Şimdi Ara

'Şimdiye Kadarki En İyi İphone' Slogan Efsane (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilemedim hocam, biraz da şans meselesi ya da telefondan ne beklediğine bağlı sanırım. Yaklaşık 8 senedir akıllı telefon kullanıyorum bu 2. akıllı teşefonum. İlki efsane discovery idi, şimdiki de yavaş yavaş görev süresini dolduran j7 2016. İkisi de alt segment olmasına rağmen bana sıkıntı çıkartmadılar. Biraz daha üst seviye olsalardı belki daha da uzun idare edebilirlerdi. Iphone'un daha dayanıklı olduğu bir gerçek ama androidle arasındaki fiyat hesaba katılınca aşağı yukarı aynı noktaya geliyor.
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

Şans meselesi oldugunu düşünmüyorum hocam. Ama tabiki beklentilerle ilgilide olabilir ama aldığım cihaz 2 ay sonrasına whatsapp'ı açtığımda bile gecikme yaşıyorsam bu bir sorundur. Birinci ikinci cihaz dedim neyse ama sürekli bu şekilde sorunlar yaşadıkça gına geldi üstelik teknik servisleri müşterileri aptal yerine koymasıda cabası. Bir markayı eleştiriyorsak her yönüyle eleştirmek daha doğru.

• hala androide geçip geçmemekte kararsızım ve ne zamanki iphone’u yeren androidi öven konular görsem sorarım yine görsem sorayım.

1-android cihazlarda var olan “falanca uygulama durduruldu” “önbelleği” temizleme sorunu var mı?
    2-hücresel bağlantıyı ayarlardan kesince kesinlikle kullanmıyor mu? çünkü kaç tane android cihaz denediysem kapalı olsa bile anlık internete bağlanıyor fakat ios için eğer o kapalıysa hiçbir zaman hücreseli kullanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufd84

hala androide geçip geçmemekte kararsızım ve ne zamanki iphone’u yeren androidi öven konular görsem sorarım yine görsem sorayım.

1-android cihazlarda var olan “falanca uygulama durduruldu” “önbelleği” temizleme sorunu var mı?
    2-hücresel bağlantıyı ayarlardan kesince kesinlikle kullanmıyor mu? çünkü kaç tane android cihaz denediysem kapalı olsa bile anlık internete bağlanıyor fakat ios için eğer o kapalıysa hiçbir zaman hücreseli kullanmaz.

Bu yazdıklarınız android dünyasında seçtiğiniz cihaza göre değişir. Optimizasyonu sağlam, arayüzü iyi çalışan, herhangi bir çakışma hatası almadığınız bir marka Android dünyasında yok, olamaz. Çünkü google servisleri arka planda sürekli çalışıyor ve arayüz üstüne arayüz biniyor. İşte xiaomi miui, başka markanın oneui falan gibi.

Ama sorunsuz çalışsın istiyorsanız amiral gemisi alacaksınız androidde. Bu 2x2=4. Samsung note ve s serisi, xiaomi m 10 serisi iyidir.

Bunun haricinde huawei heö f/p yönünden hem de üat segmentte donanım vr malzeme kalitesi yönünden çok başka yerdedir. Google servisleri olmsa da temel uygulamalara sahip. Yalnız navigasyon çok kullanıyorsanız tavsiye etmem. Halen daha google haritalar olması gerektiği gibi çalışmıyor

• yusufd84 Y kullanıcısına yanıt

Telefona gömülü gelen Ram ve önbelleği temizleme uygulamaları var. Yani hâlâ Android için bir ihtiyaç...

Uygulama durduruldu. Lütfen uygulamayı kapatın veya geri bildirimde bulunun. Şeklinde uyarılar Androidde sık sık oluyor.

Android telefonlar bekleme modundayken batarya ve mobil veriyi sömürüyor. Bu konuda İos telefonlarla yarışamıyorlar.

Bütün uygulamaları kapatmış dahi olsanız telefon bekleme modundayken arka planda çalışıp ram ve pil tüketimi yapmaya devam ediyor. İos telefonlar gibi ekran kapandımı yarı ölü duruma geçmiyorlar.

Maalesef diğer Androidleri bilmem ama Samsung telefonlar mobil veri kapatılmasına rağmen arka planda veri tüketmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıknatıs20 -- 12 Aralık 2020; 13:18:6 >
  • İphone pahalı değil aslında ülkemizde ne yazık ki böyle, amerikada pro bir cihaz 999 dolara satılıyor, asgari ücret ottalama 2500 dolar adamların bir aylık kazancının yarısı bile değil, ve buna rağmen ülkemizdeki gibi her yeni modele saldırıp almıyorlar ellerinde hala 6-6s kullanan insanlar var, bunlar araba konusunda da öyle bir cihaz yada araç aldımı son demine kadar kullanırlar, türkiyede her yıl yeni cihaz almak için elindekimi satarsan tabiki devlet bunu fırsat bilip israfı önlemek adı altında vergiyi basacaktır, herkesin pahalı dediğine bakmayın inanın her yıl daha da çok satıyor. Artlık bunu apple da devlet de çok iyi biliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 12 Aralık 2020; 23:41:52 >
  • Çevremdeki iphone kullanıcılarına bakıyorum 3-4 senede bir cihaz degiştirirler android kullanıcılarına bakıyorum 3 ayda 6 ayda bir .yorum sizin

• yorumlarınız için teşekkür ederim.

iphone ile iphone’un fiyatının yarısı olan cihazları kıyaslayacak değilim elbette.

geçiş nedenim ekonomik nedenlerden ötürü değil. hala nfc özelliklerinden faydalanamamız. kullandığım telefon ve saat ile sadece ödeme değil aynı zamanda ulaşım kartı olarak, akıllı kart gibi kullanmak istiyorum maalesef bu imkanlar sadece amerika ve birkaç ülkede var.

samsung 20 ya da fold serilerinin 2021 modellerinden almayı planlıyorum. tabii ki iphone alma ihtimalim daha yüksek çünkü android dünyasında hala benim istediğim o 2 özellik yok.

iphone kullanıcıya sınırlı alan veriyor lakin verdiği alanı da sonuna kadar kullanıcı kontrol edebiliyor. hücreseli kapatmama rağmen android uygulamaların hücresel bağlantıya erişim imkanı tanıması bana çok saçma geliyor ama maalesef öyle.

iphone nasıl ki android tarafındaki güzel özellikleri kendine devşiriyorsa aynısını android sisteminin de yapması gerekir.

önümde daha bir sene kadar olduğu için fazla detaylı da araştırmadım ne yazık ki şimdiye kadar aldığım cevaplar hep android aleyhine.

keşke forumda aynı anda pek çok mesajı alıntılayıp pek çok kişiye cevap verebilseydik.

mıknatıs20

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.