Şimdi Ara

ŞİMDİ TİTREME ZAMANI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O Korkunç Zaman : 18 HAZİRAN “Kalemleri bırak” cümlesinden sonra milyonlarca öğrenci sınav salonundan ayrıldı. Kimisi analiz yapıyor kimisi çevresindekilere durumu anlatıyor. Gökyüzü belirsizlik kaplı. Çok sayıda aday TYT sorularının yayınlanmasını bekliyor Matematikte en zor problem sorusunu onlarca kişi tartışıyordu.
    Adayların azımsanmayacak kısmı ümidini yitirdi
    Diğer kısmı ise yarın için kendini dizginliyor. O gece bir türlü gelmeyen uykuya sitem eden adaylar kafalarını pencereye çevirmeleriyle beraber güneşi farkettiler. Her yer sessizdi, kahvaltı ardından trafikte ilerlemeyen arabaların camına yapışmış onca aday yetişememe kaygısı ile yanıp tutuşuyor. Sınav salonları önünde elindeki su şişeleriyle oynayan adaylar son kontroller ile birlikte bina içerisine yöneliyor. Güvenlikten geçtikten sonra salona giderken “beklediğin sınav geldi” kelimesini zihninden geçiren adaylar sınıflarda yerini aldı. Verilen şekeri ve peçeteyi, sınav anında insanlar rahatsız olmasın diye önceden açan adaylar, diğer adayların takdirini kazandı bile. Gözler “keşke şuan senin gibi rahat olsaydım” diyerek bakılan gözetmenin üzerinde. Ve saat 10:15..! “Sınav başlamıştır” cümlesinden sonra önündeki kitapçıkla cebelleşen adaylar geleceğini kodluyor.. Bir yandan ise bahçeden yankılanan, yetişememiş öğrencilerin ağlayışları...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yks olayindan hâlâ tiksindigimi fark ettim simdi de rahat degiliz de bunun ayri bi travmasi var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nolcak olum dünyanın sonu mu bir kere daha girersin
    bu sınavı çok ciddiye alıyoruz. dünyada milletin ne dertleri bizim ki alt tarafı bir sınav bu duruma böyle bakın. o an rahatlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencliginden giden her bir yıl

• hocam valla etrafımda 4 defa sınava giren kişilerde var.

gençken herkes hata yapabilir. duruma cidden böyle bakın. hayat valla boş özellikle deprem olayından sonra duruma böyle bakıyorum. gençliğinden bir yıl daha gidiyor evet ama yapıcak birşey yok

• okurken gözlerim doldu aw

• Ve sallanan sıra ile arka sırada burnunu çeken Sümeyye eşliğinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    ve o kadar yazı yazdıktan sonra bir yorum atmaktan aciz dh23 ahalisi forumun bittiginin kanıtıdır

• Bunu okuyunca türkçe sorusunda çıksa betimleme mi öyküleme mi olacağına karar verememe ikilemini yaşadım  Güzel olmuş hocam

• egehan_45 kullanıcısına yanıt
    öyküleme bence hocam betimleme ağır basmamış

• forumu yeniden canlandıracağız hocam merak etmeyin  

ceng lobisi ile tıp lobisi acilen birleşmeli

• Anksiyete krizine girdim nefes alamiyorum

• Sınava giren arkadaşlar sakin foruma girmeyin tytnin ardından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 1 Haziran 2023; 21:33:52 >
  • egehan_45 kullanıcısına yanıt

Betimlemede kelimelerle resim yapma sanatı söz konusudur.

Öykülemede ise aksiyon kaçınılmazdır.

Anlatım biçimlerini birbirinden ayırırken birbirlerinden izler barındırabileceklerini unutmamak gerekir. Her zaman keskin bir ayrım olmaz.

Konunun ilk mesajındaki metin, betimlemelere yer verilen bir öykü kesitidir.

Özetle, betimleme durağandır. Hareket ve süregelen bir durum varsa orada hikâyeden söz edebiliriz.

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Bu sene yine giriyorum rahat şekilde sınav çözmeyi özlemişim. Çıkışta kalem toplayacağım üniye vermişler beni sene içinde çok işe yarayacak

• onu ben de denmek istiyordum da final için sınava yakın zamanda şehir değiştirip değiştirmeyeceğim belli değildi başvuru zamanı :/

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ömer kullanıcısına yanıt

Sağ olun gayet bilgilendirici bir açıklama olmuş  

• ay bu gece ilk kez heyecandan uyuyamadım umarım tekrarlanmaz

• marcduchamp kullanıcısına yanıt

damnnnn biraz büyütmüyon mu hocam. ben son günlerde, günde 1 kere dershanede girdiğim deneme hariç çalışamama rağmen mışıl mışıl uyudum (dün 78 yaptım tytden)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.