Şimdi Ara

Sınavda Arabaya Binince Yapılacak Şeylerin Sırası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazabilir misiniz bu sırayı? Kursa yeni yazılacağım biraz sürebiliyorum evdeki arabayla alıştırma yaparken dediklerinizi yaparak kendimi alıştırayım. Tavsiyeleriniz neler? En zorlandığım yokuşta kalkış yapmak.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabaya Binince Yapılması Gerekenler

Araca bindiğinizde, güvenli ve verimli bir sürüş için aşağıdaki adımları sırayla uygulamanız önerilir:

1. Koltuk Ayarları ve Ayna Ayarları Kontrol Edilir: Araca bindiğinizde ilk olarak koltuk ayarlarını ve ayna ayarlarını kontrol edin ve kendi boyunuza ve pozisyonunuza göre ayarlayın.

2. Emniyet Kemeri Takılır: Koltuk ayarlarını yaptıktan sonra emniyet kemerini takın. Bu, sürüş sırasında olası bir kaza durumunda sizi koruyacaktır.

3. Başlık Ayarı Kontrol Edilir: Emniyet kemerini taktıktan sonra başlık ayarını kontrol edin. Başlık, kaza esnasında başınızı koruyacak şekilde ayarlanmalıdır.

4. Araç Çalıştırılır: Koltuk, ayna, emniyet kemeri ve başlık ayarlarını tamamladıktan sonra aracı çalıştırabilirsiniz. Bunun için anahtarı kontak yuvasına takın ve sağa çevirin.

5. Hareket Etmeden Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler: Aracı çalıştırdıktan sonra hareket etmeden önce aşağıdaki noktaları kontrol edin:

6. Vitesin boş konumda olduğundan emin olun.
    7. El freni çekili durumda olsun.
    8. Aynalar uygun şekilde ayarlanmış olsun.
    9. Kör noktalar kontrol edilmiş olsun.

Bu adımları takip ederek güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Koltuk ayarı, dikiz aynası ve yan aynaların ayarı, emniyet kemeri, sonra çalıştırıyorsun bu kadar. Yokuştan kalkmakta çok kolay, yarım debriyaj ile kalkıyorsun bir ayağın debriyajda diğer ayağın frende, debriyajdan yavaş yavaş çekiyorsun kavrama noktası var araba hafifçe titriyor sen çektikçe, titremeye başladığı an debriajı artık çekmiyorsun ayağın kalıyor öyle frenden çekiyorsun ayağını çok, artık araba geri geri gitmiyor, hafif gaza veriyorsun bu esnada hala debriyajdan çekmiyorsun ayağını iyice hareketlendikten sonra hafif hafif debriyajdan da çekiyorsun sonra tak 2'ye devam et.

Sen yazılıya çalış direksiyon kolay, benim gibi yazılıdan kalıp moralin bozulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 14 Aralık 2014; 12:56:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

Arkadaşlar yazabilir misiniz bu sırayı? Kursa yeni yazılacağım biraz sürebiliyorum evdeki arabayla alıştırma yaparken dediklerinizi yaparak kendimi alıştırayım. Tavsiyeleriniz neler? En zorlandığım yokuşta kalkış yapmak.

Sınavda yapacaklarını sürücü kursu direksiyon dersinde zaten anlatacak ama ben yinede şöyle özet geçeyim:
    1- Aracın ara tarafından dolaşıp tekerlekleri falan kontrol ederek araca bineceksin.
    2-Koltuk ayarı ve ayna ayarlarını yapacaksın.
    3- Emniyet kemerini takacaksın.
    4- Vitesi boşa alıp debriyajla hafif gaz verip kalkacaksın.
    Sinyalleri falan unutma, aracı istop ettirme ve sakin olursan geçersin

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramiske

quote:

Arkadaşlar yazabilir misiniz bu sırayı? Kursa yeni yazılacağım biraz sürebiliyorum evdeki arabayla alıştırma yaparken dediklerinizi yaparak kendimi alıştırayım. Tavsiyeleriniz neler? En zorlandığım yokuşta kalkış yapmak.

Sınavda yapacaklarını sürücü kursu direksiyon dersinde zaten anlatacak ama ben yinede şöyle özet geçeyim:
    1- Aracın ara tarafından dolaşıp tekerlekleri falan kontrol ederek araca bineceksin.

eski kasa clioyla denemeler yapıyorum biraz sürebiliyorum baya dolaştım ama şu yokuşta kalkış biraz zorluyor

• quote:

quote:

quote:

eski kasa clioyla denemeler yapıyorum biraz sürebiliyorum baya dolaştım ama şu yokuşta kalkış biraz zorluyor

Zamanla yokuşuda halledersin 15 gün gibi bir süre var önümüzde.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zamanla yokuşuda halledersin 15 gün gibi bir süre var önümüzde.

Neye 15 gün var? Ben yarın kaydolmayı düşünüyorum.

• 10 ocak teorik sınav direksiyon sınavıda şubatta yapılır sanırım ilk hafta felan olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cingirakli Dumbelek

10 ocak teorik sınav direksiyon sınavıda şubatta yapılır sanırım ilk hafta felan olabilir.

Anladım yarın kayıt yaptırınca o sınava girebiliyorum yani. Teorik sınavdan sonra şubata kadar daha sürüş eğitimi verirler mi sizce yoksa şubata kadar bekler miyim kursa gitmeyi
  • Kursun dönem kayıtları bitmediyse 10 ocak için yazılabilirsiniz. Direksiyon dersleri yazılı sınavdan sonra başlıyorlar genelde direksiyon sınavına yaklaşan haftalarda başlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cingirakli Dumbelek

Kursun dönem kayıtları bitmediyse 10 ocak için yazılabilirsiniz. Direksiyon dersleri yazılı sınavdan sonra başlıyorlar genelde direksiyon sınavına yaklaşan haftalarda başlıyorlar.

Öyle daha iyiymiş hem okul tatile girmiş oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.