Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazerBülbül -- 3 Kasım 2020; 23:43:48 >

• 1. Gerekli donanımlar Türkiye'de bulunmuyor.
    2. Türk lirasına çevirince ve vergi ekleyince pahalı geliyor.
    Mesela orada 20 tane rakor diyelim. En ucuzu 11$ ve kargo çoğu yerde ücretsiz. 20 tanesi 220$+kvd+30$kargo=750TL
    Sadece 20 tane rakor fiyatı.

Onlar dolar ile biz 2.6 kat az olan tl ile çalışıyoruz.
  • Haklısınız ama yinede bu işi yapmak için gerekli paraya sahip kişiler var ben yinede bunun kadar kaliteli modlar görmedimhenüz Türkiye'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: menesozun

Haklısınız ama yinede bu işi yapmak için gerekli paraya sahip kişiler var ben yinede bunun kadar kaliteli modlar görmedimhenüz Türkiye'de

Konu sadece para değil ki,

Zamanınız olacak, yeterli teçhizatınız olacak.

HER ŞEYDEN ÖNCE HAYAL GÜCÜNÜZ OLACAK. YARATICI OLACAKSINIZ.

ADAMIN YAPTIĞININ AYNISINI YAPTIKTAN SONRA BİR ÖNEMİ YOK.

Bir zamanlar bu forumda öğrenci işi modlar oluyordu onlar da bitti. Yeni nesilin beyinleri zaten Android olmuş durumda.

Ben parasızlıktan yapamıyordum, ama şimdilerde yeni bir masa düşünüyorum. Onu yapabilirsem paylaşırım.

Üniversiteye geçtiğimden dolayı dizüstü bilgisayara geçtim ama masaüstü bilgisayara tekrar geri döneceğim.

• Resmen tesisat döşemişler.

yapilir yapilirda imkanlar yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Haklısınız ama yinede bu işi yapmak için gerekli paraya sahip kişiler var ben yinede bunun kadar kaliteli modlar görmedimhenüz Türkiye'de

Konu sadece para değil ki,

Zamanınız olacak, yeterli teçhizatınız olacak.

HER ŞEYDEN ÖNCE HAYAL GÜCÜNÜZ OLACAK. YARATICI OLACAKSINIZ.

ADAMIN YAPTIĞININ AYNISINI YAPTIKTAN SONRA BİR ÖNEMİ YOK.

Bir zamanlar bu forumda öğrenci işi modlar oluyordu onlar da bitti. Yeni nesilin beyinleri zaten Android olmuş durumda.

Ben parasızlıktan yapamıyordum, ama şimdilerde yeni bir masa düşünüyorum. Onu yapabilirsem paylaşırım.

Üniversiteye geçtiğimden dolayı dizüstü bilgisayara geçtim ama masaüstü bilgisayara tekrar geri döneceğim.

aynen yeni nesil boş kafa dolu

• $$$$$$$
  • Türkiye de böyle modlar hatta fazlasını yapan insanlar var siz araştırmıyor olabilirsiniz :) Misal Forumdaki arg-ist hocamızın modlarına bit tech sitesinden bakabilirsiniz :)

• Ayrıca Mod için 1000-1500lira bütçe ayıran ve sabırlı arkadaşlara bu tarz sistemler toplayabilirim sadece Mod olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: muhammet.cskn

Ayrıca Mod için 1000-1500lira bütçe ayıran ve sabırlı arkadaşlara bu tarz sistemler toplayabilirim sadece Mod olarak

silinsin
    Bak kendi listemde sadece 1rad, 1pomp, 4 fan, 1 gtx980 ve cpu için 520$ gerekli.
    520$*2,67+vergi+kargo=1746tl
    50$rekor için yazdım. Resimdeki gibi bitspower istersen adet olarak düzleri 11$, 90^ ise 14$.

