Şimdi Ara

### SINAVDAYIM ACIL YARDIM ###

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar suanda okulda sınavdayım ve hstalıgım nedenıyle 2 aydır okula gıdemıyordm cok gerıde kaldım.
    Visual Studio 2008 - Visual Basic dilinde hoca sunu yapmamı istedi
    resimde gordugunuz anakart a tıkladıgımda Model Kısmında Asrock-Asus-Biostar-Gigabyte yazması gerek
    onlardan bırıne ornegım Asrock a tıkladıgımda ıse 65 Tl yazması lazım. en azından bır tanesınde hangı kodu yazmam gerektıgını soylersenız devamını getırebılırım acıl yardım . Tesekkurler.

• programlama dilleri bölümüne yazmalısın bu postu... orada dahi yardımcı olacaklarını sanmıyorum.
  • aga ben vb bilmiyorum ama şöle sölim...
    1. listboxının adı lb1 olsun mesela... lb2, lb3 olsun diğerleride...

lb1.SelectedIndexChanged eventi vardır..Bu event lb1 de seçili item değiştiğinde tetiklenir. Onun altına gelip..
    lb1.SelectedItem propertisini alıp... if then else karar yapısıyla veya vb de nasıl olur bilmiyorum ama swichlede olabilir, kodlarını yazacaksın..
    Şöyleki..

lb1_SelectedIndexChanged() // burayı metod başı olarak düşün..
    if lb1.SelectedItem.ToString() == "Anakart" then //tostring yazdım ama inş vardır vb dede sen çözersin artık :) .. yani demek istediğim seçili itemin texti "Anakart" a eşit ise..
    lb2.Clear() // ilk önce lb2 yi temizle... sonra itemleri ekle aşağıdaki gibi..
    lb2.Items.Add("Asrock")
    lb2.Items.Add("Asus")
    lb2.Items.Add("Biostar")
    lb2.Items.Add("Gigabyte ")
    end

işte bunu 2 kere daha yapacaksın islemci ve Ram için .. sonra da lb2nin SelectedIndexChanged olayından lb3 e baglıcaksın birde.. bu kadar..

kusra bakma vb bilmem anladığını tahmin ediyorum kodları yazmaz sana kaldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaos55 -- 30 Mayıs 2011; 18:54:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım lütfen
    10 yıl önce açıldı
    Acil Yardım!!
    12 yıl önce açıldı
    Yardım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.