Şimdi Ara

silinsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
2.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepi topu 4 resim vardı zaten kaldırdım da siz yazdıklarımı okudunuzmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 29 Nisan 2015; 12:42:39 >
  • [juggernaut] [ kullanıcısına yanıt
    Evet 2 dakika okumak için gayet yeterli bir zaman dediklerinize bir kaçı dışında katılıyorum.
  • Nerelerine katılmıyorsunuz merak ettim.
    En son sözüm benimde dediğimin açılımı olmuş detaylı bi şekilde... Tamamiyle katılıyorum...

4) Zaman - Fiziksel Özellikler: Avrupa yada amerika standartlarına göre çalışan bir insan tek bir işe kanalize edilir ve o işte uzmanlaştırılır. O yüzden kişi bir işle ilgilendiğinden bizde olduğu gibi kişiye yirmi tane iş yüklenipte kafası akşam olunca ağrıdan zonklamaz! Böyle kişi de gerek sosyal aktivitelere, gerekse ailesine daha fazla zaman ayırır. Kafası dinç olan kişinin de haliyle vücudu da dinç olur ve hobilerine fazla fazla zaman ayırır.

Sonuç: Ülkemizin refah düzeyi aşırı derece yukarılara taşınmadıkça, iş etiği değişmedikçe, kişilerin mülkiyet hakları devlet tarafından haraca bağlanmaktan vazgeçilmedikçe. Bu tür modları yada projeleri ülkemizde birkaç kişi dışında yapan olmaz!

Tek bir iş meseleside değil.. Çalışma saatleri var her firma seni en az günde 12 saat çalıştırma peşinde...Ya koca doktorsun sabah 8 de gidiyon akşam 8 de zor çıkıyon.. cerrahpaşa tıpta göümle görüyorum yaa sabah 8 de doktor geliyor akşam 6 ya kadar biz onu bekliyoruz 6 oluyor adam hala orda.. Mahalle esnafı desen hani 12 saat çalışsın dersinde adam doktor bee..:):) günde 8 saatlik çalışma diyen firmalarda ise zaten çakallıklarla dolu haftada 45 saat diyor günde 8 saat diyor 1 saat yemek ekliyor yarım saat 2 adet çay molası diyince oldu sana yine 10 saat. yok akşam kasa kapanışı yarım saat sürüyor yok toparlama derken sıçtın resmen yaa... İşten çıktın döndün iki duş aldın bi film izlemeye fırsatın oldu izledin diyelim Hadi onuda geç ulan evliyiz be kardeşim bu işverenler hiç mi düşünmüyor..:):) Hiçmi eşimizle özel bi ana fırsatımız olamayacak en komiği bu bence yaa..:):) Halimiz içler acısı ve cidden komik...
    günde 6 saat uyusam öpüp başıma koyuyorum. Bende sistemimin resmini paylaştım düşün sadece sıvı soğutmaya 5.000.tl para harcadım ve hala 2.000tl lik siparişim var bu sadece benim sistemim için ve tasarlamak istediğim yeni proje için ama seninde dediğin gibi ben desk case yapacağım... ben tasarımı çıkarttım ölçüleri falan milimlik Ama işin bombasına bak küfür etmiyimde şimdi gerizekalı aliminyumcu beceremiyor lazer kesimlik iş var fakat aliminyum bükmesi falan ince işçilik.. Bizim Türkiyede onu yapacak teknoloji bile yok teknoloji var yetenek yok oluyor bu sefer Ve dediğin gibi adama projeyi gösteriyorsun pcden çizimleri gösteriyorsun bunla uğraşılmaz diyor.. uğraşan bana 5000.tl fiyat çekti. ulan be insafsız yurt dışında hazırı 2500$ zaten gümrükle uğraşmayalım falan diye getirtmiyoruz. Sanki kendisi yapınca birebir düzgün işçilikle yapabilecekte o kadar para istiyor...

