Şimdi Ara

Simulasyon icin tv vs monitor vs VR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 144 hz monitor fiyatlari inanilmaz. 3 ekranli bir sistem kuracagim yaris oyunlari icin .

3.000 tl ye 60 hz 50 inc bandinda 4k tv mi

600 700 tl maximum x3 tot: 2500 max. 60hz 3 tane fhd monitor mu (5ms) 27 inc minimum

Yoksa 1000 1200 tl veripte fhd 144hz 1 ms monitor mu 22inc

Yoksa bu fiyata vr mi

144 hz butcemi inanilmaz zorlar. Ve ekranlar cok kucuk kalacak. Onun yerine 4k buyukce bir curved tv alsam ne gibi fark yasarim ?

Yoksa 27 inch ultrawide 3 tane monitor mu alayim 60 hz tv ile ne gibi farkı olur ?

Ekrana yaklasik 1.50 2 metre uzakliktan bakacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence seçeneklerinin arasında en albenisi yüksek olan vr. tabiki temini de en zor olan sanırım bu.
    tüm seçenekleri değerlendirelim istersen.
    3 monitör kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki çok kullanışlı olmuyor. özellikle oyunun haricinde. devasa ekran alanı ilk başta cezbetse de bir süre sonra ekranların çerçeveleri canınızı çok sıkmıyor. bu yüzden son tercihim 3 monitör olurdu. ayrıca her ekran kartı 3 monitöre aynı anda görüntü vermiyor. sitesinden destekleyen modelleri bulman lazım. ama güncel versiyonların belki tamamı destekliyordur. ben bu iş için nvidia gtx 760 a terfi etmek zorunda kalmıştım.
    2. ci seçenek olan curved tv. tv ler de araba yarışı futbol gibi oyunlarda bana göre bekleneni tamamen verse de ahreketli oyunlarda (fps gibi yada aksiyonu bol diğer oyunlar vs) monitör performansını genelde vermiyor. ama multimedya açısından da oldukça kullanışlı
    bana göre en cazip görünen(özellikle racing, flight vs gibi simülasyonlar söz konusu olduğunda ) vr cihazı eğer baş dönmesi göz yorgunluğu felan olmayacaksa. birde şunu unutma. monitör yada televizyon alırsan racing sim de direksiyon vs türü ekipman da kullanacaksan tam verim almak için free track yada track ır tarzı bir ekipmanada ihtiyacın var. ama alacağın vr oculust yada htc gibi gerçek vr ise bu donanımı da içinde barındıracak. piyasanın şu anki durumuna göre bakarsak zaten vr ın en doğal kullanım alanı simülasyon lar dır bence. bi fps de felan tam verimli kullanılmaz filmlerın de çoğu henüz buna uygun değil. ama gerçekten simülasyon için o kadar parayı veririm diyosan benim tercihim vr olurdu. tabiki normal işlerimde kullanmak için de tatmin edici bir monitörümün olduğunu varsayarak

• quote:

Orijinalden alıntı: mumak

bence seçeneklerinin arasında en albenisi yüksek olan vr. tabiki temini de en zor olan sanırım bu.
    tüm seçenekleri değerlendirelim istersen.
    3 monitör kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki çok kullanışlı olmuyor. özellikle oyunun haricinde. devasa ekran alanı ilk başta cezbetse de bir süre sonra ekranların çerçeveleri canınızı çok sıkmıyor. bu yüzden son tercihim 3 monitör olurdu. ayrıca her ekran kartı 3 monitöre aynı anda görüntü vermiyor. sitesinden destekleyen modelleri bulman lazım. ama güncel versiyonların belki tamamı destekliyordur. ben bu iş için nvidia gtx 760 a terfi etmek zorunda kalmıştım.
    2. ci seçenek olan curved tv. tv ler de araba yarışı futbol gibi oyunlarda bana göre bekleneni tamamen verse de ahreketli oyunlarda (fps gibi yada aksiyonu bol diğer oyunlar vs) monitör performansını genelde vermiyor. ama multimedya açısından da oldukça kullanışlı
    bana göre en cazip görünen(özellikle racing, flight vs gibi simülasyonlar söz konusu olduğunda ) vr cihazı eğer baş dönmesi göz yorgunluğu felan olmayacaksa. birde şunu unutma. monitör yada televizyon alırsan racing sim de direksiyon vs türü ekipman da kullanacaksan tam verim almak için free track yada track ır tarzı bir ekipmanada ihtiyacın var. ama alacağın vr oculust yada htc gibi gerçek vr ise bu donanımı da içinde barındıracak. piyasanın şu anki durumuna göre bakarsak zaten vr ın en doğal kullanım alanı simülasyon lar dır bence. bi fps de felan tam verimli kullanılmaz filmlerın de çoğu henüz buna uygun değil. ama gerçekten simülasyon için o kadar parayı veririm diyosan benim tercihim vr olurdu. tabiki normal işlerimde kullanmak için de tatmin edici bir monitörümün olduğunu varsayarak

Kesinlikle zaten bilgisayari vr icin toplayacagim gtx 1070 ya da 1080 li bir sistem kuracagim. Parcalari yavas yavas almaya basladim. Klavye headset ve mouse umu aldim . Sira ssd psu da sonrasinda da kasa alacagim. Ama vr icin beklemek gerektigini dusunuyorum hem goz sagligi icin vr nasildir onu bilmiyorum hem sizin yazdiginiz problemler hem yeni teknoloji 2 3 yila ciddi oranda iyilesip alinacak seviyeye gelir. O yuzden de bir bakima ekran karti ve islemci almayi en sona sakliyorum belki seneye alirim seneye olan modeli gorerek ama bir yandan da hemen almak istiyorum ikilemdeyim cok fazla fps degil %90 yaris oyunu oynarim direksiyonumda mevcut. O bakimdan monitor mantiksiz gibi dediginiz gibi fark yaratmiyorsa. E hali hazirda 40 inch tv var bende ps4 te oynadigim. O zaman geriye vr in gelismesini beklemek ve ps4 le biraz daha idare etmek kaliyor. Kim bilir ps vr belki guzel olur

Edit. X3 40 inch tv nasil olur acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_F1-Mclaren -- 3 Ekim 2016; 2:08:33 >

• Merhaba ben de vr odaklı bir pc topladım, pc toplamda yaklaşık 5000tl tuttu. 2700 tl ye de htc vr gelecek yani vr işi biraz masraflı iş. ancak steam de oyunları oldukça bollaştı ve çok uygun fiyatlı. ps vr donanım olarak çok daha uygun fiyatlı görünüyor ancak oyunları pahalı olacaktır. Tr deki ps oyun fiyatlarını düşününce yine de bana pc de vr deneyimi uzun vadede oyunlar çoğaldıkça daha az maliyetli olacak gibi geliyor. ps deki oyun kalitesi daha üst düzeyde olacaktır ancak pc de htc vive ile ayakta oynanma seçeneği var. Bence böylesi daha eğlenceli olabilir. Bir de pc deki üstün grafik kalitesi imkanı, 4k, diğer kullanım alanlarını da düşünürsen bana her zaman için daha mantıklı bir seçenek olarak geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox 360 İçin En İdeal Tv?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.