Şimdi Ara

SİM KART OLMADAN TELEFONLAR ACİL ARAMA NASIL YAPABİLİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşam akşam aklıma düştü telefonda sim kart yoktu arama yapınca acil arama uyarısı çıkıyordu bende 911 i çevirdim doğal olarak 112 acil servise aktardı.

şimdi bu telefonlar sim olmadan nasıl arama yapabiliyor operatörlerden ayrı belli bir frekans aralığında uluslararası standart mı var yoksa en kuvvetli sinyal alınan operatör üzerinden mi aranıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

Akşam akşam aklıma düştü telefonda sim kart yoktu arama yapınca acil arama uyarısı çıkıyordu bende 911 i çevirdim doğal olarak 112 acil servise aktardı.

şimdi bu telefonlar sim olmadan nasıl arama yapabiliyor operatörlerden ayrı belli bir frekans aralığında uluslararası standart mı var yoksa en kuvvetli sinyal alınan operatör üzerinden mi aranıyor

SIM Kart ve telefonlarda önceden belirlenmiş acil numaraları kodludur. İçindeki programda da uygun olan herhangi bir operatörden bağlanma seçeneği vardır, ilk ve en kuvvetli kimi bulursa artık

• Bu kodlar değişik yollarla değiştirilemez sanıyorum, değil mi? Ayrıca operatörlerin de bu konuda bir güvenlik mekanizması vardır illa ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski ve akılsız cep telefonları genelde uzun süre şarjı giden cep telefonlarınızı asla atmayınız
    bendeki konuşmasan 1 ay şarj istemiyor neredeyse :D

olası bir olağan üstü afet durumları için kolayca ulaşılabilinir
    ve sağlam bir yerde durması en mantıklı seçenektir !

tabi daha sağlıklısı şarjın boşalmaması için takılmaması
    ama genelde siz 6 ayda bir şarjı fulleyin ! :)

yarının garantisi olsa zaten sigorta şirketleri bu kadar iş yapamazdı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 1 Eylül 2015; 12:20:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

eski ve akılsız cep telefonları genelde uzun süre şarjı giden cep telefonlarınızı asla atmayınız
    bendeki konuşmasan 1 ay şarj istemiyor neredeyse :D

olası bir olağan üstü afet durumları için kolayca ulaşılabilinir
    ve sağlam bir yerde durması en mantıklı seçenektir !

tabi daha sağlıklısı şarjın boşalmaması için takılmaması
    ama genelde siz 6 ayda bir şarjı fulleyin ! :)

yarının garantisi olsa zaten sigorta şirketleri bu kadar iş yapamazdı !

Güzel fikir....

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

quote:

Akşam akşam aklıma düştü telefonda sim kart yoktu arama yapınca acil arama uyarısı çıkıyordu bende 911 i çevirdim doğal olarak 112 acil servise aktardı.

SIM Kart ve telefonlarda önceden belirlenmiş acil numaraları kodludur. İçindeki programda da uygun olan herhangi bir operatörden bağlanma seçeneği vardır, ilk ve en kuvvetli kimi bulursa artık

Konu eski ama bunu merak ettim, mutlaka önlem alınmıştır ama bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: enes1406

quote:

quote:

Konu eski ama bunu merak ettim, mutlaka önlem alınmıştır ama bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Soruyu biraz açabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enes1406

quote:

quote:

Soruyu biraz açabilir misiniz?

yani yazılanlardan anladığım sim kartımızda ya da telefonda acil durum numaraları kayıtlı ve operatöre bağlı olmasak bile acil bir durumda telefonumuz ilk hangi operatörü bulursa ona bağlanıyor ve acil durum bilgisi vererek arama izni alıyor peki bu numaraları değiştiremez miyiz?
    eminim ki yapamayız : ) ama nasıl bir güvenlik var ki kolayca telefon şirketleri dolandırılmıyor?

• güzel fikir. deprem çantası yapıp içine koymak lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.