Yahu aldığımız maaşlar en fazla 2000.tl olsun ki onu alabilen normal insan sayısı memlekette belki 5 milyon insan hadi olsun 10 milyon kişi 2 milyar üstü para kazannalar da 10 milyon olsun. ya geri kalan hep ya asgari yada 2000.tl altı çalışan insan..:(:( Ben şu an ayda 1000.tl evde oturarak kazanıyom düşün. Benim şu anki şartlarımla tabiki böyle bir pcyi toplamam kafadan 1.5-2 sene e zaten 2 senede toplayacağım parayla alacağın sistem zaten eski teknoloji olmuş oluyor... Daha ne denir ki..

En çok zoruma gidende ilk mesajımda dediğim gibi hadi parayı harcadın ettin malları sipariş ettin yurt dışından ama yok yine istediğin gibi bir görntü ile güzel bir kasa yapılamıyor kardeşim yaa.. kendi kasanı tasarlamanda şart kesinlikle. Hazır kasa ile olacak iş bana görede basit kalıyor SLI'lı veya Crossfire'lı bir sistemde 360x6cm lik radyatör emin ol bi işe yaramıyor en az çift radyatör şart. gelde bunu tek hazır kasaya sığdır. Bendeki gibi kule gibi duruyor işte.. Bu görüntüde insanın hoşuna gitiyor. Ki ben NOX BLAZE X2 kasa kullanıyorum pehhh..:):)

Neyse bu kadar yeter ama durun bakalım bi proje benden gelecek sağlam bişey ama onada vakit yok... ustaya yaptırmak istiyon ama başında bekleyemiyorsun. adam sen olmadan senin tasarımını yapamaz piç eder. Zamanını ayıracak ustada yok adam vakit buldukça 1 saat 2 saat günde uşraşarak yapmaya çalışıyor. İşçilik çok yüksek fiyat ülkemizde.. adam bir günü sana bağlamak istese senden 500.tl günlük işçilik parası istiyor. 2 günde ıkındın hallettin de ee birde malzeme oldu sana 3000.tl bi desk case..:(:(

Makineleri alıp kendin yapmayı düşünsen zaten imkansız... yurt dışında lazer CNC makineleri var 2000-3000$ aa sen burda almak istesen 30-40 milyar en dandiği..:):)
    Ya yurt dışından türkiyeye sıvı soğutma bileşenleri getirtmek için en az 500.000 tl yatırım yapmak istiyor gönül tek kişide normal şartlarda zor olur, ya hadi 100.000 tl çıktın 5 tane adam akıllı ortak bulup yapmak istesen memlekette kimse kimseye güvenemiyor. arkadaşına anlatsan projeyi lan yürü git diyor suratına karşı.. Bana bir allahın kulu gel yapalım dese ben varım. Zaten şuan gümrük işlemleri ile uğraşıyorum yakında çok uygun fiyata sleeve kablolar satacağız forumda internette. Ama gümrük beni çok zorluyor dolarda fırladı girdikçe giriyor. Ama ben bunu sorunda etmedim bu ürünü toplu bir şekilde getirttim kendi çapımda ve ürünü yurt dışı ile hemen hemen aynı fiyata türkiyede satacağız ama bu sefer ne oluyor kar marjı düşük oluyor kar marjını arttırmak için uygun fiyatlı satışlarda daha fazla ürün alımıyapıp stok yapman gerekiyor buda hem daha ucuza mal etmek hemde daha fazla para yatırmak demek ee daha fazla para çıkışmıyor.. Ben kendi başıma 50.000 tl yatırım yapabildim. düşünsene bunu 500.000tl ben gtx980 için frozen cpu dan aldığım bitspower bloğu 150$ a değilde 30$a alabilirdim ve türkiyedede 100$ a ekmek peynir gibi satardın... ama yok olmuyor türkiyede insanlar yenilikçi bir şeye karşı kendini riske etmiyor.. Ben ettim olursa olur olmazsa can sağlığı. Kendimi tatmin ettim derim otururum. Ama para sıkıntısı yaşanan be memlekette gelecek kaygımızın arttığı şu günlerde yatırımını riske etmek insana çok koyuyor..

