Şimdi Ara

Simdi rMBP almalimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Retina macbook pro 13" almak istiyorum. Early 2014 serileri cikar diye cok kararsizim simdi alip almamak arasinda. Siz ne dusunuyorsunuz? Bir iki ay icinde apple bir supriz yapar yeni prolar cikarmi?

• ihtiyacın varsa al,
    Yeni seri çıkacak diye ömür mü geçer
  • yok omur degilde bir iki ay'a cikacaksa hic simdi almiyim diyorum. Sonucta az buz bir yatirim degil. Ogrenmek istedigim aslinda, macpro takip eden arkadaslar az cok bilir, yeni cikacak seride cok bir degiklik olurmu. Gecmiste yeni cikan seri ile bir onceki seri arasinda buyuk performans farklari oldumu. Tam olarak sormak istedigim aslinda bu.
  • genelde mart-nisan gibi çıkacak olursa lansmanını yaparlar, acelesi yoksa 1-2 ay bekleyin derim
  • Bu yıl Early revizyonunu es geçecekler muhtemelen. Bunu söylememin iki önemli nedeni var.

İlki göreceli de olsa rMBP'ların tanıtılmasının üzerinden çok vakit geçmedi. Örneğin 2012'de 15 inç rMBP, WWDC'de lanse edilmişti Mid 2012 olarak. Late es geçildi ve Early 2013 olarak Şubat 2013'de güncellendi. Apple, iki güncelleme arasında yaklaşık 250 gün beklemeyi tercih ediyor. Late 2013'ler satışa sunulalı daha 120-130 gün falan oldu.

İkinci nedenim ise Intel'in Haswell'de izlediği satış politikası. Haswell'in piyasada yaygınlaşması biraz yavaş seyrediyor. Bu da Intel'i hem Haswell'in ara güncellemesini, hem de Broadwell işlemcilerini satışa sunmayı ötelemesine neden oldu. Early güncellemelleri, genelde işlemci bazında oluyor; bir önceki modeldeki işlemcinin muadili ve hafif hız aşırtılmış olarak, Intel tarafından ara dönemde tanıtılan işlemci kullanılıyor.

Dolayısıyla şu anda rMBP'larda güncelleme olacağını pek düşünmüyorum. En yakın tarih WWDC 2014 gibi duruyor. Bana soracak olursanız, eğer ihtiyacınız varsa gidin alın. Beni şaşırtıp Early 2014 olarak bir model tanıtsalar dahi Late 2013'den pek farklı olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 7 Mart 2014; 10:39:28 >

• cok tesekkurler. almaya karar verdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.