Şimdi Ara

Sındırgı Meslek Yüksek Okulu (MYO) Ve Sındırgı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yazıda tamamen Sındırgı MYO ve Sındırgı ile ilgili bilgilendirmelerden oluşmaktadır.

SINDIRGI'DA DENİZ YOK ARKADAŞLAR!.. EN YAKIN DENİZ 3 SAAT UZAKLIKTA...

Merhaba arkadaşlar tercihlerin açıklanmasına sayılı günler kala size Sındırgı meslek yüksek okulu ile ilgili bir kaç bilgi vermek istedim gönül isterdiki bu başlığı tercihlerden önce açabilseydim fakat elimde hiç fırsat olmadı.

Öncelikle okulumuzun eğitim kalitesi iyi öğretim görevlileri, akademisyenlerden oluşmakta hepsi bence bir MYO'da bulabileceğiniz en iyi hocalardır.

Sonrasında okul yeni yapılmıştır bildiğim kadarıyla sındırgılı bir iş adamı yardımda bulunmuş ama eski okulu geldiğinizde görürsünüz sağlık ocağı gibi küçük bir bina biz o binayı yemekhane olarak kullanıyorduk.

Her neyse yerleşim yeri olarak çok küçük bir yerdir yani canınız sıkıldığında çıkıp gezmek isteseniz yarım saat sonra geri dönersiniz en azından ben öyleydim çünkü gidecek bir yer yok. Yani eğer buraya gelecekseniz cidden okuyacaksanız gelin ooo üniversite partiler yaparız akarız falan öyle şeyler hiç olmuyor haberiniz olsun akşam saat 8-9 da her yer kapanıyor yemek yeme sıkıntısı çekebilirsiniz.

Ha evet yemek konusuna gelmişken barınmanın nasıl olacağını söyleyeyim öncelikle devlet yurdu yok. ama okul müdürümüz yaptıracağını söylüyor ve yaptıracağınada eminim.

Yanlış hatırlamıyorsam 3 tane yurt var bunların hepsi özel yurt ve ne kadar yurtta kalan arkadaşım varsa hepsi yemeklerden şikayetçi bunu bilin yemekler hiç bir zaman istediğiniz gibi çıkmıyor BİMER ' e mesajlar yağdırdılar vs falan her geldiklerinde yurtların haberi oluyor ve her şeyi ayarlamış gösteriyorlardı hiç bir sorun yok gibiydi fakat hiç bir şey öyle değildi benden size tavsiyedir. Oradaki ÖZEL YURT denilen yerlerde hayvan bile yaşamaz arkadaşlarım çok zor zamanlar geçirdiler sürekli yurt sahipleriyle kavga atışma vs içinde olduklarını bizzat kendi gözlerimle gördüm. Bu kesinlikle yurtlarda kalmayın demek değildir sadece uyarıyorum seçin sizin aileniz izin vermeyebilir evde kalmanıza veya yurttan başka biyerde kalmanızı istemezler bir şey diyemem ama elinizde imkan varsa ve eğer iki arkdaş geldiyseniz birlikte eve çıkabilirsiniz kiralar aşırı ucuzdur 150 TL 'ye bile ev bulabilirsiniz en fazla 600'e var diye biliyorum o da toki'de veya yeni yapılan evlerde. Ama dediğim gibi evlerde ahım şahım şehirde bulacağınız evler değil bazı yerler var evler çok büyük bazı yerler var evler dar ama kendinize göre bulursunuz elbet ha bide söyliyim ilk sene olurda yurtta kalırsanız ikinci sene eminim eve çıkmak isteyeceksiniz çünkü söyledikleri hiç bir hizmeti yapmıyorlar internet berbat oluyor önce hızlı vs falan diyorlar ama yurtta en az 10 kişi bile olsa hiç bir şey yapamıyorsunuz. Bir sorun bir ihtiyaç olduğunda olumlu bir yanıt almıyorsunuz veya bu yanıt çok uzun sürüyor. Size kendi sorunlarınızı çözdürtüyorlar buzdolabı olacağı söyleniyor ve ikinci dönem arkadaşlarım kendisi para biriktirip aldı gerçekten yazık verdiğiniz para hiç bir şekilde değmiyor ortalama 5000 ila 6500 arasında bir fiyat biçiyorlar işinize göre para istiyorlar.