Neyse benden bu kadar... Ama eminim bir gün gelecek bu modlar türkiyede çok iyi olacak.. Bunu bakalım kim sağlayacak orası mechull... Belki içimizden biri yapar..:):)

• Vallaki seni çok umutlu gördüm üstat. Umarım haklı çıkarsın.
    Para bu forumda gezen kişilerin yarısından çoğu bütçesini ayarlayıp düzgün bir şekilde bu şekilde şeylere imza atabileceğini düşünüyorum sadece zevk meselesi.
    Evet Umutluyum Çünkü sevdiğim birşey. Neden herkeste olmasın diyorum kendime. Bence herkes böyle bir sistem kurmayı hakediyor.. Ben şimdilik türkiyeye uygun fiyatlı sleeve kabloları getirtmeyle uğraşıyorum. 2 ay içinde umarım daha fazla sorun yaşamazsam ürünlerin geri kalanları gelecek. Şimdi sleeve kablo ile başlayıp ilerde sıvı soğutma parçalarına geçebilirim belli olmaz..:):) Ama dediğim gibi düşük paralarla olacak iş değil. Ama şunu söyliyeyim cidden çok karlı bir iş. Şu an türkiyede insanlar 30cm lik 24 pin atx uzatma sleeve kabloyu 45.tl ye alıyorlar yurt dışında 10-15 $ arası gönderi ücreti dahil. Benim amacım 25.tl ye bu kabloyu satmak.

bu fikir bana nerden geldi anlatayım. kendi sistemim için corsair AXi serisine uygun kırmızı sleeve kablo setini sipariş verdim ve gönderi ücreti dahil bana 85$+20$+40$=145$ a geldi türk parası ile 400.tl bu benim zoruma gitti ve araştırmaya başladım yurt dışından toptan şekilde alımlar falan türkiye sokması gümrük mevzuatı beyannameler falan filan... O 400.tl lik seti kendine 200.tl ye mal edebileceğimi gördüm. Hatta toptan aldığımdan dolayı daha bile ucuza.. Düşünsene bi... Şu an elimde 48.000 metre sleeve var karışık renkli Ama parça parça getirttiğimizden dolayı satamıyorum şuan daha konnketörlerin yarışı gelmedi ve pinler var.. yaklaşık 8000 adet konnektör gümrükte şuan.

Memlekette başa gelen biride demedi ki şu gümrük mevzuatını biraz hafifletelim. Ürünleri Türkiyeye sokmak kolay sorun değil. Kargo konteynır ücretleride saçma 600kg olarak hesaplanıyor konteynıra yük bindirme bilirmisin bilmem ister 50kg olsun ister 1 kg yaklaşık 60$ çok komik dimi. gemi ile 1 ay EMS ile ben göndertiyorum şu an. Ürün geldi gümrükte direk zaten beyanname şart firma ise ayrı işlem şahsi ise ayrı işlem. Fakat getirttiğin ürüne göre bazen firma olmak bazen şahıs olmak daha mantıklı. Elektrik aksamına temas ettiğinden dolayı bu ürün senden tse belgesi istiyorlar. TSE belgesi almakla iş bitmiyot tse belgesine başvurduğun için otomatikman CE belgesinide alman gerekli. bir Tse belgesi 50.00 tl Ce 6.000 tl civarı. bu bir defaya mahsus. Ve mesela siz veya ben şuan küçük parçalar getirttirdiğimizde gümrüğe takıldığı zaman % 20 vergi ödeyip alıyoruz malı. Öür türlü iş değişiyor ambar parasını ben kaile bile almıyorum meseleeki saçmalık burda devreye giriyor sen tüm belgelerini hazırladın ettin extra gümrük vergisini veriyorsun onun yanındada ne var biliyormusun bunu çoğu kişi bilmiyor büyük ticaret yapanlar harici.

Getirttiğin ürünün tüm vergilerini falan belgelerini hallettikten sonra kilo başına extra ücret %20 yi ödedin ve üstüne diyelim senin ürün 400kg tuttu ucuz bi miktar 150$ civarı ama koyuyor insana..:):) % 20 vergimi ödemişim sen daha kilo başına ne ücreti alıyorsun haksızmıyım.. Ve birde ürün tSE belgelik duruma düşerse kesinlikle firma olman lazım şahsi sana TSE belgesi veremezler.. Sen ürünü almam geri gider diyorsun o kısım öyle değil haydarpaşa gümrüğe gidip bi görsen orada yıllarca ne ürünler birikmiş. Ahh diyorum ahhh... Ben 6 aydır çalışmıyorum Kendime şahsi her ay harcamalık sadece 1000.tl limit koydum.. Ve her geçen gün benim için zarar... Ticaret yapmak kolay ama zahmeti meziyeti çok.. Kafa bırakmıyorlar insanda..

