Şimdi Ara

Şimdi de Radeon RX 7900 XT, ana rakibi RTX 4080 ile karşılaştırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi de Radeon RX 7900 XT, ana rakibi RTX 4080 ile karşılaştırıldı
    AMD Radeon RX 7900 XTX’in arından şimdi de ailenin biraz daha güçsüz olan modeli Radeon RX 7900 XT’den yeni bilgiler geldi. 13 Aralık’ta piyasaya adımını atacak kart OpenCL ve Vulkan performanslarını gösteren Geekbench 5 testi gün yüzüne çıkmış durumda.

Kıyaslama rakamlarına göre, AMD Radeon RX 7900 XT grafik kartının Radeon RX 7900 XTX'ten yaklaşık %10 daha yavaş olduğunu görüyoruz. Bunun yanında RX 7900 XT’nin Vulkan'da Nvidia’nın GeForce RTX 4080 kartını geride bıraktığını, OpenCL performansında ise geride kaldığı görülüyor.

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 7900 XTX rakibi RTX 4080 ile karşılaştırıldı: Peki kim önde?

RX 7900 XTX ve RTX 4080 kıyaslaması

Yapılan testlerde RX 7900 XT, sırasıyla Vulkan ve OpenCL testlerinden 162.230 puan ve 205.644 puan almayı başardı. Aynı testlerde RTX 4080 ise yine sırasıyla 148.838 puan ve 246.932 puan almıştı. Bu değerlere göre RX 7900 XT, Vulkan performansında RTX 4080’den yüzde 10, RX 6900 XT’den ise yüzde 42 daha hızlı. OpenCL’de ise RX 7900 XT, RTX 4080’den yaklaşık yüzde 20 daha yavaş.

Öte yandan bu testlerde RX 7900 XT’nin hangi frekans değerlerinde çalıştığı belirsiz. Aynı şekilde GPU saat hızları ve sürücü konusunda da bilgiler eksik. Dolayısıyla tek başına oyun performansı anlamına gelmeyen Vulkan ve OpenCL testleri sadece genel performans açısından fikir edinmek için önemli. AMD’nin yeni RDNA 3 mimarili RX 7900 serisi kartları 13 Aralık tarihinde piyasaya girecek ve o tarihe kadar daha fazla bilginin gelmesi bekleyebiliriz.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-radeon-rx-7900-xt-20-gb-opencl-vulkan-benchmarks-leak-beats-nvidia-rtx-4080/

• Konsollarda hiç bir zaman hedef 60 fps olmamıştır. Cahillik değil konsolların "AMD olmasından dolayı" demek bilgi eksikliğinizi gösterir. Cahillerle pek laf dalaşına girmem ama sizin gibi kendini bir halt sananlarla dalaşmayı severim.

*RTX 4080 dediğin kartın dlls 3 teknolojisi olmasın bakayım 2kda 100fps üzerini görebilecek misin? Bu kartın fiyatı en düşük 31k fiyatta satılıyorken RX 7900xt 22.5k ya satılacak. Senin gibi cahiller 10k fiyat farkı verip RTX fetişisliği yapıp saf RT açtıklarında kartlarının fps değerlerini yerlerde gördüklerinde , ağlayıp zırlamasınlar diye dlss3 ile sizi kandırıp , "Bakın fps uçuyor" 30 serisinede vermicez "Keriz.avi" sirkeleme işlemi yapacağız derler...

Şimdiye kadar hiç bir kartımda bir teknolojiye erişemedim diye ağlayıp , zırlanıp , iç geçirmedim. İlk çıktığından beri RT "bana göre" gereksiz bir teknoloji dedim. Hiç bir oyunda da açmıyorum. RT'ye yetmiyor diye sevmemezlik yapmadım.