İlçe olarak çok küçük olduğunu tekrar söyleyeyim balıkesir otogardan servislerle geliyorsunuz o da 10 Tl oldu diyebiliyorum öğrenciye 8 TL ya da 9 TL çok bir fark yok ama her bindğinizde muhakkak öğrenci diyin.

Arkadaşlar internet kafeye gitmek isterseniz hemen Bim'in yanında orada bulabileceğiniz en hızlı internet var İnternet kafeyi oralı bi aile işletiyo oranın dıışında birkaç tane daha var fakat en kaliteli kafe dediğim gibi orası alt yapısı direk ppt'den almakta kalitelidir. Eğere eve çıkarsanız zaten internet bağlatırsınız ilk sene çıkarsanız eve şöyle bi avantajınız var zaten minimum 2 senelik internet alıyorsunuz mezun olurken interneti kapatırsınız ve kapıyı çeker çıkarsınız onun dışında ikinci sene bağlatırsanız imzaladığınız sözleşme gereği 500 lira falan veriyosun sözleşme süresinden önce çıktığınız için canlı şahit olduğumdan biliyorum.

Her neyse birde orada bi kültür kır bahçesi adında bir kafe var üniveriteye çıkan yolun orada sol tarafta arkadaşlar biz bu kafeye 6 arkadaş gittik vize veya final haftasıydı sınav haftasıydı yani eminim ona içerisi bomboş iki arkadaş bir şey içmek istemediler biz orda tavla falan oynuyoruz adam geldi o iki arkadaşa bir kaç kez sordu bir şey içermisiniz diye arkadaşlar bir şey istemeyince dükkanın boş olduğu bir tek biz olduğumuz halde adam bizi kovdu çıkın dükkanımı işgal etmeyin diyerek çıkardı ve herkes şok olmuştu.

Bide buranın yerlileri var aslında iyi insanlardır yaşlıları öğrencileri çok sever, esnafı öğrenciyi soymay çalışır hepsi için söylemiyorum merkezde iddiacı karşısında bir pideci abimiz var tam bir öğrenci dostu hepinize tavsiye ederim ve gerçekten yemekleri çok kaliteli ve ucuzdur gideceklere şimdiden afiyet olsun.

Evet arkadaşlar burada pek fazla banka yok sadece bazı bankalarında sadece ATM'leri var Yapı Kredi , Garanti Bankası bunların sadece ATM'si bulunmakt onun dışında Ak Bank , İş Bankası , Ziraat Bankası ve PTT 'nin şubeleri bulunmaktadır. Ona göre kendinize kart vs çıkarın.

Gençler buranın havasıda bir garip kışın eve gidecektik sındırgı'da kar yok sındırgıdan sonra bigadiç geliyo bi baktık bigadiç bembeyaz ondan sonra balıkesir yoluna çıktık otobüs kardan gitmiyo biz istanbula geldik kar kış kıyamet iki gün sonra sındırgıdan bir fotoğraf geldi whatsapp grubuna az bişi kar yağmış herkes şok tabi biz sındırgıya gittiğimizde bize geçen senelerde yağan karın 1 - 1,5 metre olduğu söylendi hatta sınav dönemine denk geldiği için sınavlar iptal olmuş falan hep okul dik bir yokuştan çıkılıyor geldiğinizde görürsünüz 2016 yazına doğru okul yolundaki evleri renga renk boyadılar o evler gözünüzü boyamasın sakın kendinizi ooo viyanaya mı geldik falan demeyin tezek kokuyo oralar. Okulda aralara çıktığınızda yanınızdan geçen sürüler olabilir koyun vs falan.