Barrow diye bi marka bi firma var bu pc sıvı soğutma blokları falan üretiyor.. Ve emin ol bu ek water bitspower falan gibi firmaların ürünleri ile aynı kimlere üretim yaptıklarını söylemiyorlar yasak zaten o firma ile görüştüm gtx980 gpu bloğunu düşük miktar olarak sordum ve bana verilen fiyat gönderi dahil 70$ idi. Sence pahalı gelebilir ama 100 adet için çok ucuz bir fiyat. sen yurt dışından 150$+30$kargo ücreti ile alıyon bunu şahsen ben öyle aldım. Bu ürünü birde 1000 adet aldığını düşün 30-50$ arası :) Türkiyede bu bloğu 80$ a sattığını düşün ben hiç düşünmez sırf bloklar ucuz diye 4 tane ekran kartı alır SLI yapardım..:):)

Demek istediğim zaten şuan piyasa da çok kötü küçük insanların iş yapma hayalini suya düşürecek derecede kötü.. Ben şu 6 ay içinde kaç defa vazgeçtim bir bilsen. dedim ki almıcam ya lanet olsun. parça parça lıyoruz çünkü ilk 10.00 sonra bi 5.000 tl lik yok 8 binlik falan arada 15.000 girsin artık ne yapalım dediğim oldu.. Gümrük müşaviri babamın hatrına acıdı da bana dedi bu adam bari bi iş yapsın bunun işini halledeyim dedi. Ticareti yaparsın ama seni varya ağlatacak duruma getiriyorlar. Ben hayatımda ne iş ne okulda nede aileme karşı kimseye yavlarmadım yaa... Ben gümrükte adamları yaladım resmen yaladım Gözümden yaş geldi yaa...:):):) Sende gülebilirsin şu an ama olay o kadar kötü.. Memleketi terketmek geldi içimden bee.. Dedimki avusturalyaya gidip birikmiş paramla manav açarım yemin ederim daha iyi dedim..

• Üretim sektörü kökenli olduğumdan seni çok iyi anlıyorum. Bende radyatör ve pc kasa için TSE ile görüştüm. Sonra da CE EEEE dediler bana Düşünki radyatörü Türkiyenin en iyi radyatör üreticisi yaptığı halde bin tane formalite. Kasa konusu daha da beter. Tüm teknik çizimleri malzemeleri ayarladım ama lazer kesimde ekonomik bulamadım, elektrostatik boyacılar dillere destan. Sonra lazer işini 10-15 tonluk pres ile halledeyim dedim. Bu sefer de kalıp paraları uçtu gitti. Daha bu saydıklarımda firma açılış evrakları, ürünlerin kutuları için matbaası koli tasarımları köpükleri bir ton iş ve masraf. Düşün artık geçen yıl türkiyenin en büyük alışveriş sitesi ile bile görüştüm onlar ürünü gönderin satış pazarlama departmanımız ürünü incelesin. Ama satmamız yönünde bir fikirde değiliz dediler. Yani satılacağı pazarda hazır ancak benim maliyetlerim 400.000 i buldu. Şimdi sadece kağıt üzerindeler.

Senin hareket noktanı beğendim. Umarım işlerin yolunda gider. Ancak, nacizane tavsiyem. Organize saniyelerde yurt dışı otomobil fabrikalarını elektrik donanımları üreten fabrikalar var. Onlara fason üretim olarak kabloları toplatabilirsin. Eski bir müşterimin fabrikası bu yönde idi. Çalışan bayanları görsen el işçiliklerine ve hızlarına inanamazsın. Senin metrajını çerez niyetine yerler. Sende bitmiş ürüne çok çok hızlı bir şekilde ulaşır ve piyasaya çabuk sürersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 29 Nisan 2015; 14:52:27 >

