sonuç planyadan geçiyor. Elinde imkanları olan bir atölyeden rica ederseniz keresteleri planyadan geçirerek sildirebilirsiniz.
İkinci yöntem olarak tabiki kalından inceye doğru elle zımparalamak geliyor. zımpara kağıtlarını bir tahtaya vb çivileyerek daha rahat çalışabilirsiniz.
3üncü olarak elektrikli planya makinaları var. el tipi. onlardan bulmayı deneyebilirsiniz.
4üncü bir ihtimalde şuanda aklıma geldi sadece. bu boyacıların kullandığı polisaj makineleri var. Bir ihtimal (küçük bir ihtimal de olsa yine de bir ihtimal) o aletlere uygun zımparalar olabilir. Eğer o tarz bir şey bulabilirseniz işinizi görebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme