Şimdi Ara

Silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canello -- 25 Mart 2014; 9:36:03 >

• 4.4 ghz'de 4 çekirdek çalıştığına emin misin?

benim bildiğim 4.2 ghz'e 4 çekirdek oc yapılabilir.

edit:
    daha önce kendi işlemcimle ben de denedim, çok çekirdekli uygulamalarda çarpan 2 azalıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 13 Mart 2014; 14:22:40 >
  • Hocam işlemciylede alakalı değilmi 4 çekirdeğinde oc oldunu nasıl anlıcaz ben videodakilerin aynısını yaptım bende sonuç böyle birkaç kere daha soktum teste 4.2-4.4 ghz arası çıkıor hep genelde 4.3 te ama arada 4.2 ye düşüyor 4.4 e çıkıor ama o anakartın yazılımındaki hız şeyini 4.3 den 4.1 e çektimde işlemci 4.1 ghz full test öyle devam edior sadece 4.1ghz ne aşa ne yukarı.
  • dediğim şeyden dolayı. intelin turbo boost olayı; 1-2 çekirdek kullanan uygulamalarda diğer çekirdekleri kapatıp çarpan artırıyor. sen bunu manuel olarak en üst çarpana ayarlarsan 1-2 çekirdek kullanan uygulamalarda o hızda çalışırken çok çekirdekli uygulamalarda 2 çarpan azalır.

eğer kullanmak amaçlı overclok yapıyorsan 41x105Mhz değerini öneririm; 4 çekirdek 4.3 ghz'de kullanırsın. umarım 105 bclk ayarlayınca stabil kalabilir.

edit:
    bios'tan yaparsan daha iyi olur. gerçek zamanlı deneme yanılma amaçlı frekans değişimleri stabiliteyi bozabilir. dediğim değerleri ayarlayıp bir dene istersen -yeterli voltaj vermeyi unutmadan, senin verdiğin 1,136V iyi gibi-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 13 Mart 2014; 15:01:34 >
  • Hocam Manuel olaylardan çakmıyorum overlock deneyimimde yok bu ilk işte işlemci garantiden çıkmasını istemiyorum buda saten voltaj verilmeden yapıldı sadece programla turboyu arttırdım herşey otoda yani manuel bi elleme yok kullanım içinde normal günde 3.7-3.9 arası kullanıyorum gayet güzel hızlı ve yeterli ama tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ileride belki ROG Bi anakart alırsam belki o şekil 4.5-4.6 ghz de kullanırım tabi daha güzel bi işlemciyle :)Ozaman Overlock u manuel yapmayıda örenirim :)
  • canello kullanıcısına yanıt
    manuel derken elle değiştirilmesi diyorum. normalde turbo boost otomatik devreye girer ama bizim anakartlar z serisi olduğu için 4 çekirdeğe birden boost yapar. siz elle çarpan artırırsanız belli bir yerden sonra klasik turbo boost mantığındaki gibi tek çekirdeğe boost yapılır

edit:
    anakartın fabrika ayarlarında işlemci 3.9 ghz'de çalışıyor olması lazım ama işlemcinin fabrika ayarları 3.4 ghz; işte bu turbo oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 13 Mart 2014; 16:21:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNSİN
    4 gün önce açıldı
    SİLİNSİN
    9 yıl önce açıldı
    SİLİNSİN
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.