Gittim nerelere gittim hemde..:):)
    Geçen kendi konumda birine söylemiştim hes kablonun muhasebe departmanında tanıdığım var aynı yerde oturuyoruz..:):) onunla görüştüm sordurttum. Ul-1007 awg ölçülü kablo üretimi türkiyede yok Henka kablo ile görüştüm onlardada yok. Listede görünüyor gibi ama bi görüştüm ne deseler beğğenirsin. İstediğim kabloyu üretmek için sertifikaları yokmuş. Düşün yani sertifika kim bilir ne kadara mal oluyorsa artık üretmeye gerek duymuyorlar... Memleketimiz sözde herşeyi üretiyor yok haberlerde o kadar ihracat yapıyoruz falan filan kolpa ne ihracatından söz ediyorlar... Daha kendi memleketimizde üretim yapabilecek kapasitemiz var ama üretmek için gerekli mevzuatlara destek yok... Çok utanılacak bir durum.

Hes kablo türkiyede üretim yapıyor doğru mu doğru.. Gel gör ki neyi gördüm ben Hes kablo bile hem kendi üretip hemde belli başlı kabloları yurt dışından çinden ve rus ülkelerinden ithal ediyor... Olaya bakk.. neden çünkü her kabloyu üretmek için gerekli belgeyi türkiye sağlamıyor. Yani çok pahalı. Ve olaya bak Tse belgesi biliyorsun sende hoş güzel alıyorsun.. Hadi biz bir ürün için bunu almaya uğraşmaktan bahsediyoruz. Tse belgesini tek bir ürün için veriyorlar o kadar yüksek paralara.. Birde düşün 10 çeşit ürünün olsa 10 adet Tse belgesi şart.. 10 tanesi etti sana 500.000.tl zaten. Gittim pinler için Oto therminalleri diye geçiyor zaten. Türkiyedekiler uymuyor. Konnektörler var siyah renk yok hepsi şeffaf beyaz. getirtmekten bahsettik benim getirteceğim fiyatın 4 katı para çektiler..

Alkan kablo, Hes, Hünka Kablo... Bunların hiçbirinde yok genel olarak türkiyede üreten yok zaten kabloyu. Pinleri türkiyede en çok çeşit olan yer Emka elektronik Konnektörlerdede o şekilde... Fakat yok uymuyor. Benziyor fakat uyumlu değil. Ve fiyatları cidden pahalı..
    Ya en basitinden makaron yaa kıytırık makaron Bu kadar mı pahalı olur. 100 metresini 80.tl ye satıyorlar ve renkli olanları bulamıyorsun genelde sade siyahlar 50.tl Ben yurt dışından 20.tl ye getirttim 100.metresini düşün...Ve bizimkiler kendileri ürettiği halde fiyatlar bu kadar yüksek. Hani desenki ithal ediyor o yüzden pahalı.. Ya makaronu sen üretiyon hadi bu niye pahalı :) Konnektörleri pinleri yurt dışından getiriyorlar Onunda üretimi türkiyede yok. Elektriğe deyen malzeme olduğu için yine gerekli belgeler şart Düşün ne saçma... Yurt dışından Şarj aletlerinin nasıl getirtildiğini duysan şok olursun... Gümrük mevzuatından yırtmak için batarya başını ayrı kablo kısmını ayrı getirtiyorlar.. Ve usb şarjları türkiyede neden çok biliyormusun 220v elektrik bağlantılı kablo olursa eğer Yine aşırı ötesi belge gereksinimi standart belgeleri isteniyor... Ve telefon bataryasının belgesi 200.000.tl....

Lanet olsun diyor insan ama işte bizi insan yapan ve aslında bizi salak olmaya iten o içimizdeki iyi niyet ha oldu hala olacak detirten vicdan bizi hep bir umut ile ''ilerde daha iyi olacak inşallah'' dedirtiyor... Ve olduğumuz yerde hala sayıyoruz haksız mıyım?...:(

• Sonuna kadar söylediklerinin arkasındayım.
    Sağolasın eyvallah...

