Şimdi Ara

Sincap ısırmasından kuduz bulaşır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
13.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün elimi ısırdıda bazı yerlerde olur diyor bazı siteler demiyor bugün biraz fazla tükürük salgıladım merak ettim. (Buraya sormamın nedeni psikolojik olarak etkilenirim ben o yüzden hastahaneye gitmeden buraya sorayım dedim)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sincap Isırmasından Kuduz Bulaşır mı?

Genellikle zararsız hayvanlar olarak kabul edilseler de sincaplar da dahil olmak üzere vahşi hayvanlar çeşitli hastalıklar taşırlar. Kuduz, sincap ısırıklarıyla bulaşan potansiyel olarak ölümcül bir hastalıktır.

Sincaplar Kuduz Olabilir mi?

Evet, sincaplar da diğer vahşi hayvanlar gibi kuduza yakalanabilir. Ancak, sincap kuduz vakaları nispeten nadirdir.

Sincaptan Kuduz Bulaşır mı?

Evet, sincap ısırığı kuduz bulaştırabilir. Sincap kuduz taşıyorsa, ısırık yoluyla virüsü sana bulaştırabilir.

Sincap Isırığı Belirtileri

Sincap ısırıklarının belirtileri şunları içerebilir:

• Lokal ağrı ve şişme
    • Morluklar
    • Kanama
    • Yarada iltihap

Sincap Isırınca Ne Yapmalı?

Sincap tarafından ısırıldıysan, aşağıdaki adımları atmak önemlidir:

• Yarayı sabun ve suyla temizle.
    • Isırığı mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım için göster.
    • Doktor, kuduz aşısı ve diğer gerekli tedavileri önerebilir.

Korunma Önlemleri

Sincap ısırıklarından kaynaklanan kuduzu önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Vahşi hayvanlarla temastan kaçın.
    • Evcil hayvanlarını aşılat.
    • Kuduz şüphesi olan hayvanları yetkililere bildir.
    • Açık yaralarını kapat.

Sincap ısırıklarını önlemek ve kuduz gibi ciddi hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için bu önlemleri almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Amerikada mi yasiyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim arkadaşıda sincap ısırdı bir hafta sonra gömdük.
  • Ölmezsin, korkma
  • bizim arkadasida sincap isirmisti.Arastirdik bisey olurmu diye bisey olmayacagi kanaatine vardik 2 gun sonra arkadasin cesedini sismis bir sekilde bulduk,kapidan gecmedigi icin pencereyi kirip cenaze aracina attik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whtswrongstupid

Amerikada mi yasiyosun

Hayır niye ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [LeGoLaS]

bizim arkadasida sincap isirmisti.Arastirdik bisey olurmu diye bisey olmayacagi kanaatine vardik 2 gun sonra arkadasin cesedini sismis bir sekilde bulduk,kapidan gecmedigi icin pencereyi kirip cenaze aracina attik.

Sincap ısırmasından kuduz bulaşır mı?
    Bende oradaydım, hatta pencereyi kırma fikrini ben önermiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ouroboros -- 29 Mart 2012; 15:50:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sincap ısırığından ölen ilk dhli olabilirsin bu fırsatı kaçırma derim
  • Sen de onu ısır .
  • teoride mümkün çünkü kuduz köpeklere has bir şey değil yinede doktora falan gitsen iyi olur ne şeytanı gör ne salavat getir.
  • Bir sey olmaz merak etme
  • kesin sincap adam olacaksın. Örn: Örümcek adam
  • Nasıl AIDS'in hastalığının başlama sebebi maymunlar ise kuduz hastalığının sebebi de sincaplardır diye biliyorum.. Her ihtimale karşı git aşı ol yalnız her hastane bunu yapmıyor önce 112 sağlık hizmetini ara bulunduğun şehri, ilçeyi söyle kuduz aşısı olmak istiyorum diye belirt onlar seni doğru hastaneye yönlendirirler...

Not: Ankara'da sadece Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi bakıyor kuduz vakalarına...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.