Saf RT gücünde 27 fpslerde gezen fpsyi görde bu gece uyguların kaçsın biraz :) 10:50 den sonra :)

RTX 4080 | Cyberpunk 2077 - DLSS 3, FG, RT tested - YouTube

Bu arada senin gibi gereksiz birini daha Blok listeme eklemekten çok memnun olacağım.

Başınız göğe erdimi peki? Rtx teknolojisinde amd geride de yerin dibine sokulacak bir teknoloji mi onu tartışalım. Oyunlarda her zaman grafik ayrıntıları pastanın kreması, çileği gibidir ama asla ana etken olan kek gibi olamaz. Zamanında kıl tüy efekti yüzünden kartlar yamuluyordu şimdi rxt fetişisliği yüzünden yamuluyorlar. Güzel mi güzel ama asla getirisi götürüsünü telafi etmiyır. Kullanıcısına dlss 3 ü bile vermeyen asalak bir firmayı savunmakta sadece fanboylara yakışır zaten. Biz rtxsiz oyunları oynarız gerçi Rtx ile çoğu üst seviye oyunu bile genelde 45 60 arası veriyor ama 100+ fpsnin akıcılığından mahrum olmamız için bir sebep değil.
  • Umarım Ray tracing olayını düzeltmişlerdir artık bugün çıkan portal rtx'de amd resmen rezil olmuş şuan 20 bin liraya satılan en baba amd kart 1080p'de sadece 4 fps veriyor :

Şimdi de Radeon RX 7900 XT, ana rakibi RTX 4080 ile karşılaştırıldı

Bu yüzden bugün bizim discord sunucusunun dalga konusu amd'ydi neyse ki herkeste nvidia kart olduğu için topluca oynayıp bitirdik portal'ın ray tracing versiyonunu çok da güzel olmuş.

• portal rtx kesinlikle sorunlu oyun rtx3090ti 47 fps vermesi saçma değilmi
    becerememişler sanki ilk ışın izlemeli oyun :S

• 1080p ışın izlememi ne kadar saçma bir inceleme.
    Ayrıca AMD ışın izlemesi desteklemiyorsa gayet normal.
    Bu aynı benzinli bir araca dizel koymak gibi birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulayrason -- 9 Aralık 2022; 10:32:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla rekabetçi oyunlara aşinasınız, Battlefield ve Warzone'da da DLSS off şeklinde RT açıp, test sonucu paylaşırsanız seviniriz. BF V ve BF 2042 olur mesela.

amd nin rezil olduğu bir durum yok, 3090 ti neden 47 fps almış onu sorgulamanız lazım önce, neredeyse iki nesil ileride rt performansı olan bir kart bile dumura uğramış.

• Burada "kartın rakibi şu" deneceğine fiyat karşılaştırması da yapılmalı. RTX 4080 1199 dolarlık bir kart iken, RX 7900 XT ise 899 dolarlık bir kart. Bu haliyle 7900 XT baya önde görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Başınız göğe erdimi peki? Rtx teknolojisinde amd geride de yerin dibine sokulacak bir teknoloji mi onu tartışalım. Oyunlarda her zaman grafik ayrıntıları pastanın kreması, çileği gibidir ama asla ana etken olan kek gibi olamaz. Zamanında kıl tüy efekti yüzünden kartlar yamuluyordu şimdi rxt fetişisliği yüzünden yamuluyorlar. Güzel mi güzel ama asla getirisi götürüsünü telafi etmiyır. Kullanıcısına dlss 3 ü bile vermeyen asalak bir firmayı savunmakta sadece fanboylara yakışır zaten. Biz rtxsiz oyunları oynarız gerçi Rtx ile çoğu üst seviye oyunu bile genelde 45 60 arası veriyor ama 100+ fpsnin akıcılığından mahrum olmamız için bir sebep değil.

Çok basit, tabii ki bir iddiadan ibaret ama bu RTX oyunlarını zaten Nvidia'nın kendisi yaptırdığından AMD kartlarında olduğundan çok daha kötü performans vermesini de sağlamış olabilir. Ancak RTX 3080 sahibi falan olsaydım o kötü performans nedeniyle sinir krizi geçirirdim.