İşte olaylar böyle olunca bu pazarda küçük insan demiyelimde hani biz gibi küçük esnafa pastadan pay kalmıyor... Bu tür yatırımları çok büyük firmalar yapabilir ancak.. Biz küçük esnaf yürek olarak gönül istiyorki yapalım insanlar uygun fiyata alsın herkes bu tür ürünlere sahip olabilsin... Ama biz kısıtlı gücümüzle yetişemiyoruz. Masrafı ediyoruz karımızı azaltıyoruz bu sefer ne oluyor küçük esnaf kan ağlıyor dükkana kilit vuruyor neden çünkü insanlara kazıt atmak istemiyor oda istiyor ucuz olsun uygun olsun iyi olsun.. Ama dediğim gibi az imkanla kısıtlı işle bu ekmek yenmiyor... Hadi küçük esnaf beceremiyor.. ee dev gibi en büyüğü diyelim vatan bilgisayar ee o firmalarda getirtmiyor... Ben türkiyeye ilk Corsair H110 u getirttim forumda bak bulursun beni eski kodu artık gerçi ama. Ya ben getirttim benden 3 ay sonra vatanda aldığım fiyattan 100-150.tl daha üstü fiyata satışa çıkarttı. Ben o ürünü amd ve intel işlemcide kullandım.. Ve benim ürün çok iyi çalışıyordu.. Vatan bilgisayar ürünü sattı hep sorun hep ses sorunu falan filan.. Yrt dışından 10.000 lerce insanda belki 500 kişisi sorun yaşarken bizim türkiyede ürünü satın alanların yarısından fazlası o üründe sorun yaşadı.

Bunun sebebide şu. ürün sıfır kutu gibi görünebiliyor Fakat değil kardeşim değil. Ben bunları satan kişilerle görüştüm hani çini kötülüyor ya bilmeyen insanlar çin malımı o zaman kalitesizdir diyorlar.. Öyle birşey yok.. Sen ne kadarlık kalite istersen o kadarını alırsın. Bizim türkler çinden o kadar ithalat yapıyorlar mal getiriyorlar hep ucuzuna kaçıyorlar neden kar marjı artsın diye insanlarda ucuz olan mala yanaştığı için. Koskoca çizgi elektronik ikinci el anakart gpu ram psu satmıyor mu satıyor.. Peki nasıl satıyor ürün defolu ürün tamirata gelmiş kişiye iade yapmışlar kişi başka ürün almış o tamirata gelen sorunlu ürünleride çizgi elektronik ne yapıyor tamir edip satıyor biraz daha uygun fiyata yalan mı değil.. Bizim tedarikçilerde yurt dışından pc donanımları üzerine mallar alınca genelde aynısını yapıyor... Neden mi çünkü fazla stok lu mal alamıyor ekran kartı geliyor kaç tane geliyor biliyormusun EVGA GTX980 mesela 500-1000 adetten fazla gelmiyor bu kadar düşük adette kar marjın düşük olur o yüzden ne yapıyor firmanın elinde giden gelen üretimde kontrolden sorunlu diye ayırılan kaç tane ürün oluyor firma bu tür ürünleri daha uygun fiyata veriyor.. Çöpe mi atsın üreten firmalar 1000 lerce ürün üretiyor çöpe mi atıyorlar hayır...

Bizim tedarikçilerde kar marjını arttırmak için bu ür ürünleri satın alıyor... Bunu çoğu kişi bilmez ama... Değişim ürünler ve yurt dışından elektronik mal alımı için türkiyede gümrük mevzuatında o ürüne garanti belgesi şart garanti belgesi içinde 3 yıl boyunca yedek parça bulundurmak zorundasın bunu biliyormuydun.. ve bu olduğu için adam anakartı sadece almakla bitmiyor bunun için yedek parçada satın almak zorunda kalıyor...:) kar düştükçe düşüyor mantıken ama türkiyede öyle değil fiyata bindirdikçe bindiriyorlar. Karı düşürmek kimsenin işine gelmez fiyata bindirmek işlerine gelir...

Neyse bu kadar çene yeter kafanızı şişirmişimdir kusura bakmayın.. Bir yandan afan binlerini ayırıyorum...:):) Ama bu konu benim zoruma gidiyor anlamışsındır... Bizim memleketimiz bumu yaa bu kadarmı duygusuz insanlar olduk diyorum... Çok ağırıma gidiyor çokk..