Ne boya nede kasa ekli değil sadece listedekiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 14 Nisan 2015; 14:59:02 >

• Mod emek hayal ister bizimkiler face den çıkıyo mi ki

• İmkanlar yok. Ayrıca yapacak olanlarda paylaştımı işsiz deniliyor sonra tabii hevesleri kırılıyor yapanların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökhan poyraz

Bu ne şimdi?

Post kasmak için şöyle saçma sapan şeyler yapmayın..!
  • sen burda mahallende arkadaşlarınlamı takılıosun? (arkadaşlar şunun güzelliğine bakarmısın demişsin bende beğendim ne pot kascam çocukmusun sen ! )
  • quote:

Bu konuda çok haklısın.. Yorumunu beğendim. Bende şahsen custom sıvı soğutma kullanıyorum ve sistemimdeki sıvı soğutma bileşenleri donanımım kadar pahalı
    Fakat hala bu kadar güzel görünmüyor benim sistemim. Ve ben şunu anladım. Sisteminin bu denli düzgün ve şık durmasını istiyorsan eğer kendi kasa tasarımını kendin yapman gerekli. Bu benim şahsi görüşürüm.
    Benim sistemimdeki sıvı soğutma parçaları mesela kaba taslak fiyat yazarsam, iki adet magicool monsta 10cm kalınlığındaki radyatörlerimin adet fiyatı 200$ ve bende 2 adet var bunun içine yaklaşık 120 dolar kargo ücreti ekle ki az bile bunun daha kücük boyutta radyatöre frozen cpuda 70$ kargo ücreti ekleniyor, Yani bendeki radyatörler 520$ tl ile 1400.tl yapıyor. Rakorlar mansonun 6lı paketleri onlara nerden baksan 260$ pompa swiftech mcp35x2 var 200$+40$kargo aralara quick dissconnectler bağladım ben 8 adet var bir çifti 26$x8 210$ eder hortumu var bunun 60$ 6 metre rotary adaptörleri var 20 tane tanesi 15$ 300$ eder rezervuar bitspower 65$. Radyatöre fanlar gerekiyor ve ben şahsen basit fan kullanmamak gerektiğine inanıyorum özellikle satatic basıncı yüksek fanlar gerekiyor Bende 12 adet cooler master excalibour fan mevcut. tanesi 50.tl den 600.tl etti..:) Cpu bloğu XSPC 130$ Ekran kartı bloğu gtx980 bitspower blok 150$...
    Ki daha yazdığım her fiyatta kargo ücretlerinide eklemedim Bende yaklaşık 4000-5000.tl arası bir fiyatta sıvı soğutma sistemi parçaları var anlayacağım ki şu an yaklaşık 780$ lık siparişim var gelmesini bekliyorum sistemimde cpu ve gpu soğutmalarını ayıracağım bu yüzden 2 tank ve iki pmpa gerekiyor... maliyet artıyor..
    Oldumu sana 7.000 lik millet o paraya bilgisayarı zor topluyor...

Ama dediğin de kesinlikle sana hak veriyorum. Bak ben o kadar parayı harcadım masrafı yaptım. Ama ben Kendi pc sistemimi hiç beğenmiyorum. Ayıptır söylemesi BOOK Gibi duruyor gözümde.. Bende şuan çalışmalara bağladım ve kendi kasamı tasarlayacağım. Tr de ilk denilebilecek düzeyde olacak kasa değil aslında Desk Case olacak. Yurt dışında redharbinger desk case'in fiyatı 2000$ ve gönderi ücreti hariç. Ben kendim yapıcam bu yüzden..:):)

Bu linkte kasamın resimleri mevcut... gerçi ordaki resimde çok dağınık çünkü ekran kartını yeni bağlıyor olduğum için tak çıkar yapacağımdan içini toparlamadım... bi bak sende beğenmezsin Gerçi yinede tr bulunan çoğu pcden üstün bir soğutma sistemi mevcut...