Oyun RTX teknolojisini mi övmek için yapılmış yoksa DLSS mi belli değil. Adını Portal with DLSS koysalarmış daha uygun olurdu.

kardeş amd takıntın mı var?

ben de yazayım:

Callisto Protocol yapımında 200 sony çalışanı da görev aldığı söylendi. Lakin oyunu ne xbox da ne PC de sorunsuz oynayamıyoruz! neden? Xbox'un gpusu ve cpusu , ps5 den daha mı zayıf? Veya 4080 gpu lu PC, senin PS5 den daha mı zayıf?

ama oynanmıyor bremın!

o zaman sorun nerede?

sorun, Xbox platformunu baltalamaya çalışırken, PC yi de baltalayan Sony den gönderilme takımda. adamlar açık açık böyle birşey yapmışlar.

eee o zaman kimse 4080 de almasın! NVİDİA kartlar bildiğin eski nesil ps5 gpu'sundan daha da kötü o zaman ?

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Grafik ana etken değilse en ucuz kartı alıp low'da oynayın neden ekran kartına 20-30 bin lira veriyorsunuz? Sanki amd 6950xt'yi 100 dolara satıyor da ray tracingde rezil olması normalmiş gibi konuşuyorsunuz 3080'den fazla fiyata satıyorlar ray tracing gibi önemli bir özelliği desteklemeyen kartlarını.

Buradaki bazı arkadaşlara AMD'nin kartlarını bedavaya satmadığını hatırlatmak isterim en az 1200$ vereceksiniz o yüzden babanızın şirketi gibi savunmaya gerek yok 2 nesildir ray tracing gibi grafik teknolojisinin en yeni harikasında rezil oluyorlar insanlar da haklı olarak 100$ daha fazla veririm nvidia alırım gözlerim bayram eder diye düşünüyor. Hem rakibinle aynı fiyat bandında rekabet etmeye çalışacaksın hem de eksik özellik vereceksin sonra da insanlardan rtx zaten bir işe yaramıyor diye kendini avutmasını bekleyeceksin öyle mi? Çok beklersiniz. Ya ray tracing'i düzeltsinler ya da en üst düzey kartlarını 600 dolara satsınlar eleştiriler bıçak gibi kesilir.

Ben 27 bin lira verip amd ekran kartı almışım arkadaşım 20 bin liraya nvidia almış ama benim oynayamadığım oyunu oynuyor ben ekrana ekmek banıyorum ben bunu kabul etmem arkadaş benim verdiğim para onunkinden daha mı değersiz veya amd babamın şirketi mi bunu kabul edeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 9 Aralık 2022; 21:48:28 >

Boşuna zahmet etmişsiniz hocam Nvida alarak. Konsol alıp RT ile 30 fps de oynardınız. 27 bine AMD alıp 20 binlik Nvidialı arkadaşınız karşısında ezilmemiş olur , tek bir cihazla arkadaşınızın kafasına kafasına vururdunuz. RTX kartınızla iyi eğlenceler size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TncyKrmn -- 9 Aralık 2022; 22:38:43 >

Konsollarda da amd olduğu için rt ile 30 fps oynuyor olmasınlar Şimdi de Radeon RX 7900 XT, ana rakibi RTX 4080 ile karşılaştırıldı RTX4080 RT açık 2K'da 100 fps üzerinde oyun deneyimi yaşatıyor aynı fiyata satılacak RX 7900XTX ise rt açınca 30 fps'e düşecek amd'cilerin ray tracing sevmemesi bu yüzden.

Konsollarda hiç bir zaman hedef 60 fps olmamıştır. Cahillik değil konsolların "AMD olmasından dolayı" demek bilgi eksikliğinizi gösterir. Cahillerle pek laf dalaşına girmem ama sizin gibi kendini bir halt sananlarla dalaşmayı severim.