• bu işle ilgilenen büyüklerimiz bunu görseler nedir bu ne gerek var derler eminim
  • MuscleTower kullanıcısına yanıt
    Annem benimki için DEMİR diyor.... Demire para harcıyon eve ekmek getirmiyon diyor... Bende nasıl ekmek get,r,y,m para kalmıyorki diyorum..:):) Demir ekmekten pahalı..:):)

• Bu arada bugün sıvı soğutma sistemim için aldığım tüm parçaların sipariş kayıtlarına baktım ve kafamı duvarlara vuruyorum şu an...

Toplam 8.500 tl ödemişim... Gerisini sen düşün... Nasıl harcamışım o parayı ben bile şaşırdım...:(:(:( Ve bu malzemelerin hepsi kendimin alıp sattığım yok hepsi şuan sistemde ve yedek aksesuarlar dahil fiyat...:):)

zaten senin paylaştığın resimdede nerden baksan şöyle kaba taslak gönderi ücreti ve gümrük vergileri hariç hesaplasam şuan...

2 adet GPU blok------ 280 $
    Pompa ve tank ------- mcp 35x serisi takılı zaten onda belli 100$+tank 60$--- 160$
    26 adete yakın rakor------ 10$x26= 260$
    20 adet civarı açılı zımbırtılar------ 15$ x20= 300$
    ara bağlantı zımbırtıları 10 adet 10$x10= 100$
    CPU ve RAM blok 100+100= 200$
    Radyatör ------- 150$
    hortum----- 40$
    Fanlar----- 80$
    sıvısı---- 50$ mayhem pastek aurora kullanmış belli renginden..:):)

TOPLAM : 1.620$
    KARGO : HEPSİ TOPLU OLURSA EĞER EN AZ 300-400$ ARASI. ki fazlasıda olabilir çünki o ağırlıkta ürün sadece EMS veya özel kargo firmaları ile gönderilir.. ki ondada 5 kilo için 120$ bu ürünler en az 40 kiloya yakın eder oda nerden baksan 500$ tutar kargosu biz 400$ diyelim.
    vergi: % 18 292$ kargo parasını eğer adamlara hesaplattırmazsan ki genelde postahanede adamlar gargo parasını bile içinde vergilendiriyorlar... Onda haklı oldukları yönse şu faturayı kargo dahil ödüyorsun ve toplam fiyat kargo dahil yazıldığı için vergiye dahil oluyor... O yüzden kargo ücretini faturaya dahil ettirmeden kutu içeriğine ekletmen gerekir..:):)

Neyse Toplam ne etti bakalım...:):) Hesaplama sebebimde şu bendemi bi enayilik var yoksa bu adamların yaptığı sistem ile benim vergilerle beraber ödediğim tutar hemen hemen aynımı diye..:):)

Genel toplam : 1.620 + 400 + 292 = 2.312$

Türk Lirası karşılığı: 2.7tl$ 6.250 tl :):):):)

Nasıl güel fiyat değil mi..:):)

Bende sadece iki pompa iki tank extra rakor falan fiyat farkı ondanmış demekki....:):) sadece quick dissconnectler farkı kapatıyor 10 adet mevcut çifti 28 dolar 280 dolar yapar zaten..:):)

Daha bunun üstüne hesaba gerek yoktur zatenn.:):)

• Sanat eğitimi.
  • Valla bi masa yaptim yaklasik 4 bini gecti sivi sogutmasiyla beraber. Adamlarda boyle bi sektor var sponsor oluyorlae vs.. Biz cooler master turkiyeye mail atiyoruz cevap bile vermeye tenezzul etmiyorlar mesela gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabı oldukça basit.

-Türkiye'de bu kadar teknoloji meraklısı insan yok.Bilgisayarın düğmesine basınca açılsın internette Facebook'ta gezineyim havasında.

Tabi forumda geziniyorum gözüme yetenekli el işçiliği güzel olan kişilerin başarılı işler çıkarttığı çarpıyor.
  • Benim aklıma geliyor böyle güzel Şeyler para sıkıntım yok ama zaman yer yetenek ve Parça yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-728D57403 -- 7 Ağustos 2015; 14:29:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • inlanlar daha yeni yeni pc ile tanıştı dur bakalım 2050 de başlarız modlamaya
  • Imkanlar kısıtlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.