Arkadaşlar okulu yemekleri çok güzel ikinci öğretimler için söylüyorum gidebildiğiniz her zaman gidin öğle yemeğine 2 TL yemek parası bedava ve kaliteli aşırı doyurucu bir yemek şirketiyle çalışıyorlar. Ayrıyetten okulun en güzel bölümlerinden birisi olan Turizm bölümünün kendine ait çok güzel bir mutfağı var özel günlerde ve onun dışındaki bir çok günde güzel yemek kokuları burnunuza gelir tabiki genelde özel günlerde bu öğrencilere dağıtılır vs.

Arkadaşlar burada hasta olabilirsiniz sağlığınıza çok dikkat edin ben bir arkadaşımla hasta oldum bir hafta yataktan kalkamadık o yüzden dikkat edin kendinizi doğal yollarla iyileştirmeye çalışın meyve yiyin bolbol çok fazla ilaç kullanmanızı tavsiye etmem yurtta aklmayı düşünenler için söylüyorum öğünlerinizi sakın kaçırmayın. Sındırgının girişinde bir devlet hastanesi var ve merkezinde yani iç kesiminde ise aile hekimleri var. Toplamda 9 tane eczane var her gece birisi muhakkak nöbetçi oluyor eczane aramaya gerek kalmıyor zaten bütün eczaneler hemen sındırgının merkezinde.

Gençler buraya ulaşım otobüserle yapılıyo isteyen uçaklada gelebilir ama havalimanı edremitte ederemitten sındırgıya gelmek 4-5 saat belki daha uzun sürer. Otobüsle balıkesire gelip oradan dediğim gibi sındırgı servislerine bineceksiniz. Direk sındırgıya gelen KÜTAHYALILAR adında bir otobüs var istanbuldan geliyor. Onun dışında diğer firmalarla balıkesir otogardan gelebilirsiniz.

Kısacası gençler diyeceğim şunlar buradaki yurtlar kötü el verişli şartlar yok size sunulan hizmetlerin çoğunu getirmiyolar çok pişman olursunuz evdekilerle görüntülü falan konuşmak isterseniz ki bağlanamayacaksınız bile çünkü yurtta 50 kişi falan internete bağlanıyor birileri bir şeyler indiriyo, birileri film - dizi izliyo o yüzde internet gerçekten kötü ümidi kesin yurtta kendine internet alanlar oldu onlarda boyunalrına yük aldılar, eğer eve çıkarsanız önceliğiniz kaloriferli ısıtmalı evler olsun zaten sındırgıda termal su var direk evi ısıtıyor ve ucuz. Su, Elektrik falan ucuz elektrikli aletler yüksek fatura getirebilir ama arkadaşlar 2 gün UFO yakmışlar 200-250 lira fatura ödemişler. Ama onun dışındı bilgisayar kullansanız falan max 40 gelir.

Ama diyeceğim şuki burada okunmaz. Özellikle kızlar için söylüyorum çok sıkıntılı buralar ben buralara gelmenizi pek tavsiye etmem çünkü her tip erkek var gerek okulda olsun gerek sındırgılı olsun laf atarlar belki takip bile ederler dikkat edin kendinize.

2016-2017 senesi güzel geçti birinci sınıfların sayısı azdı sessiz sakin bir öğretim yılı oldu ve çağış yani merkez okulda rektörlük kupaları vardı eğlenceli oldu bir çok spor aktivitesi oldu çoğuna gittik aşırı eğlenceli ve zevkli geçti spor vs benzeri aktiviteleriniz varsa katılabiliyorsanız muhakak katılın çünkü sındırgıda ki hayatın yavaşlığı sessizliğinden bir an olsun kurtuluyosunuz ve farklı bir ortamda gerçek üniversite kapmüs ortamında bulunuyosunuz bu tarz etkinlikleri kesinlikle kaçırmayın. Orada yeni arkadaşlar edinin ve muhabbetinizi koyulaştırın birgün çıkar yanlarına gidersiniz merkezi veya farklı ilçeleri gezmiş görmüş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droiza -- 22 Ağustos 2017; 14:17:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.