http://forum.donanimhaber.com/m_102909138/f_//tm.htm#102909138

silinsin silinsinsilinsin silinsin

silinsin silinsin silinsin silinsin
    silinsin silinsin silinsin

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil beyinler android olmuş Çok güzel laftı.. Harbi ağzına sağlık.
    Yeni bişeyler yapan tasarlayan nerdeyse kalmadı cidden. Çok kötü. Vakitte olmuyor parada büyük sıkıntı. Memleketin nereye gittiği mechul zaten. ben bile pc ye para harcamayı düşünürken ya acaba bu ekran kartını almasammı diyorum... aldığımız maaşlar harcamalardan yüksek bu çok kötü bi durum. Yaptığımız işe hakkedilen maaaşlarda verilmiyor zaten. Nereye doğru gidiyoruz Allah bilir..
  • Forumda eski tarihli açılan konulara gidin barhonda nın kasa modu vardı muhteşemdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazerBülbül

silinsin
    Yukarıda pek çok arkadaş değinmiş ancak bende birkaç şey söylemeden geçemeyeceğim.

1) Parasal sıkıntılar. Bunun iki nedeni var;
    a) Uluslararası para piyasasında paramızın kıymetsiz oluşu ve bunun sebebi olarak amerikan doları ile euro karşısındaki ezikliği.
    b) Parçaların tamanının yurtdışından geliyor olması sebebiyle oluşan gümrük ve kargo bedelleri. Aslına bakarsanız bunun nedeni 1975 tarihine dayanmakta. 1975 te Avrupa Birliği ülkemizi katılması için davet etmiş. Ancak o zamanki hükümet ülkemizin bu mali yükü kaldıramayacağı gerekçesiyle reddetmiştir. Çünkü; gümrük vergileri ülkemizin en büyük gelir kaynaklarından biridir. Halen de öyle. Mod için gerekli olan ekipmanlardan tutunda, kullanılacak akrilik, boya, kablolar ve sleeveler, butonlar hepsi ithal!

2) Fiziksel Ortam ve Ekipman; Bu tür modları yapabilmenin en temel noktası işlerinizi yapabileceğiniz bir fiziksel ortamın yani atelyenin olmasıdır. Yabancı ülkelerde yaşayan insanların pek çoğunun evindeki kapalı otoparkın bir köşesi atelye arabayı çıkarınca oluyor sana koca atelye. Ekipmanlarda yukarıda bahsettiğim gibi yurt içine girdiğinden onlarda ayrı bir masraf. Kendime ait pekçok elektrikli el aletim olsa da atelyem olamadığı için çoğu şeyi yapamıyorum.

3) Uygulama Maliyetleri: Birşey tasarladığınızda bunu sanayide yaptırmak ölüm zira kuş kadar şeye ya önemsemeyip yapmak istemiyorlar yada çok uçuk neredeyse ortalama sıfır kasa parası istiyorlar. Buda tasarımınızın çöpe gitmesi demek oluyor. Ki birkaç kasa imalatı projem böylece çöpe gitti.

4) Zaman - Fiziksel Özellikler: Avrupa yada amerika standartlarına göre çalışan bir insan tek bir işe kanalize edilir ve o işte uzmanlaştırılır. O yüzden kişi bir işle ilgilendiğinden bizde olduğu gibi kişiye yirmi tane iş yüklenipte kafası akşam olunca ağrıdan zonklamaz! Böyle kişi de gerek sosyal aktivitelere, gerekse ailesine daha fazla zaman ayırır. Kafası dinç olan kişinin de haliyle vücudu da dinç olur ve hobilerine fazla fazla zaman ayırır.

Sonuç: Ülkemizin refah düzeyi aşırı derece yukarılara taşınmadıkça, iş etiği değişmedikçe, kişilerin mülkiyet hakları devlet tarafından haraca bağlanmaktan vazgeçilmedikçe. Bu tür modları yada projeleri ülkemizde birkaç kişi dışında yapan olmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 29 Nisan 2015; 12:41:05 >

• [juggernaut] [ kullanıcısına yanıt
    Bu kadar resimli bir mesajı alıntılamak yerine cevaplasaydınız çok daha mantıklı olurdu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.