*RTX 4080 dediğin kartın dlls 3 teknolojisi olmasın bakayım 2kda 100fps üzerini görebilecek misin? Bu kartın fiyatı en düşük 31k fiyatta satılıyorken RX 7900xt 22.5k ya satılacak. Senin gibi cahiller 10k fiyat farkı verip RTX fetişisliği yapıp saf RT açtıklarında kartlarının fps değerlerini yerlerde gördüklerinde , ağlayıp zırlamasınlar diye dlss3 ile sizi kandırıp , "Bakın fps uçuyor" 30 serisinede vermicez "Keriz.avi" sirkeleme işlemi yapacağız derler...

Şimdiye kadar hiç bir kartımda bir teknolojiye erişemedim diye ağlayıp , zırlanıp , iç geçirmedim. İlk çıktığından beri RT "bana göre" gereksiz bir teknoloji dedim. Hiç bir oyunda da açmıyorum. RT'ye yetmiyor diye sevmemezlik yapmadım.

Saf RT gücünde 27 fpslerde gezen fpsyi görde bu gece uyguların kaçsın biraz :) 10:50 den sonra :)

RTX 4080 | Cyberpunk 2077 - DLSS 3, FG, RT tested - YouTube

Bu arada senin gibi gereksiz birini daha Blok listeme eklemekten çok memnun olacağım.

• Tartışmaya gerek yok. Eğer 12 aralık günü bu kartlar rtx 4080'e rakip olarak gelebilirse ve ilerleyen zamanlarda eski seri ekran kartlarındaki gibi sorunlar devam etmez ise olmuş deriz. Keza ben yazılım tarafında blender'da xtx modeliyle yapılmış bir teste özellikle nvidia tarafından destekledi programda bir önceki nesildeki en üst seviye gpu'suna %50 fark attığını görüyorum.
    Bu çok güzel bir değer. Elbetde belli sorunlarla gelebilir. Biz burada amd şirketini desteklememiz gerekiyor. Peki destekten kast ettiğim nedir ve neden desteklemeliyiz.
    Farz edelim bir içerik üreticisiniz ve nvida kartların amd kartlara göre işinizde daha iyi olduğunu görüyorsunuz. Ama zamanla aldığınız bu kart belli bir sektörde güç kazanıp buradaki ufak artışlar için kar oranını çok artırıyorsa yine kendisi rakibine göre avantajlıysa onu eleştirip rakibinede bu olursa seni tercih ederim diyerek bildirim oluşturmalısın. Böylelikle rekabet devam eder ve biz kazanırız. Ben amd ekran kartı hiç bir zaman kullanmadım. Ama amd anakart ve cpu dışında başka bir işlemcide kullanmadım. Amd sayesinde rakibinin çöp işlemcilerinden kurtulduk ve daha güzel işlemcileri daha ucuza alabilme imkanı doğdu. Şuan bizler gelecek testleri beklemeli ve ona göre rol almalıyız. Eğer oyun için mükemmel ise ve iş için kullanılacak programlarda ilerleme kaydetiyse biz amd'nin arkasında durmalıyız. Nvida tekrardan zirveyi aldı. Neden önceki nesillerde olduğu gibi ortalama %20 lik bir artışla gelmedide %100ün üzerinde bir artıyla geldi. Çünkü rakibi hali hazırda önceki serisine oyun anlamında yakın olan kartların %50nin üzerinde bir performans ile geleceğini bildiğinden bunu yapmak zorunda kaldı.

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

BFv de 3090 la bıle 2 k da fulll ultrada dlls acık rt acık kart sıcıyor resmen aglıyor hem fps de hem sıcaklık bakımından. bu oyunlarda rt acmak bence tamamen saçmalık.

4 k da cp oyununda o ne rezıl fps ler öyle aman tanrım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.