Şimdi Ara

sınav öncesi birkaç fen sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-LH progesteron vs. 4 tane hormon hangi günde maksimuma ulaşır.(LH 14. gündü ama diğerleri neydi?)
    2-bromlu soyun rengini ne değiştirir?

• Bromlu Suyu Alkenler ve Alkinler değiştiriyo diye biliyorum

Edit:Düzeltiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertandikici -- 21 Haziran 2013; 18:31:38 >
  • Bromlu suyun rengini alken ve alkin giderir. 1 mol alken 1 mol bromlu suyun rengini giderirken, 1 mol alkin 2 mol bromlu suyun rengini giderir.
    Diğerini bilmeye gerek var mı ya hangisi kaçıncı günde filan?
  • Progesteron 14. gunden sonra artiyor. Fsh ilk baslarda. Ostrojende emin degilim. OvulasyandaN once ve sonra iki kere artiyor.

Doymamis hidrokarbonlar bromlu suyun rengini giderir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günü bilmeye gerek yok diye düşünüyorum
  • çıkıyor denemelerde görmüştümde unuttum şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertandikici

Bromlu Suyu Alkenler ve Alkanlar değiştiriyo diye biliyorum

alken alkin diyolar. günü de bilinmeli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hafıza hücreleri b lenfositi miydi?
  • bitkilerde agar mika vs. farkı neydi
  • Agar oksini geçirirken mika geçirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hopelesscase -- 21 Haziran 2013; 19:05:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etka1903

bitkilerde agar mika vs. farkı neydi

???????
  • Fsh hormonları hipofizden yumurtalığa geliyor. Yumurtalıkta östrojen hormonuda artıyor. yani ilk 14 gün bunlar oluyor diyebiliriz. 14. gün özellikle LH hormonu patlama yapıyor. ama sonra düşüyor ve yerini progesterona bırakıyor. Lh hormonu lüteinleştirici hormon yani yağ yapan hormon diyebiliriz. yumurta atılınca orayı yağ gibi bir şeyle doluruyor. zaten yumurtanın atılmasıda 14. gün civarına denk geliyor. yanlışım varsa düzeltin aklımda böyle kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: etka1903

Hafıza hücreleri b lenfositi miydi?

evet memory b lenfositler
  • Diğer sorular içinde, bromlu su dediğimiz şey zaten katılma tepkimesidir. Alkin ve alkende pi bağları olduğundan dolayı o pi bağları açılır ve oralara brom bağlanır. Alkinde 2 , alkende 1 pi bağı olduğu için alkin 2 mol, alken 1 mol brom ile doyurulabilir.

Agar hormona geçirgen bir cisim iken mika hormonu geçirmez farkları bu.
  • Hocam s p d f orbitallet hakkında bilginiz var mı ? Değerlikleri falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağol bide borun özelikleri nedir?
  • Bor elementinin özellikleri mi anlamadım ?

1s 2s 2p 3s ..... Diye gidiyor. s'ler 1 orbitale sahip. başkuantum sayısı başındaki katsayı. 1 orbital 2 elektron alabilir. Açısal momentum kuantum sayısı s'nin 0. P nin 1, D'nin 2, F'nin 3. aklıma ilk gelenler bunlar :)
  • elementler kimyasından bor un özellikleri çıkacak diyorlardı forumdaki arkadaşlar işte o özellikler. orbital olarak değil
  • Bide organikte ayraçları söylermisiniz? (aldehit tollens ve fehling)(diğerleri nedir?
  • 3A grubunda bulunuyor. Sanırım tek ametal Bor idi 3A elementlerinden. Aklımda bunlar kalmış. Yaptığı bileşikler vardı boraks vb. diye ama unuttum onları, soracaklarını sanmıyorum ama yaptığı bileşikleri.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.