Şimdi Ara

Simple Present Tense nerelerde kullanılır? İngilizcesi olan arkadaşlar bir bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene 10.sınıf yabancı dil sınıfındayım.Present simple tense'in nerede kullanıldığını anlayamıyorum.Mesela geniş zaman eki diyorlar.Peki neden It smells good olunca güzel kokuyor anlamına geliyor.Kullanılan yerlerini,kurallarını birisi açıklayabilirmi.

• http://www.ingilizce.tk/?page=01/simplepresent.htm

http://www.engilizce.com/zamanlar/simple-present-tense.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4JM3R -- 22 Kasım 2009; 16:45:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tremorr

Bu sene 10.sınıf yabancı dil sınıfındayım.Present simple tense'in nerede kullanıldığını anlayamıyorum.Mesela geniş zaman eki diyorlar.Peki neden It smells good olunca güzel kokuyor anlamına geliyor.Kullanılan yerlerini,kurallarını birisi açıklayabilirmi.

Geniş zamandır Present Simple Tense.

It smells good cümlesinde geniş zaman anlamı vardır. Bunu şimdiki zamandan ayırman cümledeki kullanımına göre deişir.

quote:

I get up at 7 o"clock every day.
    (Her gün 7de kalkarım.)
    - Buse gets up at 7 o"clock every day.
    (Buse her gün 7de kalkar)
    - Burak gets up at 7 o"clock every day.
    (Burak her gün 7de kalkar.)
    - Our dog, Boncuk gets up at 7 o"clock every day.
    (Köpeğimiz Boncuk her gün 7de kalkar.)
    - You get up at 7 o"clock every day.
    (Sen her gün 7de kalkarsın.)
    - Tuna and Can get up at 7 o"clock every day.
    (Tuna ve Can her gün 7de kalkarlar.)
    - My sister and me get up at 7 o"clock every day.
    (Ablam ve ben her gün 7de kalkarız.

En açık tanımıyla tekrarlanan olaylardan bahsederken kullanılır.

• Maç anlatırken kullanılır.
  • quote:

Bu sene 10.sınıf yabancı dil sınıfındayım.Present simple tense'in nerede kullanıldığını anlayamıyorum.Mesela geniş zaman eki diyorlar.Peki neden It smells good olunca güzel kokuyor anlamına geliyor.Kullanılan yerlerini,kurallarını birisi açıklayabilirmi.

Progressive Verbs : -İng Alan fiiiller
    Non-Progressive Verbs : -İng Almayan Fiiller

Progressive'lerde bir eylem vardır. => Karl is smelling flowers => Karl çiçekleri kokluyor
    Non-Progressive'lerde ise bir durum vardır . => Flowers smell good / well => Çiçekler çok / güzel kokuyorlar

Aynı durum taste için de geçerlidir .

• General & Scientific Truthes ( Genel Gerçekler ve Bilimsel olaylar ) => The moon turns around The Earth
      General Activities ( Her Gün Yaptığınız Eylemler ) => I always play MW2 => Her zaman MW2 oynarım
      Habits ( Alışkanlıklar ) => My friends plays computer => Arkadaşlarım bilgisayar oynar.
      Narrating ( Mesela Maç Anlatımları ) => Guiza misses the position => Guiza pozisyonu kaçırdı
      Titles & Headlines (Gazete ve normal başlıklar ) =< Peruvian mafia kidnaps people and uses their oil => Perulu Mafia insanları kaçırdı ve yağlarını kullandı
      Schedule & Time Table ( Planlanmış olaylar ve Zamanı Belli Eylemler ) => Bus leaves at 8 pm => Uçak saat 8'de ayrılacak
      Kitap veya Filmleri Özetlemek => Then Malkocoğlu jumps over the Bizantium's wall => Sonra Malkoçoğlu Bizans Surunun üzerinden atladı

Başka birşeye ihtiyacın olduğunda pm atman yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoXLeY -- 22 Kasım 2009; 17:44:14 >

• quote:

çünkü kokan nesne o anda kokmaz hep zaman güzel kokar
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmc 12

quote:

çünkü kokan nesne o anda kokmaz hep zaman güzel kokar

Bu açıklama bu soru için uygun değil.İngilizcede bazı fiiller (bazı anlamlarıyla) continuous formlarda (-ing takısı almaz) kullanılamaz.Smell fiillide onlardan biri (Linking verb) Bu yüzden simple present tense kullanmak gerekir.
    Mesela :
    "It was smelling delicious " olmaz (past continuous tense )
    "It smelt delicious " olmalı.(past simple tense )
    Simple present tense i öğrenene kadar akla karayı seçmiştir.Bunlarıda simple present tense ile çalışarak öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokolucu -- 18 Mart 2010; 23:37:15 >

• Bakınız: Ümit Besen - I love you.

Simple Present Tense'i çok güzel anlatan bi şarkıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan:

Bakınız: Ümit Besen - I love you.

Simple Present Tense'i çok güzel anlatan bi şarkıdır.

sanırım konuya en güzel örnek bu olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.